Son dakika saklama yöntemleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan saklama yöntemleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan saklama yöntemleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 118 saklama yöntemleri haberi bulunmuştur.
Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyorAyva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?
Sebze meyvelerin ömrünü yiyen hata! Erkenden çürütüyor, çaresi yanıbaşımızdaPlastik kullanımının çevreye olan zararları, özellikle son yıllarda daha fazla gündeme gelmeye başladı. Günlük yaşamımızda plastik tüketimini en aza indirmenin yollarını ararken, gıda saklama yöntemlerimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor. Özellikle sebzelerin, meyvelerin saklanması, plastik kullanımıyla ilgili pek çok sorunu gündeme getiren bir alan. Sebzeleri plastik yerine daha doğal ve çevre dostu yöntemlerle saklayabilirsiniz. Sebzeleri plastik kullanmadan nasıl saklayabiliriz?
Limon küfleniyorsa yanlış muhafaza ediyorsunuz demektir! Bu tekniklerle aylarca taş gibi kalıyorMutfakta sıkça kullandığımız limonlar, yanlış saklama koşulları nedeniyle kısa sürede küflenebilir ve bozulabilir. Bu durum hem israfa yol açar hem de mutfakta planlarınızı sekteye uğratır. Ancak doğru muhafaza teknikleriyle limonları uzun süre taze tutmak sandığınızdan daha kolay! İşte limonları küften koruyacak en etkili saklama yöntemleri...
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
Meyveleriniz ne yumuşayacak ne de çürüyecek! Aylarca taptaze tutan yöntem, böyle saklayınAldığımız meyvelerin sürekli taze kalmalarını, o lezzetlerini hiçbir zaman kaybetmemelerini isteriz. Lakin dolapta dahi saklasak, birçok meyve hızla bozulur, yumuşar ve o ilk günkü lezzetlerini kaybetmeye başlar. Aslında bazı meyveler, doğaları gereği daha uzun süre taze kalabilir ve siz uzun bir süre tüketmeseniz dahi bozulmaz ya da yumuşamazlar. Aynı zamanda bu meyveler hem besleyici hem de uzun süre taze kalabilmeleri sayesinde, mutfakta da pratik çözümler sunarlar.
Salatalık buruşmasına son veren tüyo! Poşetin içine 2-3 adet bundan koyunSalatalık, tazeliğini ve diriliğini korumak için doğru saklanması gereken sebzelerden biridir. Ancak, uygun saklama yöntemleri kullanılmadığında kısa sürede buruşabilir ve bozulabilir. Bu durum, hem israfa yol açar hem de salatalığın lezzetini kaybetmesine neden olur. Neyse ki, basit ve etkili bir yöntemle salatalıklarınızı haftalarca taze tutmak mümkün! İşte, salatalıkların buruşmasını önlemenin pratik ve kolay yolları.
Közlense de fark etmez, 6 ay tazecik kalıyor! Tek tek ayırıp dondurun, tadı enfesKözlenmiş kapya biber, özellikle salatalarda, mezelerde ya da yemeklerin yanında sunulduğunda sofraya bambaşka bir tat katar. Ancak bu lezzetten mahrum olmak istemiyor ve sezonunda bolca bulunan kapya biberi uzun süre saklayıp yıl boyunca kullanmak istiyorsanız, doğru saklama yöntemlerini bilmeniz gerekiyor. Peki, en doğru saklama yöntemleri nedir? İşte cevabı.
Fırında alınmış gibi ağızda eriyecek! Ekmeği ilaca çevirme gücü var, soğukta tutunEkşi maya, yüzyıllardır geleneksel ekmek yapımında kullanılan, doğal fermantasyon sürecinin ürünü olan bir kültürdür. Zamanla kaybolmaya yüz tutmuş olsa da özellikle son yıllarda yeniden popülerlik kazandı. Evde ekşi maya ile yapılan ekmekler, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı ve içeriği bakımından besleyici bir alternatif sunar. Ancak, ekşi mayanın uzun ömürlü olması ve her zaman kullanılabilir halde kalması için doğru saklama yöntemlerine ihtiyaç vardır. İşte o saklama yöntemleri.
Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksiliyor! Kemik suyu için vakum ve cam şartmışKemik suyu, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olarak hem içerik hem de lezzet açısından zengin bir gıdadır. Çorbalardan soslara kadar pek çok tarifte kullanılan kemik suyu, aynı zamanda kolajen, mineraller ve vitaminler bakımından da oldukça zengindir. Özellikle sporcular tarafından sıkça tüketilir. Peki, kemik suyu nasıl saklanmalı? Lezzetini ve besin değerini korumak için en doğru saklama yöntemi nedir? Cevabı haberimizde.
