Son dakika teknikleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan teknikleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan teknikleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.587 teknikleri haberi bulunmuştur.
Beyin tümörlerinde hedefe yönelik tedaviHer beyin tümörü, kanser değildir. İyi huylu olduğu bilinen beyin tümörleri ameliyatsız takip edilebilir. Ameliyat gerektiren beyin tümörlerinde ise ameliyatta ultrason, nöronavigasyon, nöromonitörizasyon gibi teknolojik altyapılar kullanılabilir.
Aynı hataları yapmaktan kaçının! Oje şişesini çalkalamayın, böyle sürünOje sürmek, çoğu kadın için bir güzellik ritüelinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak bazen, oje sürerken yapılan bazı hatalar, sonucun beklenenden çok daha kötü olmasına yol açabilir. Ojenin dağılması, kırılması ya da istenilen canlı görünümün yakalanamaması gibi problemler, çoğu zaman yanlış uygulamalardan kaynaklanır. Peki, oje sürerken kaçınmanız gereken hatalar nelerdir? İşte oje sürerken sıkça karşılaşılan yanlışlar ve doğru uygulama teknikleri.
Uzak Şehir'in 'Demir'i Ferit Kaya en zorlandığı sahneyi anlattıKanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi Uzak Şehir'de rol alan Ferit Kaya, ‘Demir’ rolündeki performansıyla beğeni topluyor. Pazartesi günleri ilgiyle takip edilen Uzak Şehir'in Demir'i Ferit Kaya, en zorlandığı sahneyi anlattı.
Ören yeri ve müzelerde 2024Değerli Milliyet Arkeoloji Okurları; SICPA Türkiye olarak 2018 yılından beri Türkiye’deki birçok müze ve ören yerinin gişe işletmesini devralmış bulunuyoruz. Bu süre içerisinde 130 milyon ziyaretçiye hizmet sunduk. Bu sayı, yıl bazında yaklaşık 19 milyon ziyaretçiye tekabül ediyor. 2024 yılı ise ziyaretçi sayılarında adeta patlamanın yaşandığı bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde şirketimize bağlı 84 müze ve ören yerini ziyaret eden, yerli ve yabancı ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.
Kabuk atmayan nohutun sırrı meğer buymuş! Bir gece önceden suyuna mutlaka ekleyinNohut, özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan sağlıklı ve besleyici bir bakliyattır. Ancak çoğu kişi, nohutu pişirirken kabuklarının ayrılması veya dağılması gibi sorunlarla karşılaşır. Bununla birlikte, doğru pişirme teknikleri ve bazı pratik ipuçlarıyla nohutun kabuğunun atması engellenebilir. İşte, nohutun kabuğunun atmaması için kullanabileceğiniz basit bir yöntem ve ipuçları!
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
15 dakika dondurunca kolayca doğranıyor! Kökünden başlayınca göz yaşartmıyormuşMutfakta zaman kazanmak ve daha lezzetli yemekler hazırlamak isteyen herkes, doğru kesim tekniklerinin önemini bilir. Soğan doğramak gibi basit görünen bir işlemde bile doğru bıçak tutuşu ve kesim yöntemi fark yaratabilir. Ancak çoğumuz yanlış yöntemleri uyguladığımız için hem zaman kaybediyoruz hem de gereksiz yere göz yaşarması durumunu yaşıyoruz. Peki, profesyoneller nasıl bir soğan kesim tekniği uyguluyor?
Eksi netle üniversiteli oldular! Diyaliz, fizyoterapi, Türk Dili ve Edebiyatı kazananlar bile varYKS verilerine göre son 3 yılın rekoru kırıldı ve aralarında 4 yıllık lisans programlarının da olduğu 203 programa sıfır ya da eksi netle girildi. Eksi 12,5 netle patoloji laboratuvar teknikleri, Eksi 8,75 netle diyaliz , Eksi 8’le fizyoterapi, Hatta eksi Türkçe netiyle, Türk Dili ve Edebiyatı kazananlar bile var.
’Büyük dönüşüm’ün benzersiz merkeziNeolitik Dönem açısından çok önemli bir nokta olan Şanlıurfa, 4-8 Kasım tarihleri arasında Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.
