Son dakika püf noktaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan püf noktaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan püf noktaları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.172 püf noktaları haberi bulunmuştur.
Yapay zekâ ile obezite tarihe mi karışıyor?Bugünlerde çoğunuz yapay zekâ ile kilo ver ya da yapay zekâ ile ideal beden ölçüne kavuş başlığı ile sunulan yapay zekâ diyet planlama programlarını görüyorsunuzdur. Peki, bu programlar etkili mi ve doğruluğu nedir?
Makineden çizik çıkan bardakların sebebi! Böyle dizin, sertse icabına bakıyorBulaşık makinenizi çalıştırıyorsunuz, “Bardaklarım tertemiz olacak” diye umuyorsunuz, ama bir bakıyorsunuz ki bardaklar çizik içinde çıkıyor. Bulaşık makinesinde bardaklarınızın çizilmesini önlemek için birkaç noktaya dikkat ederseniz, hem makinenizi hem bardaklarınızı korumuş olursunuz. İşte püf noktaları.
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle kebapçıların menüsünde sıkça yer alan bu eşsiz tat, bazı püf noktaları sayesinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, ustaların gizli dokunuşlarıyla yapılan bulgur pilavı neden bu kadar farklı ve lezzetli oluyor? İşte kebapçıların sırrı ve evde uygulayabileceğiniz yöntemler…
Asla dağılmayan mercimek köftesinin sırrı buymuş! Harcını böyle hazırlayınMercimek köftesi, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, köftelerinin dağılmasından şikayetçi. Peki, tam kıvamında, asla dağılmayan mercimek köftesi yapmak için ne yapmalıyız? İşte püf noktaları!
Yılların pilavcısı gizli sırrını verdi! Tane tane pirinç pilavı için 2-3 damla ekleyinPirinç pilavı, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı süsler. Ancak, birçok kişi pilavın lapa olmaması ve tane tane olması için doğru yöntemi bulmakta zorlanır. Yılların deneyimine sahip usta pilavcılar ise bu konuda basit ama etkili bir sır veriyor: Doğru sıvıyı eklemek! İşte tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktaları.
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifiHerhangi bir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal malzemelerle lezzetli bir tereyağı elde edebilirsiniz. Marketten alınan tereyağları yerine kendi yaptığınız, tazeliğine güvendiğiniz bir tereyağını tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. İşte tereyağı yapmanın püf noktaları.
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyorKlasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!
İç ferahlatan limonata tarifi! Şefler vazgeçemiyor, sıcak su lezzeti katlıyorYaz aylarında serinlemek için içimizi ferahlatan en güzel içeceklerden biri şüphesiz limonatadır. Peki, evde yaptığınız limonata neden bir kafe şefinin elinden çıkmış gibi olmuyor? İşin sırrı, kullanılan malzemelerin dengesinde saklı. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir limonata tarifi.
Günlerce beklese de tazecik kalıyor! Simitleri lüp lüp yediren 'buzluk' yöntemiSimit, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çayın yanında veya atıştırmalık olarak tüketilir ve çoğu kişinin favorileri arasında yer alır. Ancak simit, bayatladıkça sertleşir ve eski tazeliğini kaybeder. Fazla aldığınız simitleri israf etmemek ve her zaman taze bir şekilde tüketmek için doğru saklama yöntemlerini bilmek çok önemli. İşte detaylar.
Cilt bakımında hep aynı hatayı yapıyoruz! 3 gün önce bırakın, sonucu görünSağlıklı bir cilt herkesin hayalidir. Cildinizin parlak ve canlı görünmesi için belirli aralıklarla cilt bakımına gidiyor olabilirsiniz. Ancak muhtemelen çok azımız cilt bakımına gitmenin bile bir incelik istediğinden ve dikkat edilmesi gereken şeyler olduğundan habersiz. Cilt bakımında hepimizin yaptığı hataları sizler için derledik!
Uzmanları tek tek sıraladı! Kıyafetlerinizi çekmeden yıkamanın altın kuralıGünlük hayatta kıyafetlerin yıkanırken çekmesi, birçok kişinin karşılaştığı can sıkıcı bir durumdur. Sevdiğiniz bir kazak ya da pantolonun birkaç yıkamadan sonra küçülmesi hem maddi hem de manevi olarak kayıp yaratabilir. Ancak uzmanlar, doğru yıkama yöntemleriyle kıyafetlerin çekmesini önlemenin mümkün olduğunu belirtiyor. İşte doğal yöntemlerle kıyafetlerinizi ilk günkü gibi korumanın püf noktaları…
Sütlacı nişastadan kurtaran tarif! 38 yıllık ustanın sırrı: '1 litreye 5 gram koyun'Evde sütlü tatlı yaparken, özellikle de sütlacın kıvamını tutturmakta zorlanıyorsanız 38 yıllık sütlü tatlı ustasının sırrına kulak verin. Bu işlemi yaparken sıkça tercih edilen nişasta yerine tatlının tadını ve dokusunu bozmayan bir yöntem var! Üstelik bunun için malzemenin 5 gramı yetiyor! Detaylar haberimizde.
