Izgara tavuklu salata
Baharatlarla çok lezzetli, ızgarada piştiği için çok hafif bir tarif.
Malzemeler:
400 gram tavuk göğsü
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Marul
Semizotu
Maydanoz
Salatalık
Kiraz domates
Haşlanmış mısır taneleri
Limon suyu
Zeytinyağı
Balzamik sirke
Tuz
Yapılışı:
Dilimlenmiş sarımsak, kekik ve zeytinyağı iyice çırpın. Biftek şeklinde dilimlediğiniz tavukların her tarafına sürün. Üzerini örtün 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Tavukları sostan çıkarın ve fırın ızgarasında pişirin. Yıkayıp kuruladığınız yeşillikleri, kiraz domatesi, salatalık dilimlerini servis tabağına alın, üzerine mısır taneleri dökün. Limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz bir kasede çırparak salatanın üzerine gezdirin. Tavuk etleri şeritler halinde doğrayın, salatanın üzerine dizin. İsteğinize göre bir yemek kaşığı susamı yağsız tavada kavurup, salataya serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!