Milliyet ExecutiveŞirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

26.08.2024 - 21:52 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi. Finanstan turizme, ilaçtan kozmetiğe önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert’in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Mustafa Aşık Şekerbank/ Genel Müdür Yardımcısı

Mustafa Aşık, Şekerbank Yönetim Kurulu kararı ile BDDK onayını müteakip geçerli olmak üzere Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Türkiye ve ABD’de farklı bankalarda 25 yılı aşkın tecrübesi bulunan Aşık, Şekerbank’ta bireysel segment, özel bankacılık ve dijital bankacılık alanlarından sorumlu olacak.

Bankacılık kariyerine 1998'de Citibank New York’ta finansal analist olarak başlayan Aşık, JP Morgan Chase Bank’ta 2003'te New York Şube Müdürü olarak atandı. 2006'da HSBC Bank'a katılan Aşık, HSBC New York’ta şube müdürü ve ardından bölge müdürlüğü faaliyetlerinden sorumlu yönetici olarak çalıştı. 2012'de kariyerine HSBC Türkiye’de devam eden Aşık, özel bankacılık alanındaki birçok projenin kuruluş aşamasında görevler üstlenerek Bireysel Bankacılık Birikim Yönetimi, Satış ve Sermaye Piyasaları Aracılık Hizmetleri Kıdemli Yöneticiliği ve Özel Bankacılık Grup Başkanı görevlerinde bulundu. Aşık, 2020'den bu yana ING Türkiye’de bireysel ve özel bankacılık bölümlerinden sorumlu direktör olarak çalışmaktaydı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlayan Aşık’ın Rochester Institute of Technology’de finans alanında Executive MBA derecesi var.

Haberin Devamı

Nermin Güney

ING Türkiye / Krediler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi

ING Türkiye’de Yönetim Kurulu, Denetim ve Risk Komitesi Üyesi olarak görev yapan Nermin Güney, Krediler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. Atama öncesinde Krediler Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Martijn Kamps ise ING Global Kredi Risk Başkanlığı görevine getirildi.

25 yıllık bankacılık deneyimine sahip olan Güney, ING’nin dijitalleşme stratejisi kapsamında kredi ve yapılandırma süreçlerinde veri odaklı karar alma süreçlerinin yürütülmesi ve etkin bir risk yönetimi yapısıyla ilerlenmesine liderlik edecek. Martijn Kamps ise yeni görevinde ING Grubu kredi risk stratejisi ve politikalarından sorumlu olacak. Nermin Güney, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Ekonomi alanında lisans ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans alanında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında Oyak Bank’a başlayan ve kariyerine ING Türkiye Krediler ekibinde farklı liderlik rollerini üstlenerek devam eden Güney, krediler dönüşüm ve risk analitikleri projelerinde ekibiyle başarılara imza attı. Ayrıca, ING Faktoring, ING Leasing, TBB Risk Merkezi ve Kredi Garanti Fonu‘nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Güney, 2020-2023 yıllarında Riskten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak ING Fransa’nın stratejik dönüşümünü tamamlayan ekipte görev aldı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Aydın Bozdemir

Anadolu Sigorta/ Pazarlama ve Dijital Sigortacılık Koordinatörü

Utku Onur Ayyıldız

Anadolu Sigorta/ Bilgi Teknolojileri Koordinatörü

Anadolu Sigorta’da Pazarlama ve Dijital Sigortacılık Koordinatörlüğü’ne Aydın Bozdemir, Bilgi Teknolojileri Koordinatörlüğü’ne de Utku Onur Ayyıldız getirildi.

ODTÜ İktisat Bölümü’nden 2007 yılında mezun olan Aydın Bozdemir, iş hayatına aynı yıl Türkiye İş Bankası’nda Stajyer Uzman Yardımcısı olarak başladı. 2008- 2018 arasında kariyerini bankanın Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak sürdüren Aydın Bozdemir, 2018 yılında Dijital Bankacılık Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı ve 2022 yılında aynı bölümde Birim Müdürlüğü görevlerine atandı. Bozdemir, 1 Haziran 2024 itibarıyla Anadolu Sigorta’ya Pazarlama ve Dijital Sigortacılık Koordinatörü olarak atandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği’nden 2004 yılında mezun olan Utku Onur Ayyıldız, kariyerine aynı yıl Sistem Yöneticisi olarak adım attı. 2009 yılında Anadolu Sigorta’da Ağ ve Güvenlik Operasyon Uzmanı olarak çalışmaya başlayan Ayyıldız, 2018’de Müdür Yardımcılığı’na, 2020’de Altyapı ve Güvenlik Müdürlüğü’ne atandı. 2019 yılında Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programı’nı tamamlayan Utku Onur Ayyıldız, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla Anadolu Sigorta Bilgi Teknolojileri Koordinatörü olarak görevine başladı.

