Son dakika teknikleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan teknikleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan teknikleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.656 teknikleri haberi bulunmuştur.
Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyorTereyağı ile yoğurt mayalanabileceğini biliyor muydunuz? Yoğurt mayalarken neden içine tereyağı eklendiğiyle ilgili bilgi sahibi değilseniz haberimiz tam da size göre! Yoğurdun taş gibi tutması için tereyağı ile yoğurt mayalama teknikleri için kaydırmaya devam!
Lekeyi daha da yayıyor! Deterjan ve suyun çıkmayan izi için kesin çözümYeni yıkanmış çamaşırlar üzerindeki mavi-beyaz lekeler aslında çamaşırlarınızın deterjan lekesi olduğunun bir işareti olabilir. Deterjan lekesi olan çamaşırlar nasıl temizlenir öğrenmek için haberimizi okumaya devam etmenizi öneririz.
Siber dünyanın tehlikeli yüzü 'Derin karanlık!'Siber güvenlik uzmanları, kullanıcıların kimliklerinin gizlendiği ‘Dark Web’in kullanımının arttığını ve suç unsuru taıyan birçok eylemin internetin karanlık dünyasında organize edildiğini belirtiyor. Etik hacker Tamer Şahin, dark web tehdidinin vardığı boyutları, Milliyet’e anlattı
Öfkelenen çocuğu sakinleştirecek! Tek cümle yetiyor, işin uzmanı tüyoyu verdiHepimiz çocuklarımızın zaman zaman öfkelendiğini, hayal kırıklığı yaşadığını ya da ağladığını görürüz. Böyle anlarda çoğu ebeveyn olarak sakin olmalarını isteriz. Ancak bu cümleler genellikle işe yaramaz. İşte yardımcı olabilecek bazı davranışlar.
Her tanesi inci gibi kalacak! Pilav böyle saklanırsa 24 saat kıvamı değişmiyorPirinç pilavı, mutfağımızın en sevilen yemeklerinden biridir. Tane tane dökülen, mis gibi tereyağı kokan bir pilav yapmak ustalık ister. Ancak onu saklamak da yapımı kadar önemli. Eğer pilavınız birkaç saat içinde lapa oluyorsa, böyle saklamalısınız.
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
Kadir Ezildi'den kirli, isli duvarı ağartan tüyo! Yarışmada uyardı: 'Tersini çevirin'Temizlik dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Kadir Ezildi, "Temizlik Benim İşim" programında her köşeyi pırıl pırıl yapmasıyla ünlü. Onun titizliği ve pratik temizlik yöntemleri sayesinde birçok kişi, ev temizliğinde daha etkili sonuçlar almaya başladı. İşte Kadir Ezildi'den duvar silme tüyoları.
Kuru fasulyenin gazını alan yöntem! Yumuşacık oluyor, kabuklanma derdine son veriyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen en besleyici yemeklerden biri. Ancak, kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri gaz yapması ve bazı tanelerin pişerken kabuklanmasıdır. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu sorunları tamamen ortadan kaldırmak mümkün! İşte kuru fasulyeyi daha sağlıklı, sindirimi kolay ve lezzetli hale getiren doğal yöntemler…
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!
Sibirya soğuğuna kafa tutan taktik! Arabasında olan yaşadı, bir tane olsun yeterKarlı havalarda arabayla çıkmak zorunda kalıyorsanız, evden çıkmadan önce yanınıza aldığınızda sizi zorlu koşullarda koruyacak ve kurtaracak bir anahtara sahip olacağınız malzemeler vardır. Buz, kar ya da fırtına durumlarında bile hayatta kalmanızı sağlayacak o önemler, bugünlerde yaşanan Sibirya soğuklarına bile meydan okuyor!
Çıkarmak isterken iyice derine itiyoruz! Çaresi sıcak su değil, 5 dakikada leke uçacakEn sevdiğiniz eşyanızın bir anda lekelendiğini mi gördünüz? Muhtemelen bu lekeden kurtulmak için aklınıza gelen tüm teknikleri uygulamaya başlayacaksınız. Ancak bu lekeden kurtulmak için tüm tuşlara basmak etkili olmayabilir. Aksine lekeyi daha da derinleştirebilirsiniz. Lekelerden kurtulmak isterken yapılan en yaygın hataları sizler için derledik. İşte bir leke gördüğünüzde yapmamanız gerekenler.
