Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Canlı Skor
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Cinsel Sağlık
Libidoyu yükseltiyor, Kleopatra'nın da sırrı bu çıktı! İşte afrodizyak etkili yiyecekler
Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT-A) yararlı mıdır?
Klinefelter sendromu bebek sahibi olmaya engel mi?
Kalıtsal hastalığı olan çiftler için tüp bebek tedavisi
Kadınların %30'dan fazlasında görülüyor! Vajinismus nasıl anlaşılır?
Tüp bebek tedavisinde başarı hangi etkenlere bağlıdır?
Birçok çift bebek sahibi olmaya karar verdikten bir süre sonra gebelik gerçekleşirken bazı çiftlerde çeşitli nedenlerle gebelik haberinin alınması mümkün olmayabilir. Bu aşamada, çiftlerin kapsamlı değerlendirmelerinin ardından devreye yardımcı üreme teknikleri girebilir. En sık uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisinde yumurtalar ile spermler vücut dışında bir laboratuvarda döllenmeye bırakılır. Daha sonra bu döllenmiş yumurtalardan biri (veya daha fazlası), implante olabilmesi ve hamilelikle sonuçlanabilmesi amacıyla rahme aktarılır. Prof. Dr. Göğşen Önalan tüp bebek tedavisi ve başarı oranlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.
350 milyon yıllık virüs! HPV kişiden kişiye nasıl bulaşıyor?
HPV kişiden kişiye nasıl bulaşıyor? Korunmak için nelere dikkat edilmeli? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu bu soruların yanıtını verirken, HPV ile ilgili de detaylı açıklamalarda bulundu.
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır?
Bir yıldan fazla süredir düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına karşın hamileliğin gerçekleşmediği çiftler tıp alanındaki gelişmeler sayesinde farklı kısırlık tedavisi seçeneklerine başvurabilirler. Prof. Dr. Göğşen Önalan’ın yaptığı açıklamalara göre üreme tıbbında devam eden ilerlemeler sayesinde, birçok çift doğurganlık sorununun üstesinden gelebiliyor ve çocuk sahibi olabiliyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları çiftlerin arasındaki uyumu zedeliyor
Seksüel disfonksiyon veya cinsel işlev bozukluğu hem kadın hem erkekleri yoğun olarak etkileyen bir problemdir. Kadın Hastalıkları Uzmanı Gökçe Şerbetçi, cinsel fonksiyon bozuklukları hakkında bilgi verdi.
Vajinismus tedavisinde 5 önemli kural
Cinsel birleşmede oluşan ağrı hissi olarak tanımlanan vajinusmus, genellikle ilk cinsel birleşme denemesinde gün yüzüne çıkıyor. Bu rahatsızlık toplumda sık görülüyor ve çiftler en yakınlarına bile bu durumdan bahsedemeyebiliyor. Vajinismus da erken dönemde uzman yardımı alınması ve düzenli cinsel terapi sayesinde başarı oranı son derece yüksek oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Gülcan Türkeli, vajinismus ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Cinsel ilişkiye girmeden önce bunları dikkate alın!
Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.
Her 10 kadından birinin problemi: Vajinismus belirtileri, nedenleri ve tedavisi
Pek çok kişinin adını bile bilmediği vajinismus sorunu aslında toplumumuzda her 10 kadından birinde görülen çok yaygın bir problemdir. Maalesef ki ülkemizde ve tüm dünyada uzun yıllar süren evliliklerine rağmen halen bakire olan kadınların sayısı hiç de az değildir. Vajinismus probleminin hem psikolojik hem de yapısal nedenlere göre gelişebildiğini belirten Cinsel Terapist Dr. Şenay Eserdağ, vajinismus hakkında merak edilenleri sizler için açıkladı. - PEMBENAR ÖZEL
Cinsel gücü artırmaya yönelik tavsiyeler
Fazla kolesterolün birikmesi sonucu damar tıkayıcı plaklar oluşmaktadır. Bu tıkaçlar cinsel bölgeyi de etkilemektedir. Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, fazla kolesterolün cinsel sağlık üzerindeki etkileri ve cinsel gücü artırmaya yönelik yöntemler hakkında bilgi verdi.
