Son dakika saklama yöntemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan saklama yöntemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan saklama yöntemleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 142 saklama yöntemleri haberi bulunmuştur.
Unu böcekten korumak çok kolay! Yuvarlayıp içine atın, asırlık yöntemmişGıda saklama yöntemleri, teknolojinin gelişmesiyle yıllar içinde değişse de bazı geleneksel uygulamalar hala pek çok konuda kurtarıcı olabiliyor. Bunlardan biri de un torbasına kaşık veya metal bir nesne koymaktır. Peki, ama neden metal? Bu yöntem nasıl ortaya çıktı? Detaylar haberimizde!
Buzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış! Günlerce taptaze kalacakYeşillikler, mutfakta en hızlı bozulan gıdaların başında gelir. Marketten ya da pazardan büyük bir özenle alınan maydanoz, marul, dereotu ve taze soğan gibi sebzeler, birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlar. Ancak doğru saklama yöntemleri kullanıldığında, buzdolabında günlerce taptaze kalmaları mümkün! İşte yeşilliklerin ömrünü uzatacak doğal ve etkili yöntemler…
Patatesi uzun süre filizlenmeden saklamanın yöntemi! Küf ve filizlenme derdinden kurtarıyorPatates, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri olsa da doğru saklanmadığında kısa sürede filizlenerek kullanılmaz hale gelebilir. Özellikle nem ve ışık gibi dış etkenler, patatesin filizlenmesini hızlandırır ve küflenmesine neden olabilir. Ancak bazı doğal yöntemlerle patatesleri uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak mümkün. İşte, filizlenmeyi ve küflenme sorununu önleyen en etkili saklama yöntemleri!
Günlerce beklese de tazecik kalıyor! Simitleri lüp lüp yediren 'buzluk' yöntemiSimit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çayın yanında veya atıştırmalık olarak tüketilir ve çoğu kişinin favorileri arasında yer alır. Ancak simit, bayatladıkça sertleşir ve eski tazeliğini kaybeder. Fazla aldığınız simitleri israf etmemek ve her zaman taze bir şekilde tüketmek için doğru saklama yöntemlerini bilmek çok önemli. İşte detaylar.
Doğru saklanmadığında beyazlıyor! İşte en doğru çikolata muhafaza etme yöntemiÇikolata, tüm dünyada sevilen ve yaygın olarak tüketilen bir tatlıdır. Ancak, doğru şekilde saklanmadığında, çikolatanın yüzeyinde beyaz lekeler oluşabilir ve bu, çoğu zaman çikolatanın bozulduğuna dair bir işaret olarak kabul edilir. Oysaki bu beyazlama, çikolatanın şekerinin kristalleşmesi veya yağının ayrılması nedeniyle meydana gelir ve çikolatanın bozulduğunu göstermez. Peki, çikolatanın en doğru şekilde nasıl saklanır?
Artan haşlanmış yumurtalar kağıt havluya emanet! Günlerce taze kalıyorHaşlanmış yumurta protein doludur ve oldukça lezzetlidir üstelik hazırlanışı da kolaydır. Ancak sonsuza kadar dayanmazlar. Haftalarca taze kalabilen çiğ yumurtaların aksine, haşlanmış yumurtaların raf ömrü çok daha kısadır ve uygunsuz saklama, hızlı bir atıştırmalığı büyük bir hataya dönüştürebilir. Doğru saklama yöntemleriyle, haşlanmış yumurtaları olabildiğince uzun süre taze tutabilirsiniz. Peki haşlanmış yumurtalar nasıl saklanır?
Muzları karartmayan yöntem! 15 gün daha taze kalacak, gereken tek şey varMuz, lezzetiyle ve besleyiciliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi. Ancak ne yazık ki, çok hızlı kararıp çürüyebiliyorlar. Bir gün önce aldığımız muzlar, ertesi gün kahverengi beneklerle dolabiliyor. Peki, muzları daha uzun süre taze tutmanın bir yolu var mı?
Rengi değişmeye başladıysa limon kurtarıyor! Meyveleri tazecik yapan tüyoMeyve salatası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık veya tatlı alternatifi olarak sofralarımızda yer alır. Ancak bazı meyveleri kestikten sonra kısa sürede karardıklarını fark edebilirsiniz. İşte meyvelerin kararmasını önleyen bazı tüyolar.
