Sıvı Tüketimi

Sıvı Tüketimi

Son dakika sıvı tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıvı tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıvı tüketimi haber sayfamızda...

Sıvı Tüketimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 998 sıvı tüketimi haberi bulunmuştur.
Çocuklar için altın öğün “kahvaltı!”
Çocuklar için altın öğün “kahvaltı!”Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
27.09.2024Advertorial
Bu belirtilere dikkat! İzmir'de acil servisler alarm veriyor
Bu belirtilere dikkat! İzmir'de acil servisler alarm veriyorTurizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar dönüş yoluna geçerken, hastaneler ve acil servislerde vakalar arttı.
2.07.2024Gündem
Sıcak günlerde bu içeceklere dikkat! Uzmanından reflü ve gastrit uyarısı
Sıcak günlerde bu içeceklere dikkat! Uzmanından reflü ve gastrit uyarısıHavaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sıvı tüketimi de ciddi şekilde artış göstermeye başladı. Günlük sıvı ihtiyacını karşılamaya çalışan birçok kişiyse bunu sadece su ile yapmak yerine farklı içeceklerle dah renkli ve lezzetli hale getirmeye çalışıyor. Bu durumun bazı rahatsızlıklara neden olabileceğine dikkat çeken Gastroentoloji Uzmanı Mustafa Kaplan, havaların ısınması ile soğuk olduğu için tüketilen ve gazlı içeceklerin mide rahatsızlıklarına iyi gelmediğini söyleyerek, “Gazlı içecekleri özellikle reflüsü bulunan hastalara önermiyoruz” dedi.
30.04.2024Genel Sağlık
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlarDoğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9.03.2024Pazar
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısıAra tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024Sağlık
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyorİdrar yolu enfeksiyonunun kız çocuklarda daha yaygın görülebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Neşe Yar, hastalığın ilerlemesi halinde ciddi semptomlar ortaya çıkacağına dikkat çekti.
30.10.2023Genel Sağlık
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyor
Soğuk algınlığı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde çok ciddi hastalıklara yol açıyorSonbaharla birlikte kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirilmesinin hem çocukları hem de yetişkinleri olumsuz etkilediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlatarak korunma yollarını açıkladı.
24.10.2023Genel Sağlık
Grip savar şifa çorbası! Gribal hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyor
Grip savar şifa çorbası! Gribal hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiriyorKış aylarının gelmesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar artmaya başladı. Bu tip hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, hastalığınıza iyi gelen besinleri tüketmek önemlidir. İşte sizi gribe karşı koruyan girip savar şifa çorbası…
13.10.2023Alternatif Tıp
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili'
Alzheimer'a karşı bulmaca çözün! 'Genetik geçiş yüzde 1 etkili'Unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkileyen Alzheimer'ın henüz kesin bir tedavisi bulunmuyor. Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekere Alzheimer hakkında bilgiler verdi.
21.09.2023Genel Sağlık
Her 10 kişiden 1'inde görülen hastalık! Nedeni C vitamini ve protein tozları olabilir
Her 10 kişiden 1'inde görülen hastalık! Nedeni C vitamini ve protein tozları olabilirBöbrek taşlarının başlıca oluşma nedeninin genetik olduğunu ancak beslenme gibi çevresel koşulların da etkili olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Tuğrul Eren, böbrek taşı oluşumundan korunmak için faydası kanıtlanmış temel önlemleri 10 maddede açıkladı.
29.08.2023Genel Sağlık
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler
