Yemek yemeyi bilmiyoruz! Yemekten sonra cayır cayır yanan midenin derdi ne?Yemek yerken aceleci ve hızlı davranan herkes çevresinden, ailesinden 'aman yavaş ye', 'çiğneyerek ye' laflarını en az bir kez işitmiştir. Bu uyarı basit gibi görünebilir ancak dikkate alınmadığında birçok hastalığın sebebini oluşturabilir. Yıllardır süre gelen yeme alışkanlık ve şekliniz aslında size yanlış yolda olduğunuzun sinyallerini veriyor olabilir. Nasıl mı?
Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son olduDünyada her yıl binlerce yemek yeme yarışması düzenleniyor. Bu yarışmaların birincilerine büyük para ödülleri verilse de, yarışma esnasında ilginç bir şekilde hayatını kaybeden birçok kişi de var. İşte '60 yaşında kek yarışmasına katılıp boğulan kadından, arkadaşıyla iddiaya girip 41 yumurta yiyerek ölen adam'a yemek yarışmalarında yaşanan ilginç olayların perde arkası...
Aç olmadığımız halde neden yemek yeriz?Günümüzün önemli bir kısmını yemek yemeye ayırırız. Yemek yeme hayatta kalmamız için zorunlu bir ihtiyaçtır ancak bazen ihtiyaçtan bağımsız olarak yeriz. Peki bizi aç olmadığımız halde yemeye teşvik eden sebepler nelerdir? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgi verdi.
Yanlış diyetler yeme bozukluğuna sebep olabilir“Anoreksiya nervoza”, “bulimiya nervoza” ve “aç kalmışçasına yemek isteği” şeklinde kendini belli eden yeme bozuklukları psikiyatrik hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu rahatsızlıklar bedensel bir şekilde görülse de aslında ciddi ruhsal sorunların göstergesidir.
7’den 70’e hangi yaşta ne yemeli?Sağlıklı beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almaktır.