23.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
Sergi sanatçının doğum günü olan 20 Ekim’de ziyarete açıldı. Türkiye’nin ilk sanat fonu olarak kurulan Azimut Portföy’ün desteğiyle hayata geçirilen “Benim Siyahım” başlıklı sergide yer alacak 13 adet eserin yanı sıra Adnan Çoker’in retrospektifinden seçilen formları ve “Malevich ile Leonardo Da Vinci’ye Saygı ile Adnan Çoker Otoportresi”ni içeren, yeni düşünüp oluşturduğu son kompozisyonu “Saygı” da bulunuyor.
22 Ağustos’ta kaybettiğimiz Çoker; Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mimari formlarını koyu zemin üzerinde resimsel konturlara dönüştürerek Türk resim tarihinde benzersiz bir estetik üslûp yaratmıştı. Prof. Dr. Adnan Çoker’in “Küreye Doğru”, “Saygı”, “L’origne du Monde III” gibi eserlerinden oluşan “Benim Siyahım” başlıklı sergiyi 3 Aralık’a kadar Merkur Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.
‘Yüzüklerin Efendisi’ NFT aleminde
Warner Bros., hayranlarının film NFT’lerini satın alabileceği, satabileceği ve takas yapabileceği WB Movieverse platformunu piyasaya sürüyor. Bu pazarın ilk NFT filmi de “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring/Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” oldu. WB yetkilileri, filmin hayranlarının ne ile karşılaşacağı sorusunu “Filmin kopyası olmaktan ziyade yaşanacak yepyeni bir film deneyimi” olarak cevaplıyor. Hedef ise daha çok oyunlaştırılmış bir deneyim için her NFT içeriğini kişiselleştirebilir hâle getirmek. Film NFT’lerini satın almak, satmak ve takas etmek için kullanıcılar; dijital kasa görevi gören, tüketicilerin içerik akışına ve satın almasına izin veren özel bir medya cüzdanı oluşturacak. “Yüzük Kardeşliği” NFT’leri kredi kartı veya bu cüzdanlar aracılığıyla satın alınabilecek.
Düşlerdeki şarkılar…
Sanatçı Feyzan Alasya’nın yeni sergisi “Gündüz Düşü / DayDream”, 5 Kasım’da Galeri Diani’de ziyarete açılıyor. Sanatçının güçlü desenleri, çarpıcı resimleriyle şarkılarını söylüyor. Gerçeklerin şiirsel bir dille yansıtıldığı resimlerde Valery’nin “Sen şarkı söyle, ben yürürüm senin şarkınla. Sen bağır, acını ben duyacağım” dizelerindeki hüznün, acının ve haykırışın evrenselliği bir kez daha duyuruluyor izleyene. Sanatçının resim düzleminde kullanılan figürler bir dizge oluşturuyor. Bir yanda mitolojik figürler, bir yanda günümüzü çağrıştıran desenler aynı uzam içinde. Acıyı, hüznü aynı zamanda umudu bir arada yansıtan “Gündüz Düşü”, 26 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.