Sağlıklı BeslenmeÇiğ yumurta daha mı faydalı?

Çiğ yumurta daha mı faydalı?

19.02.2013 - 16:32 | Son Güncellenme:

Kolesterol seviyesini yükseltmesiyle adından söz ettiren yumurtanın antioksidan açısından çok zengin olduğu ortaya çıkarıldı.

Çiğ yumurta daha mı faydalı

Mısır ve buğday ile beslenen tavukların yumurtalarındaki antioksidan seviyesinin elmadakinden iki kat fazla olduğu kaydedildi. Ayrıca 2 adet çiğ yumurtadaki antioksidan seviyesinin 25 gram kızılcığa eşdeğer olduğu da ölçüldü.

Yumurtada antioksidanların yanı sıra vücuda faydalı aminoasitler de bulunuyor.

Yumurtadaki antioksidanların sarı rengi verdiği biliniyor. Bilim adamları yumurtada bulunabilecek diğer antioksidanları araştırıyor.

Yapılan araştırma pişmiş yumurtanın antioksidan seviyesini %50 oranında kaybettiğini de gösteriyor.

Bazı uzmanlar ise yumurtanın kolesterolü yükselttiğine dikkat çekerek fazla tüketmenin zararlı olacağını belirtiyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar