Son dakika Uzmanlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uzmanlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uzmanlık haber sayfamızda...
400 öğrenciye 40 kadavra! 'En az 5 yıl kullanılıyor'Türkiye’de tıp fakültesi öğrencileri beden bağışının az olması nedeniyle en önemli eğitim materyalleri kadavra üzerinde el becerisi kazanamıyor. Uzmanlar, hekim adaylarının ilk hastasının kadavra olması gerektiğini belirtiyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Çelik, kadavra bulunmadığında ithal etmek durumunda kalındığını ifade etti.
Finans sektörü 2025'te daha dijital, rekabetçi hale gelecekFinans sektörünün, gelecek yıl, sermaye piyasalarından bankalara, finteklerden elektronik para kuruluşlarına kadar tüm alanları kapsayan adımların hayata geçirilmesiyle daha dijital, rekabetçi ve verimli hale gelmesi bekleniyor.
Küresel çip üretiminde jeopolitik rekabet artıyorDünyada başta ABD ile Çin arasındaki çip ve yarı iletken üretimine yönelik rekabet kızışırken, bu alanda önemli role sahip Tayvan etrafında artan gerginlik de bu teknolojinin jeopolitik önemini artırıyor.
Terör örgütü neden TUSAŞ'ı hedef aldı? 6 başlıkta saldırının şifreleri...Türkiye'nin önemli savunma sanayii firmalarından biri olan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 kişi de yaralandı. Hain saldırıyı yapan 2 terörist de etkisiz hale getirildi. Peki terör örgütü neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Uzman isimler değerlendirdi...
'Yenidoğan çetesi'ne ilişkin kurulan komisyonda görevli Malik Türkay Esin, yaşanan süreci anlattı"Yenidoğan çetesi"nin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde kurulan komisyonda görevli doktor Malik Türkay Esin, "Kemal Bey'e (Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu) çıktık, o zamanki İl Sağlık Müdürümüzdü. Dedik ki 'Bizim yaptığımız denetimler bunlara sadece maddi cezalar getirir ama bu iş organize gözüküyor. Uygun görürseniz, bu işin emniyet ayağını da dahil edip telefon dinlemesiyle, kişi takibiyle, yer tespitiyle büyük bir operasyona dönüşmesi gerekiyor.' Kemal Hoca, 'Tamam, nereye kadar giderse gitsin, arkanızdayız.' yanıtı verdi." dedi.
TUS KONTENJANLARI 2024: TUS kontenjanları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 yılında yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kontenjanları, tıp fakültesi mezunları tarafından merakla bekleniyor. TUS her yıl olduğu gibi bu yıl da doktor adaylarının uzmanlık eğitimine geçişi için önemli bir aşama. Adaylar, tercih yapacakları branşlar için kontenjanların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, TUS 2024 kontenjanları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar…
Adli Tıp Kurumu’na yeni dizaynNarin Güran cinayetini aydınlatma çabaları, Münevver Karabulut’u katleden Cem Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği tartışması gibi son dönem kamuoyunda gündem olan olaylarda da başvurulan Adli Tıp Kurumu’nun yapısında önemli değişikliklere gidildi.
İş dünyası önemli transferler yaptıTürkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi. Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket bünyesinde yönetici transferleri de yapıldı.
Yabancı çalışana yeni muafiyetlerSatış tutarı 50 milyon TL ve üzeri olan işyerlerinde, işyerinde her bir yabancı için 5 Türk vatandaşının istihdam edilmesi şartı aranmayacak.
Sessiz tehdit, yayılma riski yüksek!Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız Marburg virüsünün Ruanda’dan Almanya’ya sıçradığı endişesi, Avrupa’daki yetkilileri alarma geçirdi.
'İş gücü piyasasıyla eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamalıyız'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ön lisans ve lisans programlarının içeriklerinin meslek ve istihdam odaklı güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Bütün programlarda iş gücü piyasasıyla, eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de sadece bugünün ihtiyaçlarına bakarak değil, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alarak yapmamız gerekiyor. Bir taraftan eğitim sistemimiz bugünün ihtiyaçlarına cevap verirken, bir taraftan da geleceğin ihtiyaçlarını şimdiden görüp, kendini ona göre planlamak durumunda ve genç nesillere bu becerileri kazandırmak durumunda" dedi.
'İş gücü piyasasıyla eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamalıyız'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ön lisans ve lisans programlarının içeriklerinin meslek ve istihdam odaklı güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Bütün programlarda iş gücü piyasasıyla, eğitim programımız arasındaki örtüşmeyi sağlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de sadece bugünün ihtiyaçlarına bakarak değil, geleceğin ihtiyaçlarını dikkate alarak yapmamız gerekiyor. Bir taraftan eğitim sistemimiz bugünün ihtiyaçlarına cevap verirken, bir taraftan da geleceğin ihtiyaçlarını şimdiden görüp, kendini ona göre planlamak durumunda ve genç nesillere bu becerileri kazandırmak durumunda" dedi.
ABD'de yaşama fırsatı: GREEN CARD başvuru ne zaman? 2025 DV Lottery ABD Green Card başvuru şartları neler, ücretli mi?Green Card başvuru tarihi ve şartları araştırılıyor. Binlerce göçmene ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlayan Green Card başvuruları için geri sayım sürüyor. Green Card başvuruları, dvprogram.state.gov/ adresi üzerinden yapılacak son dakika duyurusu ile başlayacak. Peki, Green Card başvurular ne zaman, başvuru nasıl yapılır? İşte, konuya dair detaylar...
1 yılda 29 bin otopsi! Adli Tıp Kurumu Başkanı: Sayısı 2 bin 953'ü bulan güçlü bir ekibizAdalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu'nun Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek, 2023 yılında yaklaşık 29 bin otopsi, 25 bin ölü muayenesi, 435 bin adli muayene ve 150 bin DNA incelemesi olmak üzere toplam 785 bin adli dosyayı inceleyerek, mütalaa ve raporlar düzenlediklerini, 2023 yılında kuruma gelen bilirkişilik taleplerinin tamamının 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak adli mercilere gönderildiğini açıkladı.
Bursa'da düşen uçaktaydı! Film gibi hayat hikayesi ortaya çıktı: Türk olduğu için pilot olmasına izin verilmediBursa'nın Yenişehir ilçesinde düşen eğitim uçağında hayatını kaybeden öğretmen pilot Ünal Aster (61), ardında tıp, spor, sanat ve havacılık sevdasıyla dolu sıra dışı bir hayat hikayesi bıraktı. Aynı zamanda veteriner hekim olan ve 'Doğum Hastalıkları Genel Cerrahi' alanında uzmanlığı bulunan Ünal Aster, 2 oğlunun sezaryenle doğumunu da kendisi gerçekleştirdi.
TÜBİSAD’dan Scale-Up Gelişim Programı adımıBilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), bilişim sektöründe faaliyet gösteren scale-up ölçeğindeki şirketlerin büyüme ve birer unicorn olma yolculuklarında onlara rehberlik etmek amacıyla tasarlanan TÜBİSAD Scale-Up Gelişim Programı’nı 17 Eylül’de gerçekleştirdiği lansmanla tanıttı. Etkinlikte KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu açılış konuşmacıları arasında yer aldı.
Uzmanlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.