Haberin Devamı

Kristin Aslaner Aras

Abdimed/ Pazarlama Direktörü

Güngör Lal

Abdimed / Tedarik Servisleri Direktörü

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Abdi İbrahim’in yönetici kadrosuna 2 isim daha katıldı. Kristin Aslaner Aras, Abdimed Pazarlama Direktörü ve Güngör Lal, Tedarik Servisleri Direktörü olarak atandı. Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kristin Aslaner Aras, kariyerine Cenovapharma’da OTC Proje Müdürü olarak başladı. Menarini’de Kıdemli Ürün Müdürü, Nestle’de Kıdemli Marka Müdürü ve Abdi İbrahim’de Abdimed Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. Aras, Abdimed Pazarlama Direktörü olarak atandığı yeni görevinde, şirketin tüketici sağlığı portföyü için pazarlama stratejilerini belirleme ve uygulama konusunda kilit rol üstlenecek. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Güngör Lal, aynı üniversitede MBA yaptı. Lal kariyeri boyunca Üstay Medikal’de Proje Yatırım Mühendisi, Bilim İlaç’ta Fabrika Bakım Onarım Mühendisi, GlaxoSmithKline’da Mühendislik & İSGÇ Müdürü, Pharmavision’da Tesis Direktörü, Sandoz- Novartis’te Teknik Operasyonlar Mühendislik Bakım ve Yatırım Direktörü ve Amgen - Gensenta’da Teknik Operasyonlar Bakım, Yatırımlar ve İSGÇ Direktörü olarak görev yaptı.

Erbil Taşar

AMD / Kurumsal Satış Yöneticisi

Erbil Taşar AMD Kurumsal Satış Yöneticisi oldu. Kariyerine 2008’de HP’de Sales Support olarak başlayan Erbil Taşar, daha sonra TD Synnex bünyesinde Takım Lideri olarak görev aldı. 2013-2023 arasında Lenovo çatısı altında önce Kurumsal Müşteri Yöneticisi daha sonra da Kamu ve Özel Sektörden Sorumlu Birim Yöneticisi olarak çalıştı. Geçtiğimiz aylarda AMD Kurumsal Satış Yöneticisi olarak atanan Erbil Taşar, Türkiye’deki kurumsal müşterilerde AMD veri merkezi ve bilgisayar satışlarını artırmaktan sorumlu olacak. Taşar üreticilerle ve bu müşterilere hizmet veren kanal iş ortaklarıyla da temas halinde AMD’nin müşteriye ulaşmasına katkı sağlayacak.

Gözde Ünverdi Arslan

Gilead/ Orta Doğu Satış ve Pazarlama Kıdemli Direktörü

Gilead Türkiye HIV İş Birimi Direktörü Gözde Ünverdi Arslan, Gilead Orta Doğu Satış ve Pazarlama Kıdemli Direktörlüğü’ne getirildi. Gilead’ın global yönetime transfer edilen yönetici sayısı son 5 yılda 17’ye ulaştı. Gilead Türkiye’ye iki yıl önce HIV İş Birimi Direktörü olarak katılan Arslan, yeni görevinde Gilead’ın Orta Doğu’daki HIV, viral hepatit, anti-fungal ve COVID-19 alanlarındaki operasyonlarının yönetimine ve iş geliştirme faaliyetlerine liderlik edecek. Arslan, yeni görevinde Gilead’ın Orta Doğu’da faaliyet gösterdiği 12 ülkeden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi’nden Kimya Mühendisliği lisans ve Executive MBA yüksek lisans derecesine sahip olan Arslan, çalışma hayatına başladıktan sonra Bayer, AstraZeneca, Novartis ve Roche gibi şirketlerde, ülke ve bölge organizasyonlarında, satış ve pazarlama, stratejik planlama, iş operasyonları ve pazar erişimi alanlarında farklı liderlik görevleri aldı. Orta ve Doğu Avrupa’da bölgesel rollerde görev aldı.