200 bin liraya 100 metrekare ev! Yanmış tahtalar depreme ve yangına nasıl kafa tutuyor?Küllerinden yeniden doğmak, bazen çok daha güçlü bir başlangıç yapmayı sağlayabilir. Yanmış bir tahta da inşaat sektörü için doğaya meydan okuyacak kadar güçlü olabiliyor. Çünkü deprem, yangın ve doğal süreçler bir tek onu yakıp yıkamıyor. Peki ama nasıl? 1603’te Japonya’daki keşfinden 291 yıl sonra İstanbul depreminde izleri var!
Baba-oğul 'engel' tanımıyor! Hem mühendis hem atlet: 'Şampiyon Türk öğrenci'Milli atlet babasının izinde başarılı bir spor kariyeri inşa eden Eren Ağırbaş, akademik kariyerinin yanı sıra sporcu kimliğiyle dikkat çekiyor. 6 yaşına babasıyla yarışlara giderken spora gönül veren Eren, "İskoçya'daki yarışmada 'Şampiyon Türk öğrenci' dedikleri anı unutamıyorum" diyerek küçük yaşlarda başladığı bu sporu profesyonel yaşamına nasıl taşıdığını ve yaşadığı zorlukları anlattı.
İlk ahşap uydu uzaya fırlatıldıDünyanın ilk ahşap uydusu LingoSat, Kyoto Üniversitesi bilim insanlarının sürdürülebilir uzay çalışmaları kapsamında NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden SpaceX roketiyle fırlatıldı.
Çorba kasesinde şipşak kek tarifi! Yarım saatte hazır, beğenmeyen yokGün içerisinde sosyal medyada paylaşılan yemek tarifleri, pişirme teknikleri ve ilginç lezzetler giderek artıyor. Bu tarifler arasında yer alan yiyeceklerden biri ise çorba kasesinde kek yapımı. Pek çok kişinin ilgisini çeken bu tarif, deneyenlerin tam puan verdiği tatlılar arasına girdi.
Evde de kuafördeki gibi olacak! Boya kutusu yanıltır, kaşa bakmak işi çözüyorSaç boyalarının içinde bulunan kimyasal maddelerinin saçların dökülmesine ve yıpranmasına sebep olabiliyor. Peki saç boyası nasıl seçilir ve saç boyası alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler? Öğrenmek için kaydırmaya devam edin.
400 öğrenciye 40 kadavra! 'En az 5 yıl kullanılıyor'Türkiye’de tıp fakültesi öğrencileri beden bağışının az olması nedeniyle en önemli eğitim materyalleri kadavra üzerinde el becerisi kazanamıyor. Uzmanlar, hekim adaylarının ilk hastasının kadavra olması gerektiğini belirtiyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Çelik, kadavra bulunmadığında ithal etmek durumunda kalındığını ifade etti.
Tarımda kadını destekleyen projeBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen “Güçlü Geçim Dayanıklı Toplum Projesi”yle kadınların kırsaldaki istihdam olanakları artırıldı.
Atatürk'ün manevi kızına ait ayakkabıyla 53'ünde şirket kurdu! Üretip 5 kıtaya satıyorBüyükannesinin antika sandığından çıkan Atatürk'ün manevi kızı Zehra Aylin'e ait bir çift ayakkabı, 53 yaşında girişimci yaptı. Geçmişinden, ailesindeki kadınların el zanaatlarından ilham alan, kurduğu markayla ismini dünyaya duyuran Girişimci Bilge Can şimdi Anadolu'nun binlerce yıllık mirasını modern dünyaya taşıyor.
Sabır çekerek nar ayıklamaya son! Su dolu kaba yatırmak yetermiş, asla dağılmıyorNar, antik çağlardan beri birçok kültürde sağlık ve bereketin simgesi olmuş, zengin antioksidan ve vitamin içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir. Ancak narın o lezzetli tanelerine ulaşmak bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kalın kabuğu ve nar tanelerini birbirinden ayıran zar, narı temizlemeyi zahmetli kılabiliyor. Fakat doğru teknikleri kullanarak çok kısa bir süre içerisinde nar tanelerini ayıklayabilirsiniz. Peki, o doğru yöntemler nedir?
Teknikleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.