19.02.2013 - 16:32 | Son Güncellenme:
Mısır ve buğday ile beslenen tavukların yumurtalarındaki antioksidan seviyesinin elmadakinden iki kat fazla olduğu kaydedildi. Ayrıca 2 adet çiğ yumurtadaki antioksidan seviyesinin 25 gram kızılcığa eşdeğer olduğu da ölçüldü.
Yumurtada antioksidanların yanı sıra vücuda faydalı aminoasitler de bulunuyor.
Yumurtadaki antioksidanların sarı rengi verdiği biliniyor. Bilim adamları yumurtada bulunabilecek diğer antioksidanları araştırıyor.
Yapılan araştırma pişmiş yumurtanın antioksidan seviyesini %50 oranında kaybettiğini de gösteriyor.
Bazı uzmanlar ise yumurtanın kolesterolü yükselttiğine dikkat çekerek fazla tüketmenin zararlı olacağını belirtiyor.