Son dakika tropikal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tropikal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tropikal haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.953 tropikal haberi bulunmuştur.
Akşam olunca çiçekleri daha çok kokuyor: Parfüm ağacı Ylang YlangYlang Ylang, Güneydoğu Asya ormanlarında yetişen, etkileyici kokusu ve buna bağlı olarak parfüm yapımındaki kullanımıyla ünlü olan tropikal bir ağaçtır. Sarı renkte ve yumuşak yapıda çiçeklere sahiptir. ‘Çiçeklerin çiçeği’ anlamına gelen Ylang Ylang, sadece kokusuyla değil, aynı zamanda aromaterapi ve cilt bakımındaki çok yönlü faydalarıyla da tanınır. Parfüm ağacı olarak bilinmesinin sebebi ise, parfüm yapımında kullanılan zengin aromatik yapısıdır.
Küçük boyuyla zehir saçıyor: Altın renkli ok kurbağasıAltın renkli zehirli ok kurbağası, dünya üzerindeki en zehirli hayvanlardan biri kabul edilir. Sakına onun parlak sarı rengine aldanmayın. İlk bakışta çok çekici ve dikkat çekici olsa da bu renklilik, aslında ‘bana yaklaşma’ diyen bir işarettir. Bu minik kurbağa, parlak rengi sayesinde avcılarını kendisinden uzak tutmayı başarır. Yağmur ormanlarının derinliklerinde yaşayan bu kurbağa türüne özellikle Kolombiya'nın tropikal ormanlarında rastlayabilirsiniz.
Doğadaki en ilginç türler arasında: Kuzey cam kurbağasıKuzey cam kurbağası, Orta Amerika'nın tropik yağmur ormanlarında yaşayan ve doğanın en ilginç amfibi türlerinden biri olarak dikkat çeken bir canlıdır. Bu eşsiz kurbağa türü, vücut yapısındaki şeffaflıkla dikkat çeker. Şeffaf karnı sayesinde iç organları, dışarıdan bakıldığın görülebiliyor. Bu benzersiz özellik, Kuzey cam kurbağasına sadece görsel olarak etkileyicilik katmaz, aynı zamanda onun hayatta kalma stratejilerinin de önemli bir parçasıdır. Bu kurbağalar hem göz alıcı görünüm hem de etkileyici yaşam biçimleriyle ekosistemlerinde önemli bir rol oynuyorlar.
Dikkat! Bavul sıtması! Avrupa'da yayılıyorBavulda, çantada, uçakta, hatta postada yolculuk yapan enfekte sivrisineklerin ısırıklarından kaynaklanan sıtma hastalığı vakalarının Avrupa’da arttığı uyarısı yapıldı.
Tarım ÜFE eylülde artış gösterdiTarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) eylülde bir önceki aya göre yüzde 2, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 31,09 arttı.
Milton Kasırgası nedir? Milton Tropikal Kasırga şiddeti kaç, nerede oluştu?Son günlerde şiddetleri ve sayılara her geçen gün artan kasırgalara bir yenisi daha eklendi. Yıkıcı etkileri nedeniyle en son hasar bırakan ise Milton Kasırgası oldu. Pek çok insan Milton Kasırgası nedir, özellikleri neler, nerede oluştu? sorularının yanıtını araştırıyor. İşte Milton Kasırgası hakkında bilmeniz gerekenler...
Dünyanın en küçük primatları: Cüce lemurlarCüce lemurlar, Madagaskar’ın eşsiz doğasında yaşayan küçük primatlardan oluşan bir hayvan türüdür. Dünyanın en küçük primatları olmaları, onları oldukça özel kılar. Cüce lemur familyası, yalnızca Madagaskar'a özgüdür ve tropikal ormanlarda yaşamlarını sürdürürler. Doğa bilimciler için büyük bir ilgi odağı olan bu tür, çevikliği, kalın kuyrukları ve minik yapılarıyla oldukça dikkat çekerler. Peki, cüce lemurlar hakkında daha fazla neler biliyoruz?
Okyanusa atılan betondan Buda'nın görevi ne? Yok oluşa 100 yıldan az kaldı200 binden fazla canlıya ev sahipliği yapan okyanuslar, bugün yok olmaya yüz tutmuş son mercan resiflerini de içinde barındırıyor. Ancak sayısı günden güne azalan benzersiz canlıları korumak için öyle bir yönteme başvuruldu ki görenleri ilk etapta bir hayli şaşırtıyor. İşte okyanusun dibinde tüm heybetiyle duran betondan Buda'nın sırrı.
Deprem bölgesinde 120 dönüm serada muz üretimiHatay'ın Arsuz ilçesinde 100 dönüm kapalı sera alanında muz üreten depremzede iki kardeş, 20 dönüm alanı daha serayla kapatarak üretim alanlarını genişletti. Deprem bölgesini üreterek ayağa kaldırmaya çalışan vatandaşların yeni üretim merkezinin açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı da katıldı.
Dünyanın akciğerleri: Amazon Yağmur OrmanlarıTropikal yağmur ormanları, yeryüzündeki en etkileyici doğal alanlardan biridir. Bu yoğun ve nemli ormanlar, sadece büyüklükleriyle değil, barındırdıkları biyoçeşitlilikle de dikkat çeker. Amazon Yağmur Ormanı ise, büyüklüğü ve biyolojik zenginliğiyle bu alanın kralı konumundadır. Bu ormanlar, sadece bir ekosistem değil, aynı zamanda dünyanın akciğerleri olarak da bilinir. Tropikal iklimin sunduğu bu harika yaşam alanı hem insanlar hem de doğa için hayati öneme sahiptir.
Kupkuru topraktan balık fışkırıyor! İnsan gibi 2 akciğeri var, gerçek çok başkaHayvanlar alemi dipsiz bir kuyu gibidir. Birbirinden farklı tür, bizleri sayısız özelliğiyle karşılayarak mest eder. Bunlardan bazıları havada bazıları karada bazılar ise denizde yaşam sürer. Ancak içlerinden birkaçı daha yeteneklidir. İnsan gibi 2 akciğere sahip olan balıklar da aylarca hatta yıllarca toprakta yaşayabiliyor! İşte gerçek.
Tropikal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.