Son dakika tarihçesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tarihçesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tarihçesi haber sayfamızda...
Washington Post, başkan adayını desteklemedi: 250 bin abone kaybettiWashington Post gazetesi, 5 Kasım başkanlık seçimlerinde herhangi bir adayı desteklemeyeceğini açıkladığı Cuma gününden bu yana en az 250 bin abone kaybetti. Bu sayı, Washington Post'un dijital abonelerinin yaklaşık yüzde 10'u.
Tokatlıyan’ı sanat yaşatıyorBeyoğlu tarihinin önemli yapılarından Tokatlıyan Han’ın teras katı çeyrek asır sonra ilk kez sanatla açıldı. “Polifonik Bir Bahçe” sergisi, mekânın hafızasını sanatla hatırlatıyor.
Bakan Uraloğlu: Trenlere yerli ve milli muayene sistemi geliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Otomatik tren muayene istasyonları, trenler hareket halindeyken dahi otonom olarak demir yolu araçlarını, mevcuttaki muayene istasyonlarından daha ileri seviyede muayene edilebilecek" dedi.
Efes’in zenginliği bu müzede saklıEfes’ten çıkarılmış birçok önemli buluntu, Efes Müzesi’nde sergileniyor. Büyük Artemis ve Güzel Artemis heykelleri, Dinlenen Savaşçı heykeli, Hadrian Tapınağı frizi gibi eserleri müzede görebilir; Efes’i daha yakından tanıyabilirsiniz.
Burs tuzaklarına düşmeyin!Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi burs arayışında. Aylık 9.000 TL’ye varan maddi yardımlarla birlikte sosyal aktiviteler, kariyer danışmanlığı, staj gibi destekler de sunuluyor. Zor durumdaki öğrencilerin burs arayışı dolandırıcıların iştahını da kabartmış durumda. Sahte sitelerle başvuru toplayan dolandırıcılar, öğrencilerin bilgilerini kullanarak yasa dışı işlemler yapıyor.
Sırtlarına buz kütlesi bağlayıp çalışıyorlar: Günde 30 litre su içiyoruzDiyarbakır’da 40 derecenin üzerinde etkili olan sıcaklıklarda çocuklar yasak ve tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarında serinlemeyi tercih ederken, dönerciler ve fırıncılar ise buz kütleleriyle çalışmaya başladı. Bazı döner işletmelerinde vardiya sayısı 2’ye çıkarıldı, bazı ustalar sırtlarına büyük buz kütlesi bağladı.
Sırtlarına buz kütlesi bağlayıp çalışıyorlar: Günde 30 litre su içiyoruzDiyarbakır'da 40 derecenin üzerinde etkili olan sıcaklıklarda çocuklar yasak ve tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarında serinlemeyi tercih ederken, dönerciler ve fırıncılar ise buz kütleleriyle çalışmaya başladı. Bazı döner işletmelerinde vardiya sayısı 2’ye çıkarıldı, bazı ustalar sırtlarına büyük buz kütlesi bağladı.
Schengen insanlık sorununa dönüştü!AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına Schengen ret oranı artıyor. Birçok ülke randevu sistemini kapatırken, aylar sonra verilen randevularda da tüm şartlar sağlansa da vize verilmiyor...TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, yaşanan mağduriyete değinerek “Güvenlik ve kontenjanla bağlantılı olduğu lanse edilen vize konusu, artık bir insanlık sorununa dönüştü” diyor...
Ünlü anneler anlatıyor: Her şey unutulur ama annelerin öğrettikleri kalırYılın farklı günlerinde de olsa dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Anneler Günü’nün tarihçesi için yazılanlar şöyle: “Anneler Günü geleneği, Antik Yunanlıların mitolojisindeki birçok tanrı ve tanrıçanın annesi Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivaliyle başlar.” Anneler Günü geleneğinin ne zaman ve nasıl başladığı bir yana önemli olan gelinen nokta. Hayat koşturmasında her zaman mümkün olamasa da özel bir günde annelerin onurlandırılması şahane bir gelenek.
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI'NDA NE OLDU? 1 Mayıs İşçi Bayramı nasıl ortaya çıktı, ilk ne zaman kutlandı? Emek ve Dayanışma Günü'nün önemi nedir, neden kutlanıyor?1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor. İşçi Bayramı olarak bilinen Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs'ta dünya genelinde kutlanıyor. İlk olarak 1889 yılında Amerikalı sendikacıların önerisiyle kutlanan işçi bayramı, Türkiye'de resmi bayram niteliğini 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı ile kazandı. 886'da başlatılan kitlesel grevlerle yaygınlaşarak küresel nitelik kazanan 1 Mayıs'ın anlam ve önemi merak ediliyor. Peki, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ne oldu? 1 Mayıs İşçi Bayramı nasıl ortaya çıktı, ilk ne zaman kutlandı? Emek ve Dayanışma Günü'nün önemi nedir, neden kutlanıyor?
Manisa'da renkli görüntüler! 7 ton mesir macunu halka saçıldıUNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan, 3 yıl koronavirüs, 1 yıl da deprem nedeniyle gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, renkli görüntülerle başladı
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NE ZAMAN VE NASIL ORTAYA ÇIKTI? 8 Mart 2024 Dünya Kadınlar Günü neden kutlanır, önemi nedir?Dünya genelinde her yıl aynı gün kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi 1800'lü yıllara dayanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak tanımlanan bu özel gün her sene 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. Peki, Kadınlar Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk nasıl ortaya çıktı, neden kutlanır, önemi nedir? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi ile anlamı hakkında merak edilenler...
Padişah için yapıldı, aileden miras kaldı! 'Çok değerli' diyerek satılığa çıkardıManisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve Osmanlı döneminde yapıldığı düşünülen yaklaşık 6 asırlık tarihi Alaca Hamamı, restorasyon masraflarının yüksek olması nedeniyle adeta yok olmaya yüz tuttu. Hamamın 7 mirasçısı, tarihi eserin yeniden canlandırılması için dileyen kamu kurumu ya da özel girişimciye hamamı satabileceklerini ifade etti.
Tarihçesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.