Bu hatayı sakın yapmayın, zehirleyebilir! İşte şiş kebap ızgarada yapılan 9 hata...Şiş kebap neredeyse çok sevilen lezzetlerden biri. Fırında veya ızgarada pişirilen bu lezzeti eğer kömür ateşinde pişirecekseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcut. Şiş kebabın daha sulu ve lezzetli olmasını istiyorsanız, saydığımız bu hatalardan uzak durun. İşte şiş kebap ızgara hazırlarken yapılan 9 hata... PEMBENAR ÖZEL
En pahalı şiş kebap dünya basınındaŞahan’ın pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için kebapseverler tam 925 sterlin, yani yaklaşık 4 bin lira ödüyor. Londra’nın en ünlü kebapçılarından biri olan ve kent genelinde toplam 15 kebap restoranı olan Önder Şahan, şiş kebabı için ödenen 4 bin TL’nin hiç de fazla olmadığını belirterek, “Daha iyisini yapana 1000 sterlin veririm” diyor. Canary Wharf’taki Hazev Restaurant’taki 4 bin TL’lik şiş kebabın niçin bu kadar ettiğine gelince. Şahan kebabında en iyi eti, en iyi sebzeleri ve 25 yıllık bir sirke kullandığını söylüyor. Buna göre, sirkenin 10 cl olan şişesi 785 lira (Terre Bormane). Kebap yapımında kullandığı zeytin yağı ise 163 lira (La Vallee des Baux). Ete gelince, Şahan kebaplarında dünyanın en pahalı etlerinden biri olarak bilinen Japon Wagyu sığırının etini ve yine pahalı bir mantar olan kuzugöbeği mantarını kullanıyor.