23.05.2021 - 03:01 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman
Çilekli tart
MALZEMESİ;
Tart hamuru için:
250 gram un
150 gram tereyağı (soğuk)
50 gram şeker
1 adet yumurta sarısı
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
30 mililitre su
Pastacı kreması için:
4 adet yumurta sarısı
500 mililitre süt
100 gram şeker
30 gram mısır nişastası
70 gram un
1 paket vanilya
30 gram tereyağı
Yarım paket krema (100 gram)
Süslemek için:
15 adet çilek
YAPILIŞI: Tart hamuru için: İlk önce tart kalıbını yağlayıp kenara park edelim. Un, şeker, vanilya ve tuzu rondoya alıp iyice samimi olmalarını sağlayalım. Tereyağını da doğrayıp kum gibi bir karışım elde edene kadar çekelim. Bu karışımı başka bir kaba alalım. Yumurta sarısı ve suyu çırpıp ekleyelim. Tüm karışımı 1 dakika süreyle yoğuralım. Sonra streç filme sarıp 30 dakika buzdolabına park edelim. 2 yağlı kâğıt arasında, yağlı kâğıt boyutundan bir tık küçük ebatta açalım. Tart kalıbının üstüne yerleştirelim ve yanlardan bastırarak tam olarak oturmasını sağlayalım (yırtılma olursa yama yapın bir şey olmaz). Tartın tabanını çatalla delelim. Üstüne yağlı kâğıt serip tüm yüzeyi sıkıca kaplayacak şekilde kuru bakliyat döktükten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fansız fırında 25 dakika pişirip kenara alalım. Pastacı kreması için: Tüm malzemeyi tencereye alıp hiç durmadan karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Dolapta 1 saat geçirdikten sonra üstüne kremayı ekleyip 3 dakika çırpın. Soğuyan tart tabanının içine pastacı kremasını ekleyip üstünü de ince ince kestiğimiz çilek dilimleriyle süsledikten sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Geldiyse mevsimlerden çilek
Siz de seviyorsunuz onu pek
Bu minnoşu denemeniz şart
Bugünkü tarifimiz çilekli tart