Salmonella nedir, nasıl yayılıyor, bakteri riski olan gıdalar hangileri?İnsanlarda hastalığa yol açabilen bakteri türlerinden salmonella, vücutta genellikle bağırsaklarda barınıyor. E. coli ile aynı bakteri ailesinden olan salmonellaya maruz kalan kişilerde ishal, ateş, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Kinder' kararıTarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Belçika'da üretilen 'Kinder' markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine, Türkiye'deki ürünlerde rastlanmadığını duyurdu. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı Schoko Bons ürününün iki partisi için toplatma kararı aldı.
Salmonella nasıl bulaşır? Nasıl tedavi edilip önlenir?Salmonella grubundaki bazı bakteriler, Salmonella gıda zehirlenmesine neden olurlar. Bu bakteriler insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşarlar. İnsan enfeksiyonu, enfekte olmuş dışkı ile bulaşmış gıda veya suyla temas halinde ortaya çıkar. Gastrointestinal Salmonella enfeksiyonu genellikle ince bağırsağı etkiler. En yaygın görülen gıda zehirlenmelerinden biridir.