Son dakika diri fay haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diri fay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diri fay haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 376 diri fay haberi bulunmuştur.
İzmir, neresinden tutsanız elinizde kalıyor...İsmi yıllardır genel başkanlığını yaptığı Ege-Koop ile bütünleşen hayata geçirdiği 20 konut projesinin adı mahallelere isim olan Hüseyin Aslan’ın evine konuk olduk. Körfez kirliliği, kentsel dönüşüm başta olmak üzere sorunları çözüm bekleyen İzmir’i konuştuk
2024'tekilerin yarısı 6 Şubat'ın etkisi! Deprem olasılığı arttı: 'Rize ipuçlarını veriyor'2024 yılı son 25 yılda en çok deprem kaydedilen 4’üncü yıl oldu. Üstelik deprem haberleri hiç beklenmedik noktalardan da gelmiş ve Türkiye’nin her noktasının deprem tehlikesi altında olduğu bir kez daha anlaşılmıştı. 2024, ilk günlerini geride bıraktığımız 2025’te yaşanabileceklerle ilgili de işaretler vermişti. Doç. Dr. Bülent Özmen, “Deprem olasılığı daha arttı” diyerek dikkat çektiği noktalara 2024’ün sonunda bir yer daha eklendi.
Korkutan açıklama: Kent merkezinden fay geçen 24 ili tek tek saydı: Her 7 yılda bir büyük deprem oluyorBursa'nın Karacabey ilçesinde belediye tarafından düzenlenen deprem panelinde konuşan Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, 24 ilin kent merkezinden diri fay geçtiğini belirterek; "Özellikle buraların tehlikesine dikkat çekmemiz gerekiyor. Türkiye'nin birçok yerinde deprem üretme zamanını doldurmuş ve yeterli gerilimi biriktirmiş faylar var." dedi.
Fay hattı yok ama 4.3'lük deprem oldu: Burası özel bir bölge
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Bitlis'te 27 Kasım’da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Doç. Dr. Alkan, "Deprem oldu ama haritalarda orada fay yok. Burası jeolojik olarak özel bir bölge. Deprem haritasının güncellenmesi gerekiyor" dedi.
Fay olmayan yerde deprem oldu! Gerçek ortaya çıktı: Burası özel bir bölgeVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Bitlis'te 27 Kasım’da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Doç. Dr. Alkan, "Deprem oldu ama haritalarda orada fay yok. Burası jeolojik olarak özel bir bölge. Deprem haritasının güncellenmesi gerekiyor" dedi.
Rize depremi neyin habercisi? Karadeniz için flaş uyarı!Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Rize'de meydana gelen 4.7 büyüklüğünde depremi değerlendirdi. Prof. Dr. Sözbilir, Doğu Karadeniz için çok kritik açıklamalarda bulundu.
İl merkezine çok yakın 4 fay! ‘7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip’Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir bir kent için yeni uyarılarda bulundu. 7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip 4 fay olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, artçı depremlerin sayısının 4 yılda 30 bini aştığını söyledi.
İl merkezine çok yakın 4 fay! ‘7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip’
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir depreminin 4'üncü yıl dönümüne sayılı günler kala, bölgedeki zemin aktivitesinin sürdüğünü belirtip, bugüne kadar yaşanan artçı depremlerin sayısının 30 bini aştığını söyledi. İzmir'de 7.2'lik deprem üretme kapasitesine sahip 4 fay olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Bunlar arasında Tuzla fayı, özellikle öne çıkıyor. Arkasından Gülbahçe, Seferihisar ve İzmir fayı geliyor. Bu 4 fay, aslında İzmir için en büyük deprem tehlikesini oluşturuyor" dedi.
6 Şubat’ın ardından 23 ilde afet risk çalışmaları tamamlandıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mikrobölgeleme etüt çalışmalarıyla kentlerin aktif fay ve heyelan gibi afet tehlikelerini belirleyip yeni yerleşim alanlarının kurulacağı bölgeleri tespit ediyor.
Gözler şimdi bu fayda: Şehrin merkezinden geçiyor ve henüz kırılmadıKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Deprem Araştırma Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Alican Kop ve ekibi, Savrun Fayı ve bileşenleri sayılabilecek fay hatlarında inceleme yürütüyor.
TÜBİTAK Başkanı açıkladı! Güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazırTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin deprem tehlike haritasının güncellenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, 2025 yılının sonuna kadar Türkiye'nin tüm aktif, diri fay hatlarının kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.
ÇANAKKALE DEPREM RİSK HARİTASI: Çanakkale deprem bölgesi mi? Çanakkale'den fay hattı geçiyor mu?AFAD, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İstanbul ve İzmir olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremle ilgili peş peşe açıklama yapılırken Çanakkale deprem risk haritası ve diri fay hattı gündeme geldi. Deprem sonrasında panik olan vatandaşlar ise "Çanakkale deprem bölgesi mi? Çanakkale'den fay hattı geçiyor mu?" sorularının cevabını araştırmaya başladı. İşte Çanakkale deprem risk haritası!
Türkiye-İran sınırında 'fay' araştırması!Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk'un öncülüğündeki akademisyenler, kazı çalışmalarıyla Türkiye-İran sınırında deprem üretme potansiyeli olan Başkale ilçesindeki fayda araştırma yapıyor.
'Yıllardır suskun, her an yıkıcı deprem yaratabilir' diyerek bölgeyi işaret etti: 6'nın üzerindeManisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, bölgede uzun yıllardır suskunluğunu koruyan ve her an yıkıcı deprem üretme potansiyeline sahip fayları sıralayarak; "Bu alanda gelecek yıllarda da benzer büyüklüklerde depremlerin olması muhtemel. Büyüklüğü 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar yer alıyor" dedi.
Manisa'daki 4.8'lik depremin ardından iki faya dikkat! Uzman isimlerden peş peşe açıklamalarProf. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin odak mekanizma çözümlerine göre, doğu-batı veya kuzey-güney uzanımlı bir fayın kırılmasından kaynaklanmış olabileceğini belirterek iki faya dikkat çekerek incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Sarıoğlan fayının varlığı ortaya çıkarıldıAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
Ve korkutan açıklama geldi: Artık fayın varlığını ortaya koydukAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
Diri Fay ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.