Rufat Babayev

Hyatt / Türkiye Bölge Başkanı

Grand Hyatt İstanbul’un Genel Müdürü Rufat Babayev, Türkiye’deki Hyatt otellerinden sorumlu olacak şekilde Türkiye Bölge Başkanı pozisyonuna atandı. Rufat Babayev, kariyerine 29 yıl önce Hyatt Regency Bakü’de başladı. 2005 yılında Hyatt Regency Warsaw’da görev aldı ve ardından 2012’de Hyatt Regency Kiev’e transfer oldu. 2014 yılında Hyatt’ın Chicago’daki merkez ofisinde çalıştıktan sonra, 2015 yılında Hyatt Regency Thessaloniki’ye Genel Müdür olarak atandı. 2019 yılından bu yana Grand Hyatt İstanbul’un Genel Müdürü olan Babayev, bu süre zarfında otelin sektördeki konumunu güçlendirdi. Rufat Babayev, yeni görevi ile Hyatt’ın Türkiye’deki otellerinin stratejik yönetiminden sorumlu olacak. Babayev sektördeki deneyimleri ile Türkiye’deki Hyatt otellerinin başarısına katkı sağlamaya devam ederek Hyatt ailesinin bölgede büyümesinde de rol oynayacak.

Tuba Ertek

Takeda / Küresel Aşı İş Birimi İK Lideri

Tuba Ertek, Takeda Küresel Aşı İş Birimi İK Liderliğinden sorumlu oldu. Takeda’nın Türkiye organizasyonundan küresele birçok atama gerçekleşiyor. Tuba Ertek, 2015 yılında Takeda Türkiye’de İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü olarak çalışmaya başladı. Takeda’nın Shire’ı satın alması akabinde gerçekleşen kültürel ve organizasyonel dönüşümün başarılı liderlerinden biri olan Ertek, hayata geçirdiği çalışmalarıyla Takeda Türkiye’nin yerel ve küresel düzeyde birçok ödül kazanmasına da katkı sağladı. 2018 yılında ICMEA Bölgesi İnsan Kaynakları İş Direktörü olarak atanan Tuba Ertek, Dubai’den yürüttüğü yeni görevinde Türkiye, Güney Afrika, Ukrayna, Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan, Körfez ülkeleri, Moldovya, İran, Cezayir gibi ülkelerden sorumlu oldu. 2020 yılında kariyer yolculuğuna Zürih’te devam eden Ertek, Avrupa ve Kanada Bölgesi’nde Onkoloji organizasyonu kurduktan sonra sekiz ülkede yenilikçi projeler hayata geçirerek insan odaklı bir kurum kültürü oluşturdu. Tuba Ertek, 2022 yılında ABD Onkoloji İnsan Kaynakları İş Lideri olarak atanmasıyla ABD Onkoloji İş Birimi’nin dönüşüm sürecini başarıyla yönetti. Tuba Ertek haziran ayı itibariyle Küresel Aşı İş Birimi İnsan Kaynakları Lideri olarak kariyerine devam ediyor.

Göker Köse

Almatı Havalimanı / Genel Müdür

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı Havalimanı’nda üst yönetim değişikliği gerçekleşti. Genel müdürlük pozisyonunda bulunan Alper Ersoy, kariyerine grup dışında devam etmek üzere görevinden ayrıldı. Bu pozisyonu TAV Havalimanları ve Groupe ADP’de 19 yıllık deneyime sahip olan Göker Köse üstlendi. Vekaleten atanan Köse, resmi süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte asaleten Genel Müdür olarak görev yapacak. Köse, ODTÜ Ekonomi bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. TAV Havalimanları’na 2005’te Management Trainee programı kapsamında katıldı ve bir yıl boyunca sivil havacılık ve havalimanı işletmesinin farklı alanlarında deneyim kazandı. Kariyerine 2006’da TAV Havalimanları finans ve strateji departmanında devam etti. 11 yıl TAV Havalimanları’nın üstlendiği projelerin teknik ve çevresel analizleri, finansal ve ticari planlamalarını yönetti. 2017’de TAV Havalimanları’nın ana hissedarı Groupe ADP’de Yatırımlar ve Finansal Planlama Direktörü olarak görev yapmaya başladı. Haziran 2024’te Almatı Havalimanı Genel Müdürü pozisyonuna vekaleten atandı.

