Son dakika temel eğitimden ortaöğretime geçiş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan temel eğitimden ortaöğretime geçiş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan temel eğitimden ortaöğretime geçiş haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 454 temel eğitimden ortaöğretime geçiş haberi bulunmuştur.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Müfredatımız milli ve manevi değerleri içeriyorMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’e açıklamalarda bulundu. Tekin, "Bu milletin bekasını güvence altına almak için, ortak değerlerimiz doğrultusunda çocuklarımızı yetiştirmek için müfredata bu unsurları da biraz daha farkındalığını artıracak şekilde çocuklarımızla paylaştık" dedi.
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve CevaplarıGenel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Teog Nedir, Açılımı Ne Demek? Teog Sınavı Kaçıncı Sınıfta Yapılır?Ülkemizde uygulanan pek çok sınav bulunmaktadır. Bunlardan birisi de TEOG olmaktadır. Pek çok öğrenci TEOG açılımını ve kaçıncı sınıfta uygulandığını merak etmektedir. Peki TEOG nedir, açılımı ne demek? TEOG sınavı kaçıncı sınıfta yapılır? Sizlere TEOG hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Köklü değişiklikler bekleneni vermediMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, araştırmacılar Bekir Gür, Ahmet Öztürk, ve Eren Suna ile birlikte Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi’nde yayımlanan bir çalışmaya imza attı.
Çobanlık yaparken Robert Lisesi'ni kazandı, şimdiki hedefi Tilburg Üniversitesi...TUNCELİ'nin yaylalarında, ailesiyle çobanlık yapan Mahir Gündoğdu (22), 2016 yılında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını yaparak, Türkiye birincisi oldu. Gündoğdu, TEOG'daki başarısıyla, İstanbul Amerikan Robert Lisesi'ne yerleşti. Robert Lisesi'nden bu yıl mezun olacak Gündoğdu, 2600 rakımlı yaylada, Hollanda'nın Tilburg Üniversitesi'nin ekonomi bölümüne yerleşmeyi hedefliyor.
Kayıp olarak aranan 'akıllı veli', Kızılırmak kenarında ölü bulunduSivas'ta 2 gündür haber alınamayan Kadir H.'nin Kızılırmak Nehri yakınlarında, tüfekle karnından vurulmuş cansız bedeni bulundu. Kadir H., 3 yıl önce, dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a 'TEOG' önerisinde bulunmasıyla gündeme gelmiş, telefon numarası ise Yılmaz'ın rehberine 'akıllı veli' olarak kaydedilmişti.
Gerçek şampiyonİzmir’de yaşayan Türk Matematik Milli Takımı’na seçilen, üstün zekalı ve hiperaktivite bozukluğuna sahip Osman Gülen, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda elde ettiği birinciliği annesi Songül Gülen’e ithaf etti
Anayasa Mahkemesi'nden hak ihlali kararıAnayasa Mahkemesi, 2015'teki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının ardından yaşanan tartışmalar sırasında "MEB içinde yeni bir paralel çete yapılanması" olduğu şeklinde açıklama yaptığı için hapis cezası verilen eğitimcinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti.
Liselere girişte MEB’in en zor yılıLGS, 7 Haziran’da yapılacak. 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında okula başlayan 60-66 aylık öğrenciler nedeniyle sınava girenlerin sayısı, 600 bin artarak 1 milyon 800 bine ulaştı.
Son yıllarda hatalı soru iddiaları, tercih ve yerleştirmelerde yaşanan kargaşayla gündeme gelen MEB’in bu yıl bir sorun yaşanmaması için sıkı tedbir alması gerekiyor.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı"İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tek açıkladı:Özel sermaye yatırımlarının artırılması, yüksek teknoloji yatırımlarına alternatif finansman sağlanması için Türkiye Kalkınma Fonu kurulacak.Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde sade, anlaşılabilir, ihtiyaçlara ve öğrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluşturulacak.Yeni kimlik ve ehliyet için randevu süresini 60 günden 10 güne indiriyoruz.Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin Ocak ayında ihalesi yapılmak suretiyle temeli atılacak.Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 250 genç çiftçiye 30'ar bin lira hibe desteği verilecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına son verdikten sonra "Gökbey" isminin verildiği askeri helikopteri tanıttı.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nı açıkladı"İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek tek açıkladı:Özel sermaye yatırımlarının artırılması, yüksek teknoloji yatırımlarına alternatif finansman sağlanması için Türkiye Kalkınma Fonu kurulacak.Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde sade, anlaşılabilir, ihtiyaçlara ve öğrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluşturulacak.Yeni kimlik ve ehliyet için randevu süresini 60 günden 10 güne indiriyoruz.Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin Ocak ayında ihalesi yapılmak suretiyle temeli atılacak.Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 250 genç çiftçiye 30'ar bin lira hibe desteği verilecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına son verdikten sonra "Gökbey" isminin verildiği askeri helikopteri tanıttı.
