KobiBakanlık destekleri e-ihracatı kapsıyor

Bakanlık destekleri e-ihracatı kapsıyor

13.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl mikro ihracatçıya sağlanan yüzde 50 vergi muafiyeti, pek çok KOBİ’yi e-ihracatla tanıştırdı. E-ticaretle her ölçekten şirket ve girişimcinin kendi ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırabildiğine dikkat çeken ikas CEO’su Mustafa Namoğlu şu bilgileri verdi:

Bakanlık destekleri e-ihracatı kapsıyor

“Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatçılara sunulan destekler, e-ihracatçıları da kapsıyor. Bu kapsamda işletmelere seyahat, reklam ve pazarlama desteklerinden yurt dışında ofis ve mağaza yapılanmasına kadar 14 farklı kategoride destek sunuluyor. Geçen ay Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı’nın İhracat Destekleri Hakkında Kararı ile de ihracatçı şirketlerin pazara giriş belgeleri ile ruhsatlandırma ve kayıt işlemlerine ilişkin giderleri yüzde 50 oranında ve yıllık 4 milyon TL’ye kadar desteklenecek.”

Haberin Devamı

E-ihracatın KOBİ ve girişimcilerin markalaşma süreci ve sınır ötesi yolculuğunu hızlandırdığını söyleyen Mustafa Namoğlu, “Teşviklerin yanı sıra ödeme sistemleri ve kargo operasyonlarının çeşitlenmesi de e-ihracat faaliyetlerini kolaylaştırıyor. Geliştirdiğimiz e-ticaret ve e-ihracat çözümlerimizle KOBİ ve girişimcilerin faaliyetlerini şekillendiriyoruz. Şirket sahipleri ve girişimciler, güçlü altyapımız üzerinden herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan kendi e-ticaret sitelerini kurarak faaliyetlerini yönetebiliyor. KOBİ ve girişimcileri küresel ticaret trafiğine kazandırıyoruz” dedi.