Pratik 5 yaz yemeği tarifiSıcak havalarda mutfakta işinizi kolaylaştıracak nefis ve pratik 5 yaz yemeği tarifini sizinle paylaştık. İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak 5 pratik yaz yemeği...
Ev yapımı konservelerde ölüm riskiProf. Dr. Pazır: "Özellikle kırsal kesimden şehre göç etmiş birçok aile, tasarruf amacıyla sebze konservesi yapıyor. Açık kazanlarda saatlerce kaynatılıyor. Taze fasulye, börülce, patlıcan gibi sebzelerde çok risk var" - "Oldukça riskli olan, sporları yüksek ısıya dayanıklı, besin zehirlenmelerine yol açan 'clostridium botulinum', evlerde yapılan konservelerde öldürücü etki yapabiliyor" - "Düşük çaplı tasarruf için büyük risk alınmamalı"
‘Helal suşi’ geliyorTürkiye’de TSE’nin bir yıl önce başlattığı “helal gıda” sertifikası uygulamasında “hedef kitle” değişti. Son dönemde verilen helal gıda belgelerinde somon, karides ve kalamarın ismi var
Temel besin maddelerini nasıl saklamalı?Mutfakta aynı anda yüzlerce farklı besin ve malzeme olabilir. Bu besinlerle sağlıklı yemek pişirebilmek için öncelikle uygun sıcaklıkta uygun ortamda ve saklama süreleri dahilinde depolamak ve sınıflandırmak gerekir.