Salmonella nedir, nasıl yayılıyor, bakteri riski olan gıdalar hangileri?
Salmonella nedir, nasıl yayılıyor, bakteri riski olan gıdalar hangileri?İnsanlarda hastalığa yol açabilen bakteri türlerinden salmonella, vücutta genellikle bağırsaklarda barınıyor. E. coli ile aynı bakteri ailesinden olan salmonellaya maruz kalan kişilerde ishal, ateş, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor.
22.04.2022Dünya
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Kinder Sürpriz' talimatı
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'Kinder Sürpriz' talimatıDünyaca ünlü marka Kinder’in çikolatalarındaki bakteri krizi gün geçtikçe büyüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Kinder marka ürünler için yeni bir karar aldı.
19.04.2022Haberler