Öksürüğe Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Kuru ve Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen Doğal YöntemlerÖksürük vücudun istemli veya istemsiz olarak boğaz ve solunum yollarını temizlemek için verdiği tepkidir. Kış aylarında soğuk algınlığı nedeniyle, korona veya mevsim geçişlerinde alerjik reaksiyonların neden olduğu sağlık problemidir. Bazen kendini boğazda gıcık şeklinde gösteren öksürük kuru öksürük ve balgamlı öksürük olabilir. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkin bireylerde sıklıkla görülen öksürük gidermek için evde yapılabilecek doğal ve bitkisel yöntemler vardır. Evde tedavi edilerek geçirilebilir. Öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Öksürüğü en hızlı ne keser, hangi yöntemler giderir? Evde kuru ve balgamlı öksürük kesici doğal yöntemler için içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023Sağlık
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
5.08.2023Sağlık
Kalp ve tansiyon hastaları dikkat! Bakan Koca'dan aşırı sıcaklara karşı önemli uyarı
Kalp ve tansiyon hastaları dikkat! Bakan Koca'dan aşırı sıcaklara karşı önemli uyarıSağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklara karşı uyarıda bulunarak, nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023Gündem
Aşırı sıcaklar ruh sağlığını etkiliyor! 'Bir dizi önlem etkileri azaltabilir'
Aşırı sıcaklar ruh sağlığını etkiliyor! 'Bir dizi önlem etkileri azaltabilir'Kuzey yarım küreyi etkisi altına alan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede hissedilen aşırı sıcaklar, gündelik hayatı önemli derecede etkilediği için ruh sağlığı üzerinde de etkili oluyor. Uzmanlar, ruhsal etkilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek alınacak bir dizi önlemle bu etkilerin hafifletilebileceğini ifade ediyor.
29.07.2023Genel Sağlık
Kavurucu sıcaklara dikkat! Böbrek taşı mevsimi de açıldı
Kavurucu sıcaklara dikkat! Böbrek taşı mevsimi de açıldıKavurucu sıcakların vücutta yarattığı sıvı kaybı, böbreklerde taş oluşmasına ya da var olan taşların büyüme riskini de artırıyor. Böbrek taşı olan hastaların özellikle dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Türk Böbrek Vakfı Böbrek Nakli ve Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Akıncı, sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
26.07.2023Sağlık
Sıcaklarda sıvı tüketimine dikkat! 'Günde en az 10 bardak' uyarısı
Sıcaklarda sıvı tüketimine dikkat! 'Günde en az 10 bardak' uyarısıSıcak havalarla birlikte günlük sıvı tüketiminin önemi de artışa geçiyor. Son olarak Amerikan Kalp Derneği'nin uyarılarıyla tekrar gündeme gelen sıcaklarda sıvı tüketimi, kalp yetmezliğinden ritim bozukluğuna pek çok probleme karşı adeta kalkan görevi üstleniyor. Uzmanlar, sıcak havalarda sıvı tüketimi konusunda mutlaka dikkat edilmesi gereken kuralları sıraladı ve önemli uyarılarda bulundu.
23.07.2023Genel Sağlık
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak11 ayın sultanı ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte metabolizma hızında da değişiklikler meydana geliyor. Bayram ve oruç derken tatlı tüketimi artıyor. Metabolizmanın böylelikle yavaşlamasına neden oluyor. İşte ramazan ayı sonrası metabolizma hızınızı artırmak için 6 adım...
5.06.2023Sağlık
Igf-1 Nedir? İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar?
Igf-1 Nedir? İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü 1 Ne İşe Yarar?Çocukların ergenlik dönemlerinin bitimine kadar büyüme hormonları ile gelişimi sağlanmaktadır. Bazı durumlarda insülin maddesi içeren proteinlerin büyüme hormonlarını tetikleyen madde IGF-1 olarak tanımlanmaktadır. IGF-1 büyüme hormonunu hızlandıran, harekete geçiren protein topluluğudur.kemiklerin gelişimini olumlu yönde etkilemekte başta boy uzaması olmak üzere çeşitli vücut gelişimlerin sağlamaktadır. IGF-1 protein yetersizliği sorun yaratmakla beraber fazla olması da olumsuzluk yaratmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2022Eğitim