Erken boşalmada bitkisel ürünler ne kadar etkili?
Türkiye'deki en yaygın cinsel problemlerden birinin erken boşalma olduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, doğru bilinen yanlışları anlattı. Tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hattat, "Kişiye özel uygulanan tedavilerle, kalıcı olarak iyileşme sağlanabilir. Birçok kişi bitkisel ürünlere yöneliyor ancak bu durum; alerjik reaksiyonlar, peniste döküntü, kaşınma, yanma, şişlik, ödem, cinsel fonksiyon kayıpları gibi komplikasyonlar oluşturabiliyor. Bu nedenle erken boşalmada kesinlikle bu tip ürünlerle kendi kendinize tedavi etmemenizi öneriyorum. Cinsel terapi özellikle ilaç tedavileri ile kullanıldığında refleksleri kontrol edebilme şansı tanıyor" diyerek uyardı.
Kalp hastaları cinsellikten korkmalı mı?
Kalp-damar hastalığı yaşayan pek çok hastanın cinselliğin tehlikeli olduğunu düşünüp cinsellikten tamamen vazgeçtiğini belirten Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat konu hakkında bilgi verdi.
Uzmanı uyardı: Cinsel isteksizlik yaşı düştü!
Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, günümüzde bazı erkeklerin genç yaşta cinsel gücü düşerken bazılarının ise ileri yaşına rağmen performansını koruduğunu söyleyerek bunları tetikleyen etmenlere ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi verdi.
Cinsel ilişkide ten uyumunu sağlamanın 6 kolay yolu
Ten uyumu, cinsel ilişki isteğini tetikleyen olmazsa olmazlardan. Bu nedenle de çiftler arasındaki cinsel sorunları tedavi etmek için ten uyumunun yakalanması çok önemli. Peki, aradaki cinsel çekimi kaybettikten sonra tekrar yakalamak mümkün mü? Ten uyumunu engelleyen faktörler nelerdir? Ten uyumunu sağlamak için neler yapılabilir? Üro-Androloji Uzmanı Prof.Dr. Halim Hattat tüyoları paylaştı
Yazarlar
Mehmet Murat Altan
Tıkanırcasına yemek yer misiniz?
Op. Dr. Atilla Şengör
Sinüzit tek bir hastalık değildir
Ebru Demirhan
Sana İyi Gelen İşi Yap
Psk. Dan. Gizem KOLÇAK
Okula dönüş: Mindful ebeveynlik ne sağlar?
Nefes ve Yaşam Koçu Sibel Kavunoğlu
Bilincin yegane gerçeğin
İpek Aykol
Bağımlı bireyi değiştirmek
Estetik Diş Hekimi Onur Öztürk
Yağ çekme nedir?
Dr. Gökhan Güler
Doğal antibiyotikler nelerdir?
Uzman Klinik Psikolog Eda Malkav
Uzuv farklılığı
Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkün
Psikolojik Danışman Dilek Söylemez
Gün-Dem!
Op. Dr. Gökçe MIK
En kapsamlı PRP tedavileri
Ayşe Şengel
Siz nereye sağlık oraya
Prof. Dr. Selman Laçin
Her kadın anneliği tatmalı
Herbalist Tarkan Güveloğlu
Sisli beyin sorunu
En Çok Okunan Haberler
Mikroplarla savaşmanın en etkili yoluymuş! Çaya, çorbaya, güveçe bir parça katın
7 saniyede bir hafızası yenileniyor! Meğer sebebi uçukmuş: '2 günde müdahale şart'
Yükselen tansiyonu jet hızıyla düşüyor! Her gün bir avuç tüketen yaşadı
D vitamini depolarını fullüyor! Yemekten önce 2 kaşık yemek yeterli, limonla tavan yapıyor