Geri Dön

İmam sarığı tarifi

Kreması ve kekiyle bir harika, çikolatayla taçlandırılmış enfes bir lezzet: İmam sarığı tatlısı tarifi...

İmam sarığı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kek için:
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak un
Yarım kabartma tozu
1 vanilya
3 kaşık kakao
3 kaşık su

Krema için:
3 bardak süt
1,5 kaşık un
1 kaşık nişasta
Yarım bardak şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya

Üzerine:
100 gram bitter çikolata

Kenarlarına:
Hindistan cevizi

İmam Sarığı Nasıl Yapılır?

Yumurtayla şekeri çırpın.

Diğer kek malzemelerini de koyup çırptıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltın.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kekiniz soğuduktan sonra bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin.

Kremanın bütün malzemelerini koyup karıştırarak pişirin.

Keklerin üzerine kremadan sürüp başka bir kekle kapatın.

Kenarlarını önce kremaya sonra hindistan cevizine bulayın.

Benmari usulü erittiğiniz çikolatadan üzerlerine birer kaşık dökün.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber