PazarKarpuz pestili

Karpuz pestili

03.09.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

.

Karpuz pestili

MALZEMELER:
* 1 kilogram karpuz içi
* Yarım limonun suyu
*Yarım su bardağı şeker

Haberin Devamı

YAPILIŞI: Tüm malzemeyi blenderdan geçirip süzgece aldıktan sonra iyice bastıra bastıra süzelim. Ardından yağlı kâğıdı ıslatıp tepsiye serelim. Süzdüğümüz karışımı yarım serçe parmağı kalınlığında olacak şekilde yağlı kâğıdın üstüne döküp 80 derecede 5 saat fırınlayalım. Eğer hâlâ ıslaksa iyice kuruyana kadar pişirmeye devam edelim. Sonra kesip kesip afiyet olsun.

Günün manisi

İster şekerli yapın ister sadeli
Vicdansızın lezzeti çiçek gibi
İnceden jelibona göz kırpıyor ama Bugünkü tarifimiz karpuz pestili