Lokma tatlısı
Yazın sahile indiğinizde, pek çok mekanda lokma tatlısına rastlarız. Bir de biz deneyelim…
Malzemeler:
Şerbet için:
2.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
¼ taze limon suyu
Hamur için:
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Şeker ve suyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyu ilave ederek, altını kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu hafif cıvık bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. İçine kabartma tozu ilave edip bir kere daha karıştırın. Bol miktarda zeytinyağını ocağa konup iyice kızdırın. Hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa atın, her yanını güzelce kızartın. Yağdan çıkarılan lokmaları hemen şerbetin içine atın. Şerbetini çeken lokmaları servis tabağına alıp ılık olarak servis edin.
Afiyet olsun!