Pınar Adabağ

AkzoNobel Hollanda / EMEA’dan Sor. Bölge Ticari Mükemmeliyet Direktörü

Marshall Boya’da uzun yıllar Pazarlama Direktörlüğü’nü yürüten Pınar Adabağ, AkzoNobel Hollanda’da EMEA Bölgesi’nden sorumlu Bölge Ticari Mükemmeliyet Direktörü olarak çalışmalarına devam edecek. Adabağ’ın yeni görevi; pazarlama, ticari pazarlama, eğitim ve satış fonksiyonlarını birleştiren yeni nesil yönetim modülü olarak ön plana çıkıyor. Tarsus Amerikan Kolejinde lise eğitimini tamamlayan Pınar Adabağ, eğitim hayatına ODTÜ Kimya Mühendisliğinde devam etti. Kariyer planını mühendislik yetilerine sahip başarılı bir pazarlamacı olmak üzerine kurgulayan Adabağ, bu doğrultuda üniversite mezuniyetinin ardından State University of NY’da MBA programına başladı. Okulda istatistik ve matematik üzerine asistanlık da yapan Pınar Adabağ Türkiye’ye döndükten sonra birçok uluslararası firmada pazarlama, ticari pazarlama, teknik eğitim ve Ar - Ge üzerine çalışmalar yaptı. Adabağ 20 yılı aşkın bir süredir çok uluslu şirketlerin pazarlama departmanında yönetici olarak bulunuyor.

Barkın Peçen

GSK Türkiye / Dijital ve Teknoloji Direktörü

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu. Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı. İş hayatına ilaç sektöründe başlayan ve finans, satış, pazarlama ve iş mükemmeliyeti gibi fonksiyonlarda farklı görevlerde 14 yıla yakın deneyime sahip olan Barkın Peçen, üniversite eğitimini Koç Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi & Finans bölümünde tamamladı. GSK'ya 2017 yılında Pazarlama Ürün Müdürü olarak katılan Peçen, bu görevin ardından sırasıyla Müşteri Etkileşim Müdürü ve İş Zekâsı Departman Lideri rollerini üstlendi. 2023 yılı boyunca mevcut sorumluluklarının yanında Liderlik Ekibi bünyesinde PMO olarak yer aldı.

Yusuf Bulut

EY-Parthenon / Türkiye Şirket Ortağı

EY (Ernst & Young) çatısı altında yer alan ve 120 ülkede 9.000’den fazla strateji danışmanını bünyesinde barındıran EYParthenon (EYP) Türkiye’ye Yusuf Bulut şirket ortağı olarak atandı. Bulut, EY Türkiye’deki görevine başlamadan önce 2021-2024 arasında uluslararası bir danışmanlık şirketinde Strateji Danışmanlığı Bölümü direktörü olarak projeler yönetti. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden 2009’da mezun olan Bulut, profesyonel kariyerine küresel bir danışmanlık şirketinde başladı ve 2012 yılına kadar Türkiye ve Orta Doğu Bölgesinde telekomünikasyon ve bankacılık sektöründe danışman olarak çalıştı. 2014- 2018 arası uluslararası bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak projeler geliştirdi. Bulut, 2019 yılında bir başka danışmanlık şirketinde kıdemli müdür olarak çalışmalarına devam etti. Bulut, danışmanlık alanındaki kariyerinin yanı sıra 2012-2014 arasında Turkcell’de görev aldı. 2019- 2021 arası Hepsiburada’nın CEO Ofisi Bölümü’nde strateji direktörü olarak roller üstlendi.

Hasan Ulutürk

Avon Türkiye / Genel Müdür

Perakende ve satış sektörlerinde 18 yılı aşkın deneyime sahip olan Hasan Ulutürk, Avon Türkiye ailesine, yeni genel müdür olarak atandı. Lise eğitimini Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Hasan Ulutürk, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisans yapan Ulutürk, 2007’de Tchibo Türkiye’de operasyon birimlerinde iş hayatına adım attı. Ulutürk, aynı kurumda 18 yıldan fazla süre görev aldı. Aynı markada sırasıyla lojistik müdürü, bölge satış müdürü, kıdemli iş geliştirme müdürü ve mağazalar müdürü gibi pozisyonlarda çeşitli sorumluluklar üstlenen Ulutürk, mağaza ve operasyon direktörlüğü görevi boyunca, merkez ofiste 30’un üzerinde ve mağazalarda 350’nin üzerinde personelden oluşan bir ekibe liderlik yaptı. Hasan Ulutürk, mağaza ve operasyon direktörlüğü görevinin ardından, 2020 yılında aynı firmanın Türkiye genel müdürü oldu. Genel müdürlük kariyeri boyunca Ulutürk, yeni markalarla portföy genişlemesi, yeni iş kanallarına giriş süreci ve lokal üretim projelerini gerçekleştirdi.