Aileler lise tercihinde çocuklarının yanında yer almalıYaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği ve bu yıl ilk kez uygulanan Liselere Giriş Sınavı’nın sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardın da aileleri ve öğrencileri tercih heyecanı sardı. Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü tercih sürecinde ailelerin çocuklarına dayatmada bulunmaması ve mutlaka uzman desteği alınması gibi önemli önerilerde bulundu.
Belirsizlikler içinde sınava giriyorlarLiselere Giriş Sınavı (LGS), 2 Haziran’da yapılacak. Yeni sisteme göre sınava girmeyen ya da girdiği halde istediği liselere yerleşemeyen öğrenciler, adrese göre yerleştirilecek. Ancak bu konuda kriterler netleşmedi. Bu belirsizlik içinde cumartesi günü yaklaşık 1 milyon öğrenci, iyi bir lise hayali için yarışacak.
Kılavuzsuz sınavTEOG kaldırıldı ancak MEB, 6 aydır yeni sistemle ilgili kılavuzu yayınlamadı. Sınav, 2 Haziran’da yapılacak, sınava girmeyenler adrese dayalı sistemle liseye yerleşecek. Okulların listesi hazır ama sınava bir ay kala açıklanacak. Öğrenciler, belirsizlik içerisinde sınava hazırlanıyor
Liseye geçişte yeni sistem! İşte merak edilenler...Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, bu yıl ilk defa liseye geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili düzenlemeler dikkate alınarak güncellendi. Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları, ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara yerleşemeyen öğrencileri aynı merkez ilçedeki diğer kayıt alanlarındaki boş kontenjanı bulunan okullara, tercihlerine ve ortaokul başarı puanı üstünlüğüne bağlı olarak yerleştirecek
Süre kısa, sorular zorLiselere Giriş Sınavı’nın örnek sorularını üniversiteye hazırlanan öğrencilere çözdürdük. 200 kelimelik metinlerin olduğu soruları zor, süreyi kısa bulan öğrenciler, “Üniversiteye girişteki örnek sorular daha kolaydı” dediler...
LGS soruları göz korkuttuMEB, liselere girişte bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sınavla ilgili örnek soruları dün yayınladı. Uzmanlara göre sorular 8. sınıf müfredatına uygun ama iyi okullara yerleştirmede kullanılacağı için zorluk düzeyi çok yüksek. Öyle ki sorulardan pek çok öğrencinin gözünün korkacağı ve sınava girmekten vazgeçeceği düşünülüyor
Bakan Yılmaz: Eğitim sisteminde tek değişiklik var ise 4+4+4 değişikliğidirMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemindeki tek değişikliğin 4+4+4 değişikliği olduğunu belirterek, "Onun dışındaki OKS'den SBS'ye, SBS'den TEOG'a, TEOG'dan şimdi liselere kayıt uygulamasına geçilmesi sistem değişikliği değildir, ölçme değerlendirmenin farklı araçlarla uygulanması demektir." dedi.
Okulsuz eğitimİlkokuldan üniversiteye toplam 25 milyon öğrenciden 5 milyonu açıköğretimde okuyor. Yani öğrencilerin 5’te biri okul yüzü görmeden sözde eğitim alıyor. Ortaokulda 198 bin, lisede 1,1 milyon, üniversitede de 3,3 milyon açıköğretim öğrencisi bulunuyor. Liselere girişte getirilen yeni sistemle açıköğretimdeki öğrenci sayısının artacağına yönelik endişeler var
Cinsel saldırıdan 90 yıl hapsi istenen sanığın tahliyesine itiraz!Antalya'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna 'cinsel taciz ve saldırı' suçlarından 5 ay tutuklu kalan ve 90 yıl hapis istemiyle yargılanan apartman görevlisi 44 yaşındaki A.Ö.'nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.
Tercihine yerleşemeyen boş kontenjana nakil isteyecekTEOG’un yerine uygulanacak mahalli yerleştirmede kendisine en yakın 5 okulu seçip hiçbir tercihine giremeyen öğrenciler, boş kalan kontenjanlar için nakil isteğinde bulunabilecek...
Bir annenin isyanı! Kazına cinsel saldırıdan hapsi istenen sanık serbestANTALYA'da, 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz ve saldırı suçlarından 5 ay tutuklu kalan apartman görevlisi 44 yaşındaki A.Ö., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kızın annesi 38 yaşındaki F.Y., 90 yıl hapis istemiyle yargılanan A.Ö.'nün serbest bırakılmasına isyan etti.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.