29.12.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:
Ruskin Üniversitesi (ARU) ve Universidad de las Americas’ın 42 ülkede yaklaşık 150 bin çocuk üzerinde yürüttükleri araştırma kahvaltının önemini bir kez daha ortaya koydu. Ruskin Üniversitesi’nden halk sağlığı profesörü Lee Smith’in rehberlik ettiği araştırmaya göre sıklıkla kahvaltıyı atlayan çocukların, düzenli olarak kahvaltı yapan yaşıtlarına göre yaşam doyumlarının daha düşük olduğu belirlendi. Uzmanlar, araşrıtmanın yapıldığı ülkelerde 10 ila 17 yaş arası çocuk ve ergenler arasında daha sık kahvaltı tüketimi ile daha fazla yaşam memnuniyeti arasında neredeyse doğrusal bir ilişki olduğunu keşfetti.
Yaşam tatmininin en sağlıklı kısmı her gün kahvaltı yapan katılımcılarda gözlendi. Öte yandan, hiç kahvaltı yapmayanlar en düşük yaşam memnuniyeti puanlarına sahip oldu. Dünya çapındaki yeme alışkanlıklarının kültürel çeşitliliği de bu çalışmada ortaya kondu. Özellikle, her gün kahvaltı yapan Portekizli çocuklar en yüksek yaşam doyumuna sahip çocuklar olarak öne çıkarken tam tersine, en düşük yaşam memnuniyeti hiç kahvaltı etmeyen Romanyalı çocuklar arasında görüldü.