Son dakika tiroid haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tiroid gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tiroid haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.236 tiroid haberi bulunmuştur.
Ayçiçeğinin içinde yok yok! Her gün 1 avuç şart, vücudu baştan aşağıya yeniliyorAyçiçeği çekirdeği arkadaş buluşmalarının, yaz akşamlarının ve koyu sohbetlerin vazgeçilmezidir. Bir avuç ayçiçeği çekirdeği sadece lezzetli, cevizli ve doyurucu bir atıştırmalık değil, aynı zamanda lif, sağlıklı yağlar ve hatta proteinle dolu besleyici bir seçenektir. Peki ayçiçeği çekirdeğini nasıl kullanmak gerekir?
Biotin eksikliği böyle anlaşılıyor! Tırnaklarınızdaki bu detaya dikkat edinTırnaklar sadece estetik bir görünüm sağlamıyor, aynı zamanda genel sağlık durumu hakkında önemli ipuçları da veriyor. Uzmanlara göre, tırnaklarda meydana gelen bazı değişiklikler; vitamin eksikliğinden kansızlığa, tiroid bozukluklarından ciddi iç hastalıklara kadar pek çok problemin erken belirtisi olabilir. Dermatologlar, tırnaklarda sık karşılaşılan bazı belirtilerin dikkate alınması gerektiğini söylüyor. İşte sağlıksız tırnakların en sık görülen işaretleri.
Son dakika: Mahir Polat hakkında ev hapsi kararıİstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın, sağlık durumu nedeniyle "konutu terk etmeme" adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verildi.
Doktorların bile yazamadığı reçete! Korku 25'e kadar düştü: 'Bana ne iyi gelir?'"Bir kalp hekimi olarak hiç görmediğim kadar kaygı bozuklukları görüyorum. Gencecik insanlarda amaçsızlığın yanı sıra ölüm ve hastalık korkusu var." Bu sözler bir kardiyoloji uzmanına ait. Peki, tüm ülkeyi kasıp kavuran kaygı bozukluğunun önüne geçmek mümkün mü? Doç. Dr. V.Özlem Bozkaya’nın "Bazı reçeteler var ki bir hekim olarak ben bile tek başıma yazamam" dediği reçetede neler yazıyor? İşte cevabı.
6 ayda 40 kilo birden aldı! Tahlilde çıkmayabilir, suçlusu boğazındaki 'kelebek'Henüz gençliğinin baharında bir öğretmendi. Oldukça sağlıklı besleniyor ve spor yapmayı ihmal etmiyordu. Yediklerine ve kilosuna çok dikkat eden genç kadın, 6 ayda tam 40 kilo alınca doktorun kapısını çaldı. Yapılan tetkiklerde hiçbir sorunu çıkmayan genç kadının hastalığının sebebi, boğazındaki 'kelebek' çıktı.
Hollywood ‘sıskaları’Hollywood yıldızlarının diyabet için üretilen ilaçları kullanarak aşırı zayıflamalarıyla ilgili Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Bu ilaçlar doğru kişilerde, doktor kontrolünde kullanılmalı” dedi.
Topuk kanı komplosu Roma'ya uzandı! Dilekçelerde çılgınca talepler var: 1 dakikada faciaYenidoğan bebeklerden alınan topuk kanı, genetik ve metabolik hastalıkların erken teşhisi için hayati öneme sahipken, bazı aileler bu uygulamaya karşı çıkıyor. Öyle ki gündemdeki komploların ucu Roma'ya kadar dayanmış durumda. Avukatlar tarafından hazırlanan özel dilekçelerle doğuma gidenlerin talepleri ise uzmanlar tarafından 'çılgınca' olarak değerlendiriliyor. İşte 1 dakikalık 'altın süre'nin önü kesildiğinde yaşanacak facianın detayları.
Topuk kanı muammasıAnkara’dan sonra Adana’da da bir aile, yeni doğan bebekten topuk kanı alınmasına izin vermedi. Bunun üzerine mahkeme, çocuğun üstün yararını gözeterek geçici olarak amcayı kayyım olarak atadı.
2.5 aylık bebeğe kayyım atandıAnkara’dan sonra Adana’da da bir aile, yeni doğan bebekten topuk kanı alınmasına izin vermedi. Bunun üzerine mahkeme, çocuğun üstün yararını gözeterek geçici olarak amcayı kayyım olarak atadı.
Kadın sağlığında önemli bir konu: Östrojen dominansıÖstrojen dominansı, kadın sağlığını olumsuz etkileyebilecek ciddi bir hormonal dengesizliktir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, hormonal dengesizliğin nasıl oluştuğunu anla-tıp, kadın sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi
Az çalışması da çok çalışması da zarar veriyor! Kadınlarda risk 5-10 kat daha fazlaBoynun ön kısmında, gırtlağın hemen altında yer alan ve kelebek şeklinde bir bez olan tiroid; vücudun metabolizmasını, büyümesini ve gelişmesini düzenleyen hormonlar üretiyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Emre, tiroid hastalıklarının kadınları 5-10 kat daha fazla etkilediğini belirtiyor.