Zeytin dolapta küfleniyorsa çözümü çok basit! Böyle bekletince aylarca taş gibi kalıyorZeytin, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir parçası. Ancak, zeytinlerin uzun süre saklanması bazen sorun yaratabilir. En yaygın problem ise zeytinlerin dolapta küflenmesi. Bu durum, hem zeytinlerin lezzetini hem de sağlığınızı etkileyebilir. Neyse ki, zeytinleri küflenmeden aylarca saklamak oldukça basit! İşte zeytinleri küflenmeden ve taş gibi sağlam tutmanın doğal yöntemleri.
Yarım limonu dolapta saklıyorsanız hemen vazgeçin! Adeta zehir saçıyormuşLimon, mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Çoğu zaman salatalarda, çaylarda ve yemeklerde kullanılan limonun tamamı bir seferde tüketilmez ve artan yarım limon buzdolabında saklanır. Ancak birçok kişinin bilmediği bir gerçek var: Yarım limonu buzdolabında saklamak sağlık açısından ciddi riskler barındırıyor! Limonun yanlış şekilde muhafaza edilmesi bakteri ve küf oluşumunu hızlandırarak sağlığınıza zarar verebilir. İşte yarım limonu buzdolabında saklamanın neden tehlikeli olduğu ve doğru saklama yöntemleri.
Baharatların bozulduğu nasıl anlaşılır? Bu yöntemlerle bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyorBaharatlar, yemeklere lezzet ve aroma katmanın en doğal yollarından biridir. Ancak uzun süre saklanan baharatlar zamanla etkisini kaybedebilir veya bozulabilir. Peki, baharatların bozulduğunu nasıl anlayabilirsiniz? İşte dikkat etmeniz gereken işaretler ve bozulmuş baharatları tespit etmenin en pratik yöntemleri!
Havuç bu yöntemle aylarca taş gibi kalıyor! İşte havucu doğru muhafaza etmenin yollarıHavuç, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak doğru saklanmadığında kısa sürede yumuşayabilir veya çürüyebilir. Neyse ki, havuçları uzun süre taze ve taş gibi sert tutmanın bazı pratik yöntemleri var. Bu yöntemlerle havuçlarınızı aylarca ilk günkü gibi saklayabilir ve israfı önleyebilirsiniz. İşte havuçları doğru muhafaza etmenin yolları!
Pazarcıların gizli sırrı buymuş meğer! Domates haftalarca çürümüyorDomates, mutfağımızın vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak, domateslerin kısa sürede yumuşaması, çürümesi ve bozulması sık karşılaşılan bir sorundur. Pazarcıların yıllardır uyguladığı bu basit yöntem sayesinde domateslerinizi haftalarca taze tutabilirsiniz. İşte domateslerin uzun süre çürümemesini sağlayan gizli saklama yöntemleri!
Soğan çabuk çürüyorsa nedeni budur! Bu ikiliyi asla yan yana getirmeyinSoğan, yemeklerimizin olmazsa olmazı olan temel mutfak malzemelerinden biridir. Ancak çabuk çürümesi, filizlenmesi ve küflenmesi çoğu kişinin karşılaştığı bir sorundur. Çürümenin ardındaki en büyük nedenlerden biri ise soğanların yanlış saklanmasıdır. Özellikle yanına koyulan diğer sebzeler ve saklama koşulları, soğanın ömrünü doğrudan etkiler. İşte soğanların çürümesini önlemek için doğru saklama yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken önemli detaylar.
Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyorAyva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?
Sebze meyvelerin ömrünü yiyen hata! Erkenden çürütüyor, çaresi yanıbaşımızdaPlastik kullanımının çevreye olan zararları, özellikle son yıllarda daha fazla gündeme gelmeye başladı. Günlük yaşamımızda plastik tüketimini en aza indirmenin yollarını ararken, gıda saklama yöntemlerimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor. Özellikle sebzelerin, meyvelerin saklanması, plastik kullanımıyla ilgili pek çok sorunu gündeme getiren bir alan. Sebzeleri plastik yerine daha doğal ve çevre dostu yöntemlerle saklayabilirsiniz. Sebzeleri plastik kullanmadan nasıl saklayabiliriz?
Limon küfleniyorsa yanlış muhafaza ediyorsunuz demektir! Bu tekniklerle aylarca taş gibi kalıyorMutfakta sıkça kullandığımız limonlar, yanlış saklama koşulları nedeniyle kısa sürede küflenebilir ve bozulabilir. Bu durum hem israfa yol açar hem de mutfakta planlarınızı sekteye uğratır. Ancak doğru muhafaza teknikleriyle limonları uzun süre taze tutmak sandığınızdan daha kolay! İşte limonları küften koruyacak en etkili saklama yöntemleri...
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Saklama Yöntemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.