14.05.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
Yapılışı:
İlk olarak şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp kenarlarından hafif fokurdatalım. Başka bir kapta yumurta sarıları, vanilya, un ve nişastayı çırpalım. Isıttığımız sütü yavaş yavaş bu kaba aktarıp iyice kaynaşmalarını sağlayalım. Tekrar tencereye alıp ocakta bir tur kaynadığını görünce ateşten alalım. Tereyağını ekleyip karıştıralım. Kremayı dolapta 1 saat üşüttükten sonra çırpılmış kremşantiyi ekleyip karıştıralım ve buzdolabına park edelim.
Çikolatalı krema için: Pastacı kremasını ikiye bölüp, yarısına 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması ekleyerek çırpalım. Pancake harcı için: Kuruları bir kapta, suluları diğer kapta ayrı ayrı karıştıralım. Sonra bu ikiliyi birleştirip tek vücut olana kadar çırpalım. Kısık ateşte, tabanını bir peçeteyle yağladığımız tavaya istediğimiz kadar pancake harcından koyup üstünde baloncuklar olunca ters çevirelim. Pancake katmanları arasına krema ve istediğimiz meyveleri ekleyip afiyetle yiyelim.
Pancake harcı için
175 gr un (1,5su bardağı)
25 gr kakao (2 yemek kaşığı)
40 gr şeker (2 yemek kaşığı)
10 gr kabartma tozu (1 paket)
10 gr vanilya (1 paket) (yumuşlu)
1 gr tuz (1 çimdik)
200 ml süt (1 su bardağı)
2 yumurta
15 ml zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Kreması için
5 adet yumurta sarısı
500 ml süt (2,5 su bardağı)
110 gr şeker (6 yemek kaşığı)
30 gr mısır nişastası (3 yemek kaşığı)
70 gr un (5 yemek kaşığı)
10 gr vanilya (1 paket)
40 gr tereyağı (2 yemek kaşığı)
1/2 paket krema
Günün manisi
Lezzeti güzel pek
Ama yenmez tek
kahvaltısı için
Buyrun size çiçek gibi pancake