15.06.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:
Mercimek çorbasıŞiş kebapKözlenmiş sebze salatasıŞekerpare tatlısı
1,5-2 su bardağı kadar kırmızı mercimek2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvıyağ3 yemek kaşığı un 1 tane orta büyüklükte soğan2 tane havuç 1 su bardağı et suyutuz Sos için; 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tereyağı su
Havuçları soğanları iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Tencereye sıvı yağ koyuğ doğradığınız havuç ve soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Mercimek ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ilave ederek pişirmeye başlayın.Ayrı bir tencerede tereyağı eritip unu kavurmaya başlayın.Un kavrulmaya başladığında soğuk et suyu ekleyerek kıvamını hafifleştirin. Kıvamı yoğunsa biraz soğuk su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra diğer tenceredeki malzemeleri tencereye bu tencereye alıp blenderdan geçirin. Tuz ekleyip karıştırın ve sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Sos için; Bir tavada tereyağını eritip salça ekleyip hafif kızdırın.Kıvamını açmak için sıcak su ilave edebilirsiniz.
750-800 gram kırmızı parça et8 tane yeşil biber 12-15 tane çeri domates1 tane orta büyüklükte soğan2 yemek kaşığı sıvıyağyarım çay bardağı süt tane karabiber tuzçöp şişler
Sıvıyağı bir ttencerede hafif kızdırın ve üzerine yarım daire şeklinde doğradığınız soğanları, sütü, karabiber tanelerini ve tuzu ekleyip karıştırın. Etleri kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzdürün. Sonra soğanlı karışımla etleri harmanlayın. Ocaktan aldıktan sonra önce dışarda, biraz soğuduktan sonra da buz dolabında en az 2 saat bekletin. Domatesleri 4 biberleri 3 parçaya bölün.Çöp şişlere et, domates ve biberlerden sıra ile dizin. Elektrikli ızgarada şiş kebaplarınızı pişirin. Elektrikli ızgaranız yoksa 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip bir tavada da şiş kebabı hazırlayabilirsiniz. Servis ederken lavaş ekmeği kullanabilirsiniz.
1 tane orta büyüklükte kırmızı biber2 tane orta büyüklükte patlıcan 4 tane yeşil biber2 tane orta büyüklükte domates yarım limonun suu 2 yemek kaşığı zeytinyağı birkaç dal maydanoz birkaç dal yeşil soğan
Patlıcan, domates ve biberleri folyoya sarıp bıçakla folyonun birkaç yerinde delikler açın. Hazırladığınız folyoları ocağın üstnde közleyin. Közledikten sonra kabuklarını soyun ve doğrayın. Bir kaba alıp doğradığınız sebzelerin üzerine zeytinyağı, tuz, doğranmış maydanoz ve yeşil soğan ile limon suyu katıp karıştırın.
200 gram tereyağı yarım çay bardağı sıvıyağ 2 tane yumurta 4 yemek kaşığı pudra şekeri 3-3,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu vanilyaŞerbeti için ;3 su bardağı şeker3-3,5 su bardağı su birkaç damla limon suyu
Şerbeti hazırlamak için, önce su ve şekeri kaynatıp birkaç damla limon suyunu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın. Soğuması için ocaktan alıp dinlendirin. Hamuru hazırlamak için, unu ve bir yumurtanın sarısını ayırıp tüm malzemeleri bir kaba alın. Unu kıvamı oluşturmak için yoğurdukça ekleyin. İyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine şekerpare hamurlarını yerleştirin. Ayırdığınız bir yumurta sarısını şekerparelerin üzerine sürün ve çatal ile hamurların üzerine çizikler atın. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında pişirin. fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz şerbeti dökün. Şerbetinin çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.