5G Konumlandırma Yarışması’nda son başvuru tarihi 1 MartTEKNOFEST 2025 kapsamında, Turkcell tarafından düzenlenen 5G Konumlandırma Yarışması, şubat ayı başında başvuruya açıldı. Ödüllü yarışmaya, 1 Mart 2025’e kadar tüm lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri yenilikçi projeleriyle katılabilecek.
Gıdıyı ortadan kaldıran yöntem! Masaj tekniği yetiyor, kilit yer boyunYüz masajı konusunda uzmanlaşan bir güzellik dâhisi, gıdı probleminden nasıl kurtulabileceğinizi anlattı. Trinh Georg, fazla yağlardan kurtulmanızı, çenenizin daha küçük görünmesini ve baş ağrısını durdurmanızı sağlayacak en iyi teknikleri sıraladı.
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Japonlar bizden 8 yıl önde! Künefeyi seçen kaybeder: 'Biraz da Türk neşesi şart'Dünyanın en uzun yaşayan insanları arasında Japonlar açık ara önde yer alıyor. Ülkede 100’üncü yaş günlerini kutlayan amcalar, yeşil çaylarını yudumlarken torunlarının çocuklarıyla oynayan nineler var. 110 yaşını geçenlere ise ‘süper asırlık’ diyorlar. Japonların uzun ömür sırlarını anlatan Dr. Mehmet Portakal, "Türk işi ömür uzatma teknikleriyle de uzun yaşam mümkün" diyerek sağlıklı ve uzun ömrün sırrını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
Reçelin kıvamı tam tutacak! Hem suyu hem tozu işe yarıyor, hiç şekerlenmiyorEv yapımı reçellerin zamanla şekerlenmeye başlaması can sıkıcı bir durum olabilir. Birçok kişinin karşılaştığı bu problem reçellerin tüketilmeden çöpe atılmasına neden oluyor. Ancak doğru teknikleri kullanarak şekerleme probleminin önüne geçebilirsiniz. İşte basit yöntemler.
Mantarı pislikten, böcekten kurtarıyor! Suyla da olur, sirkeyle de ama şartı varMantar, doğanın bize sunduğu en lezzetli ve besleyici yiyeceklerden biridir. Yemeklere kattığı lezzet ve düşük kalori değeri sayesinde herkes tarafından tercih edilir. Ancak mantar temizliği, birçok kişinin kafasında çözümlenemeyen bir mesele gibi. Mantar suyla mı, sirkeyle mi temizlenmeli?
Üst üste yapılan hata! Daha temiz olsun diye yıkıyoruz ama içten çürütüyorÇamaşırlarınızı günlük mü yoksa haftalık mı yıkıyorsunuz? Çok sık çamaşır yıkayan biriyseniz çamaşır yıkama sürenizi kısaltmak için gerçekten yapabileceğiniz bir şey var mı? Gerçekten yıkamanız gerekmeyen şeyleri yıkamak için zaman kaybediyor olabilirsiniz. İşte çamaşırları yıkamanız gereken sıklık ve yaptığınız hatalar.
Lokum gibi kebap kestane pişirmenin püf noktası! Kabuğu kendiliğinden ayrılacakKış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde adeta lokum gibi yumuşacık olur ve kabuğu kolayca kendiliğinden ayrılır. Evde kestane pişirirken çoğu kişi sert kabuğunu soymakta zorlanır ya da içi tam olarak yumuşamaz. İşte kestanelerinizi mükemmel kıvamda pişirmenin püf noktaları!
Soyulmayan yumurta kalıp gibi çıkacak! Haşlarken suyuna 1 kaşık ekleyinHaşlanmış yumurta, genellikle sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır ve kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelir. Ancak, yumurtanın kabuğunun soyulması bazen can sıkıcı olabilir. Özellikle bazen kabuk, yumurtaya sıkı bir şekilde yapışarak, dış yüzeyde istenmeyen parçalar bırakabilir. Peki, bu sorunu nasıl çözebilirsiniz? İşte, haşlama sırasında dikkat etmeniz gereken bazı doğal yöntemler ve ipuçları ile soyması kolay haşlanmış yumurtalar elde etmenin yolları!
Teknikleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.