Seçil Aytin Arslan

Sheraton Istanbul Atakoy Hotel/ Genel Müdür

Seçil Aytin Arslan, Marriott International’ın en çok bilinen oteli Sheraton Istanbul Atakoy Hotel’in Genel Müdürlük görevini üstlendi. Seçil Aytin Arslan, 15 yıla yakın kariyerine satış ve pazarlama departmanında başladı. Kariyerinin ilk yıllarında Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de de uzun bir dönem Satis ve Pazarlama bölümünün birçok kademelerinde görev aldı, Hilton İstanbul Kozyatağı’nın açılış ekibinde yer alarak birçok önemli organizasyonun yapılmasını sağladı. Sonrasında ise sırasıyla DoubleTree by Hilton İstanbul Moda’da ve ardından Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn’da satış ve pazarlama ekiplerinin başında görev alan Seçil Aytin, Genel Müdür olarak Crowne Plaza İstanbul Old City’de uzun bir dönem çalıştı.

Cem Martı

Aktif Bank/ Perakende ve Dijital Bankacılık GMY

10’un üzerinde iş kolunda 16 milyonu aşkın müşteriye dokunan Aktif Bank’ın Perakende ve Dijital Bankacılık biriminin Genel Müdür Yardımcılığı’na Cem Martı atandı. Martı, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1997 - 2007 arasında yatırım sektöründe fon yöneticisi olarak çalıştı. 2007 yılında bankacılık sektöründe kariyerine devam eden Martı; mevduat ve yatırım ürünleri, segment yönetimi, KOBİ bankacılığı, bireysel krediler ve bankasürans gibi pek çok alanda yöneticilik deneyimleri edindi. Haziran 2024 itibarıyla Aktif Bank bünyesine katılan Cem Martı, finans ve bankacılık alanındaki tecrübesiyle Perakende ve Dijital Bankacılık ekibine liderlik edecek.

Aziz Ferit Eraslan

Hedef Yatırım Bankası / Genel Müdür

Hedef Holding iştiraklerinden Hedef Yatırım Bankası’nın Genel Müdürlüğüne Aziz Ferit Eraslan getirildi. Eraslan, 1991 yılında ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 1997’de İskoçya’nın Stirling Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finans alanında tamamladı. 1992-2000 arası İş Bankası Teftiş Kurulu'nda görev aldı. Bankanın Muhasebe Müdürlüğü bünyesindeki Konsolidasyon ve Yatırımcı İlişkileri Gruplarında sırasıyla Müdür Yardımcısı ve Grup Müdürü oldu. 2007 yılında aynı departmana Müdür olarak atandı. 2013'te Rusya merkezli CJSC ISBANK’ta Genel Müdürlüğe getirilen Eraslan, 2015-2020 dönemi Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda İç Sistemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2020-2023 yıllarında ise aynı kurumda Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevi üstlendi.

Murat Erkmen

Starkgen/ Genel Müdür

ASKO Holding çatısı altındaki endüstriyel jeneratör şirketi Starkgen’de genel müdürlük görevine Murat Erkmen atandı. Starkgen, ürettiği ekipmanın ötesinde uygulama ve mühendislik bilgisiyle müşterilerine tasarım ve servis yeteneklerini de kapsayan değerler sunuyor. Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Çukurova İthalat ve İhracat T.A.Ş, WAT Motor BBC Elektrik Motorları A.Ş gibi kuruluşlarda görevlerde bulunan Erkmen, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu. İş yaşamına Arçelik'te Kalite Güvence mühendisi olarak başladı. İş makinaları sektörüne 1985'de geçen Erkmen 2018'e kadar üst düzey görevlerde çalıştı. 2018'den bu yana Akılyolu Danışmanlık kurucu ortağı olarak kurumsal gelişim danışmanlığı yaptı.

Yavuz Yeter

Golden Global Yatırım Bankası / Genel Müdür

Faizsiz finans prensiplerini benimseyen yatırım bankası Golden Global Yatırım Bankası Genel Müdürlüğü’ne Yavuz Yeter getirildi. Yeter, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Bankacılık ve Uluslararası Finans yüksek lisansı yaptı. Bankacılığa 1996'da Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başladı. Halkbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası’nda görevler üstlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüğü ve Almanya Temsilciliği ve Ekonomi Ataşeliği görevlerinde bulundu.