Ameliyattan 1 yıl sonra öldü; 'Sahte mide balonu' iddiasıyla dava açıldıAvcılar'da fazla kilolarından rahatsız olan Sabiha Eldenüstün (61), 2023'ün Aralık ayında özel bir hastanede mide balonu taktırdı. Operasyon sonrası midesi delinen ve uzun süre sıvı ile beslenmek zorunda kalan Eldenüstün hızla kilo kaybetti. Eldenüstün mide balonu taktırdıktan sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle başka bir hastanede bir dizi operasyon geçirdi. Eldenüstün, 27 Aralık 2024'te ise yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti. Eldenüstün'ün ölmeden önce doktor ve hastaneden şikayetçi olup açtığı dava, operasyonda kullanılan mide balonunun sahte olduğu iddia edildi.
Mide balonu ameliyatı sonu oldu: Hiçbir hastalığı yoktu, bir sene içinde mahvolduAvcılar'da fazla kilolarından rahatsız olan Sabiha Eldenüstün (61), 2023'ün Aralık ayında özel bir hastanede mide balonu taktırdı. Operasyon sonrası midesi delinen ve uzun süre sıvı ile beslenmek zorunda kalan Eldenüstün hızla kilo kaybetti. Eldenüstün mide balonu taktırdıktan sonra yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle başka bir hastanede bir dizi operasyon geçirdi. Eldenüstün, 27 Aralık 2024'te ise yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti. Eldenüstün'ün ölmeden önce doktor ve hastaneden şikayetçi olup açtığı dava, operasyonda kullanılan mide balonunun sahte olduğu iddia edildi.
Pandemi sonrası daha sık görülüyor: Saçkırana karşı çığır açan tedaviHalk arasında “saçkıran” olarak bilinen alopesi areata, özellikle pandemiden sonra artan stresle birlikte daha sık görülmeye başlandı. Her yaştan insanda görülebilen saçkıran tedavisinde yeni ilaçlar umut oluyor.
Kas ve eklem hastalıklarında hücre yenileyici tedavilerKişinin kendi toplardamarından alınan kandan elde edilen PRP, PRP biofiller (dolgu), akıllı plazma gibi tedavilerin yanı sıra egsozom ve kök hücre tedavileri hücresel tedavilerdir.
Geçici sanılan saç dökülmeleri kalıcı olabilirMevsim geçişleri, stres, farklı şampuan ve ürün kullanımları, bazen de kuaför hataları… Genellikle geçici saç dökülmesine sebep olan bu faktörler bazı durumlarda kalıcı olabiliyor ve birçok kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkiliyor
Kadınları 5 kat daha fazla etkiliyor! İlk belirtisi yorgunluk, tiroidlere dikkatTiroid bezinin vücut sıcaklığından kasların çalışmasına, kalp atış hızından böbrek fonksiyonlarına kadar tüm sistem üzerinde etkili bir role sahip olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Türemen, hastalığın istatistiksel verilerine bakıldığında ise kadınların tiroid sorunlarına yakalanma olasılığının erkeklere göre 5 ila 8 kat daha fazla olduğunu söyledi.
Yüz şekli 'Aydede' olanlar cevabı Google'da arıyor! Çirkin değil, sadece streslisinYaşadığımız hem ruhsal hem de fiziksel hastalıkların kendilerini belli etme şekilleri var. Son aylarda sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan videoların konusu da 'Aydede Yüz'. Literatüre 'Moon Face' olarak geçen bu sorun, aslında hormonlarımızla ilgili bir problem olabileceği konusunda bizi uyarıyor olabilir. Google'da arama rekorları kıran bu soruya son noktayı, Doç. Dr. Nazlı Gülsoy Kırnap koydu.
Pilotun ameliyatta ölümünde suç duyurusu!Antalya'da özel bir hastanede tükürük bezindeki kisti ameliyatla alınan 45 yaşındaki pilot Buğra Arif Uçku, geçirdiği ikinci operasyon sırasında hayatını kaybetti. İlk ameliyattan sonra meydana gelen kanama nedeniyle yeniden ameliyata alınan Uçku'nun ailesi, ihmal iddiasıyla doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Pilotun ameliyatta ölümünde suç duyurusu!Antalya'da özel bir hastanede tükürük bezindeki kisti ameliyatla alınan 45 yaşındaki pilot Buğra Arif Uçku, geçirdiği ikinci operasyon sırasında hayatını kaybetti. İlk ameliyattan sonra meydana gelen kanama nedeniyle yeniden ameliyata alınan Uçku'nun ailesi, ihmal iddiasıyla doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Aşırı sıcak kalbin düşmanıAşırı sıcaklar, uykusuzluğu tetikler. Uykusuzluk, yorgunluk, stres de kalp çarpıntısını… Yüzünüzü soğuk suyla yıkamak veya bir bardak soğuk su içmek, kalp atış hızınızı yavaşlatan ‘dalış refleksini’ tetikleyebilir.
Tiroid ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.