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileri
Sıcaklarda sağlıklı beslenme önerileriHava sıcaklıklarının ülke genelinde artışa geçtiği bu günlerde sağlık için beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor. Beslenme açısından bazı küçük değişiklikler yapılarak serinlik veren ve rahatlama sağlayan çözümler üretilebileceğini söyleyen Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sağlık sorunlarını en aza indirmek için önerilerde bulundu.
8.08.2022Sağlık
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yollarıKarın ağrısı, kusma, idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu gibi diğer yakınmalarla başvuran çocukların değerlendirilmesi sonucunda kabızlık saptanabiliyor. Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Kabızlık sorunu yaşayan çocukların beslenme menülerine armut, kayısı, bal kabağı, kabak, bezelye, ıspanak, brokoli, fasulye, mercimek, barbunya, baklagiller gibi lifli gıdaların eklenmesi iyi olur” önerisinde bulundu.
Bebeklerde Grip Nasıl Geçer? Bebeklerde Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bebeklerde Grip Nasıl Geçer? Bebeklerde Grip Tedavisi Nasıl Yapılır?Özellikle kış aylarında nezle ve grip hastalıkları sıklıkla görülmektedir. Pek çok ebeveyn bu gibi durumlarda endişe yaşamaktadır. Grip günümüzde çok sık görülen bir rahatsızlıktır ve tedavisi bulunmaktadır. Peki bebeklerde grip nasıl geçer? Bebeklerde grip tedavisi nasıl yapılır? Sizlere bebeklerde grip tedavisi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
6.07.2022Sağlık
Sıcak havalar için sağlıklı beslenme tüyoları
Sıcak havalar için sağlıklı beslenme tüyolarıBeslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yaz mevsiminin gelişiyle artan sıcaklığın ve vücut ısısının su kaybı ile beslenme üzerindeki etkilerini, kilo kontrolü için dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıkladı.
Gribe ne iyi gelir, nasıl geçer? Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm yöntemleri
Gribe ne iyi gelir, nasıl geçer? Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm yöntemleriKış aylarının gelmesi ile birlikte kendini gösteren grip belirtileri kişiden kişiye farklıdır. Virüslerin neden olduğu hastalık önem verilmediği taktirde daha kötü sonuçları doğurabilir. Viral bir hastalık olan grip belirtileri arasında, yüksek ateş, halsizlik, öksürük, boğaz ağrısı gibi semptomlar yer alır. Bulaşıcı olan gribi evde doğal ve bitkisel yollarla atlamak mümkündür. Bitki çayları, çorbalar, bazı meyveler gribi yenmeye yardımcı olur. Gripten korunmak için salgın yaptığı dönemlerde kalabalıktan uzak durmak ve hijyene dikkat etmek gerekir. Gribe ne iyi gelir? diyorsanız Gribe evde doğal ve bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
21.06.2022Sağlık
Bilinçli şekilde tüketildiğinde bahar alerjisine iyi gelen besinler
Bilinçli şekilde tüketildiğinde bahar alerjisine iyi gelen besinlerHafif ateş, burun akıntısı, öksürük, halsizlik, nefes darlığı, gözlerde sulanma ve sürekli hapşırma belirtileriyle ortaya çıkan bahar alerjisini en çok tetikleyen faktörler arasında zayıf bağışıklık sistemi, uykusuzluk, beslenme bozuklukları ve hareketsiz yaşam yer alıyor. Alerjik reaksiyonu bulunan kişilerin hayat kalitesini son derece etkileyen bahar alerjisini geleneksek beslenme ve sağlıklı yaşamla hafifletmek ise mümkün. Uzm. Dr. Hüseyin Tapik bahar alerjisine iyi gelen besinleri açıkladı.
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hataları
Kronik hastalıktan değilse dikkat! Yorgunluğa yol açan beslenme hatalarıSon günlerde yorgunluktan şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Günlük yaşantınızda enerjinizi düşüren, mutsuzluk hissine yol açan yorgunluğun altında kronik bir hastalık yatmıyorsa, beslenme ve yaşam biçiminizi gözden geçirmenizde fayda var.

Benzer Haber Etiketleri

Sıvı Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.