Kültür SanatEfsanevi şarkıcı Sylvie Vartan İstanbul'a geliyor!

Efsanevi şarkıcı Sylvie Vartan İstanbul'a geliyor!

19.10.2009 - 17:11 | Son Güncellenme:

Fransızların efsanevi şarkıcısı Sylvie Vartan, Erkan Özerman’ın "Show Business’da 50. Yıl" gecesinde konser vermek üzere İstanbul’a geliyor.

Efsanevi şarkıcı Sylvie Vartan İstanbula geliyor

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Vartan’ın 26 Ekim Pazartesi günü Türker İnanoğlu Maslak Show Center’de özel orkestrasıyla sahne alacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Müzik kariyeri boyunca 10 milyonun üzerinde albümü satılan ünlü sanatçının yıllar sonra vereceği İstanbul konserinde en son albümü "Toutes Peines Confondues"da yer alan Carla Bruni şarkısı "Je Chante le Blues"u ilk defa sahnede canlı okuyacağı bildirildi.

Açıklamada, sanatçının konser biletlerinin Biletix’de satışa sunulduğu, yeni albümünün "Toutes Peines Confondues" ile "Le Meilleur des Annees RCA" adlı en iyiler albümünün Sony Music etiketiyle tüm müzik marketlerde satışta olduğu kaydedildi.

İlk rock yıldızlarından biri olan ve aynı zamanda Fransa, Quebec ve İspanya’da 1960’larda ortaya çıkan "Ye Ye" kızları adı verilen pop tarzının e ünlü yıldızı olan Vartan, 1980’li yıllara kadar da Türkiye’de bilinen yabancı şarkıcıların başında yer alıyordu.

Haberin Devamı

Koreografileri ve dans şovları ile dünyada gerçek bir yıldız olarak ünlenen Vartan, özellikle Fransız ve İtalyan televizyonlarının şov yıldızı haline gelmiş ve "Cette lettrre-la" ve "Irresistiblement" adlı hitleriyle Avrupa’nın şarkılarını ezberlediği bir efsaneye dönüşmüştü. Caz şarkıları da söyleyen ve 2005 yılında Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa’da "Anne ve Çocuk Sağlığı" İyi Niyet Elçisi seçilen Sylvie Vartan, Fransa’da hem şarkı söyleyip hem dans eden ilk yıldız olarak Fransız popunun ikonlarından biri olarak kabul ediliyor.