Son dakika salmonella haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan salmonella gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan salmonella haber sayfamızda...
Fastfood devinde soğan kokusu; E.Coli salgını: 1 ölüDünyanın en büyük fast food zincirlerindeki menülerde kullanılan soğanlar, ABD’de 1 kişinin ölümüne neden oldu. Taylor Farms şirketinin, birkaç şubesine yolladığı soğanlardan yayıldığı düşünülen E.Coli salgını 75 kişiyi de hastanelik etti
Hileli gıdalar vatandaşı tedirgin etti: Köfte ve dönerde domuz eti skandalı!Bakanlık taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerini neredeyse her gün ifşalarken, herkes tarafından bilinen ve kabul gören bazı gıda işletmelerinde yaşanan hileler vatandaşı tedirgin etti. Peki vatandaş hileli ürünü nasıl anlayabilir? Fiyatı düşük her ürün sorgulanmalı mı? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...
Et ve Süt Kurumu'ndan iddialara ilişkin açıklamaEt ve Süt Kurumu'ndan (ESK) yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya organlarında etlerin analizleri ve muayene kabulleri yapılmadan parasının peşin ödendiğine ilişkin iddiaların tamamı asılsızdır” denildi.
Mehmet Ceyhan'dan 'salmonella' uyarısı: Testlerde bile tespit edilemeyecek bir bakteriYaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" dedi.
Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmazKedilerin, köpeklerin eğitilince harikalar yarattığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Peki itinayla tuvalet kullanan, banyo yapan, partilere katılan, en iyi mekanlarda güzel yemekler yiyen bir güvercinden bahsetsek... İşte lüks yaşamıyla dikkat çeken güvercin Pidge'nin ilginç hikayesi.
Zehirlenmemek için bunları yapın! Tavuk bayat mı taze mi? İşte böyle anlaşılıyorTavuk besleyici ve doyurucu bir gıda olduğu kadar lezzetli de bir besin kaynağı. Büyük küçük herkesin severek tükettiği protein kaynağı olan tavuğu yerken çok dikkatli olmak gerekir. Tavuk taze tüketilmesi gereken bir besindir eğer bayatsa zehirleyebilir. ‘Tavuk bayat mı taze mi’ anlamak için bunları mutlaka yapın.
5 gıda aynı gün tüketilmeliGıda güvenliği uzmanları, şu beş yiyeceği, sağlık açısından pişirdiğimiz-aldığımız gün yememiz gerektiğine dair uyarıda bulundu.
İhracat çakması! Yanmaz ürün yandı, balda şeker, kuruyemişte aflatoksin çıktıYanmaz tekstil ürünleri yandı. Balda şeker, kuruyemişte aflatoksin çıktı. Ayakkabıda kurşun bulundu. Çeşitli ülkelere ihraç edilen bazı ürünlerin güvenilir olmadığına dikkat çeken TİM, ihracatçıları, “Türk Malı imajını zedelemeyin” diye uyardı.
Her yıl milyonlarca can alan hata! Peynir ve hamburger yiyenlerde görülüyorYaz aylarında dünyada ve ülkemizde en sık karşılaşılan bulaşıcı hastalıkların başında ishalli hastalıklar geldiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Semra Kavas, yaz ishallerinden korunmanın 7 etkili yolunu anlattı.
Sıcaklar bastırdı, gıda zehirlenmesi arttı! Et ve süt ürünlerinde 'salmonella' tehlikesiSağlıklı bir yaşam için gıda güvenliği son derece büyük önem taşıyor. Artan hava sıcaklıkları ile birlikte daha da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Gıda Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Eda Şensu Demir, özellikle tavuk ürünlerinde yaygın olarak ortaya çıkan ‘salmonella’ bakterisinin gıda kaynaklı enfeksiyonlara yol açarak gıda zehirlenmeleri meydana getirdiğini belirtti.
Birleşik Krallık’ta salmonella ‘telaşı’Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) çoğu nisan sonrası olmak üzere 15 Ocak-18 Temmuz tarihleri arasında, yurt dışında tatil yapıp ülkeye dönen 241 kişide salmonella enfeksiyonu tespit edildiğini açıkladı.
Her yıl 6 milyon kişinin başına geliyor! Besin zehirlenmesinde bu belirtilere dikkatMikropların ürediği gıdaların tüketilmesiyle yaşanan besin zehirlenmelerinin özellikle kronik hastalığı olan çocuklar, yaşlılar ve hamileler için büyük risk taşıdığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Edvin Murrja, besin zehirlenmesinin belirtilerini anlatarak, korunma yöntemlerini açıkladı.
Prof. Şener’den, sel felaketi sonrası bulaşıcı hastalık uyarısıİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketi sonrası oluşabilecek olan hastalıklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunarak, “Kolera, salmonella, tifo, leptospiroz, Hepatit A ve B gibi ateşle ve ateşle, ishalle seyreden dizanteri ve dizanteri benzeri hastalıklarla daha sık karşı karşıya kalabiliriz” dedi.
Yaz geldi, 20 milyon bakteri su şişesine girdi! 3 uzmandan 2 çözüm, olmazsa atınSu; içerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi minerallerle sağlığımız kadar cilt güzelliğimiz için de büyük önem taşıyor. Bu faydalarından yararlanmak isteyen pek çok kişi de bol miktarda su tüketiyor. Ancak içilen su miktarını belirlemek için kullanılan cam, metal, çelik ya da plastik şişeler dikkat edilmezse adeta birer 'canlı bomba'ya dönüşebiliyor! İşte 3 uzmandan 2 çözüm önerisi...
Ürünlerde pestisit alarmı; Tarım zehirlerinden ikisi yasaklı maddeAvrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) portalında, 2022 yılında Türkiye kaynaklı tarım zehri bildirimi sayısının, 311'i pestisit olmak üzere 518 olduğu kaydedildi. Bildirim yapılan ürünlerdeki pestisitler arasında, Türkiye'de kullanımı yasaklanmış iki etken madde olduğu da kaydedildi.
Salmonella ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.