Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?Pek çok sebzenin pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir. Örneğin C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 25 azalmasına neden olur. Bu nedenle vitaminin tam olarak alınabilmesi için sebze ve meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi önerilir. Dr. Fevzi Özgönül, bahar aylarında tezgahlara çıkan sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı
Yağlardan kurtaran sağlıklı yeşillerDr. Fevzi Özgönül, biriken yağlardan kurtulmak ve sağlıklı bir vücut elde etmek için sofralardan eksik edilmemesi gereken 10 muhteşem yeşil besini hakkında şöyle konuştu:
Zayıflamak için sebzeleri bu şekilde tüketinDaha az acıkmak, daha tok kalmak için; kan şekerinin çok hızlı yükselmemesi, çok hızlı düşmemesi için; bağırsakların çok iyi çalışması, kabızlık olmaması için sebzelere sofrada daha çok yer açmak gerekiyor.