Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?
Bahar mevsiminde hangi sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?Pek çok sebzenin pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir. Örneğin C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık yüzde 25 azalmasına neden olur. Bu nedenle vitaminin tam olarak alınabilmesi için sebze ve meyvelerin çiğ ya da çok az pişirilerek tüketilmesi önerilir. Dr. Fevzi Özgönül, bahar aylarında tezgahlara çıkan sebze ve meyvelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini açıkladı
Sebzeleri pişirirken dikkat!
Sebzeleri pişirirken dikkat!Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, sebze ve meyvelerin toplanma aşamasından sonra yanlış hazırlanma ve pişirilme sürecinde vitamin kayıpları verebileceğini belirtti.