Aylarca ne çürüyor ne küfleniyor! Meğer taze soğan için en pratik taktikmişTaze soğanda birçok vitamin ve mineral bulunur. Birçok faydası bulunan taze soğanı uzunca bir süre saklamak isteriz. Peki marketten ya da pazardan aldığınız taze soğanlar hemen bozuluyor mu? İşte taze soğanların uzun süre taze kalmasını sağlayacak en etkili saklama yöntemleri.
Yeşil zeytin böyle saklanırsa ömre ömür katıyor! Karanlık şart, buzluktaysa sorun yokZeytin hem kahvaltı hem de meze sofralarımızın vazgeçilmez lezzetler arasındadır. Soframızı renklendiren bu lezzetin faydaları da saymakla bitmez. Kalp sağlığının korunmasına yardımcı olan zeytini doğru şekilde muhafaza edebilmekte bir o kadar önemlidir. Yanlış muhafaza yöntemleriyle bozulabilen yeşil zeytinin nasıl korunması gerektiği haberin devamında!
Yapay zekâyla su yönetimiTarımda kullanılan suyun yaklaşık yüzde 60’ı yanlış sulama yöntemleri nedeniyle israf ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı da altyapısı uygun bölgelerde, yapay zekâ destekli sulama otomasyonu çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.
Bir parça A4 kağıdı tazecik tutuyormuş! Önce buruşturun, sonra limona sarınMeyve ve sebzeler buzdolabında bile saklansa bazen bozulduğunu daha kullanmadan çöp olduğunu görürüz. Ürünlerin bozulmaması için önlemler alsak da bazen işe yaramaz. Bugün de limonun bozulmaması için elimizden ne gelir onu öğreneceğiz. Meğer limonun bozulmaması için yapılması gereken oldukça kolaymış!
Zeytin asla küflenmiyor ve bozulmuyor! Zeytini aylarca bozulmadan muhafaza etmenin yöntemiZeytin, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, yanlış muhafaza yöntemleri nedeniyle kısa sürede küflenip bozulabilir. Neyse ki, zeytinlerinizi aylarca taptaze tutmanın basit ve etkili yolları var. İşte zeytinlerinizi bozulmadan, küflenmeden uzun süre muhafaza etmenin yöntemleri...
Sarımsakların içi boşalıyor ve çürüyorsa nedeni budur! Bu yöntemlerle aylarca taptaze kalacakSarımsak, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, yanlış saklandığında hızla bozulabilir ve israf olabilir. Sarımsaklar çöp olsun istemiyorsanız saklama yöntemlerini değiştirmeniz gerekebilir. İşte sarımsaklarınızı aylarca taze tutmanızı sağlayacak yöntemler...
KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti yıkanır mı, nasıl dinlendirilir? Kurban eti saklamanın püf noktaları!Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban etiyle ilgili tüm merak edilenler şimdiden araştırılmaya başlandı. Paylaşmanın timsali olan Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine paylaştırılacak olan et, gönülleri birbirine yaklaştırmada aracı oluyor. Bununla birlikte kurban keserken mutlaka dikkat edilmesi gereken püf noktalarını gözden kaçırmamak gerekiyor. Peki kurban eti nasıl saklanır? Kurban eti yıkanır mı, nasıl dinlendirilir? İşte kurban eti saklamanın püf noktaları
Sebze ve meyveleri 1 ay boyunca koruyor! Un poşetini çöpe atmayınBuzdolabında ürün saklamanın binbir türlü püf noktası var. Kimileri yıkamadan saklıyor, kimileri yıkayarak saklıyor. Ancak bazen meyve ve sebzelerin hızla çürümesine engel olamıyoruz. Birazdan vereceğimiz tüyo ise bu sorunu kökten çözüyor.
Kararan muzdan en güzel tarif! Tek lokmalık lezzet şöleniMeyve dünyasının en popüler üyelerinden biri olan muz, sağlık ve lezzet açısından pek çok yönden önemli bir role sahiptir. Ancak muzun yanlış saklama koşulları altında olması ve zamanla bekletilmesiyle kararma problemi ortaya çıkıyor. Bu durumda kararmış muzlarınızı çöpe atmaya gerek yok. Size önereceğimiz tarifle tek lokmalık lezzetli tatlılar yapabilirsiniz.
Saklama Yöntemleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.