Uhu lekesinden eser kalmıyor! Bırakın kurusun, sirke ve buzu görünce tutunamıyorHerkesin hayatında bir kez olsun kullandığı ve pek çok kişinin olmadık yere damlattığı uhu, dikkatli kullanılmazsa giysilerde ve eşyalarda leke sorununa yol açabiliyor. Uhu lekesinin nasıl çıkacağına dair bir ipucu arıyorsanız haberimiz bunun için ideal! Tüm püf noktalarını sizin için derledik.
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
Nefis Arnavut ciğeri yemek isteyen yıkamasın! İşi zarında bitiyor, pamuğa rakipAkşam yemeğine kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Arnavut ciğerini deneyebilirsiniz. Meşhur ciğercilerin bu yemeği hazırlarken uyduğu en önemli püf noktalarından biriyle ciğeri sevmeyen bile sevecek. Peki Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Detaylar haberimizde!
Rutubet ve nem yapmadan çamaşırlar çabucak kuruyor! Evde çamaşır kurutmanın püf noktalarıEvde çamaşır kurutmak, özellikle kış aylarında ve nem oranının yüksek olduğu bölgelerde oldukça zahmetli olabilir. Yanlış yöntemlerle kurutulan çamaşırlar, ev içinde rutubet ve kötü koku oluşumuna neden olabilir. Ancak bazı doğal yöntemlerle hem çamaşırlarınızı hızlıca kurutabilir hem de evinizdeki nem oranını kontrol altında tutabilirsiniz. İşte çamaşırları rutubet yapmadan kurutmanın en etkili yolları!
Tane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkınİrmik helvası, mutfaklarımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Özellikle kıvamı ve tane tane olması, lezzet açısından büyük önem taşıyor. Ancak birçok kişi irmik helvası yaparken topaklanma sorunuyla karşılaşabiliyor. İşte irmik helvasının tane tane dökülmesi için bilinmesi gereken püf noktaları!
Artan dolma içi böyle saklanır! 2 saat önce çıkarın, tadı hiç değişmeyecekSofralarımızın pratik yemeklerinden olan dolma, kimi zaman biberle, kimi zaman da farklı sebzelerle hazırlanır. Dolma yapmak için hazırladığınız iç harcın ölçüsü bazen fazla gelebilir. Böyle durumlarda arta kalan harcı atmak yerine böyle saklayabilirsiniz.
Toz alırken bir daha kirleniyor! Vazelin varsa yorulmak yok, günlerce tertemizToz nasıl alınır, toz almak için hangi ürünler kullanılır gibi konularda biraz bilgi ve yenilik arayışındaysanız haberimiz tam da size göre. Toz almanın püf noktaları ve kolay toz alma yöntemleriyle toz almak artık çok kolay. Pırıl pırıl yüzeyler içinse bazı püf noktaları var. Detaylar haberimizde!
Pastanedekinden farkı yok, çikolatası daha bol! Orijinal profiterol böyle yapılırProfiterol, tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden biri. Dışının hafif çıtır hamuru, içinin yumuşacık vanilyalı kreması ve üstüne dökülen çikolata sosuyla her lokması adeta bir lezzet şöleni. Çoğu kişi profiterol yapımının zor olduğunu düşünüyor ama aslında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde oldukça kolay bir tatlı. İşte tarifi.
Kayserililer püf noktasını paylaştı! Evi yapımı mantının lezzetini katlayan tüyoKayseri denince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan mantı, şüphesiz Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak, Kayserililer bu geleneksel yemeği daha da özel kılacak bazı sırlar paylaşıyor. Ev yapımı mantı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları sayesinde, bu yemeğin lezzeti bir kat daha artıyor. İşte mantının lezzetini katlayan tüyo...
Orkideye pıtır pıtır çiçek açtıran tüyo! Kabuğu işe yarıyor, çöpe atan bin pişmanOrkideler evlerimizi süsleyen en zarif çiçeklerden biridir. Ancak çiçek açtırmak bazen oldukça sabır gerektiren bir süreç olabilir. Günler, hatta haftalarca bekleyip hâlâ tomurcuk görememek can sıkıcı olabilir. İşte tam da bu noktada doğanın sunduğu harika çözümler devreye giriyor.
Sahtesi su değince meydana çıkıyor! Gerçek porselen böyle olur, içine bakınPorselen, zarif ve kaliteli yapısıyla mutfaklarımızda, dekoratif objelerimizde ve koleksiyonlarımızda yer alır. Ancak piyasada o kadar çok sahte porselen var ki, gerçeğini sahtesinden ayırmak bazen zor olabilir. İşte gerçek porseleni sahtesinden ayırmanın püf noktaları.
Püf Noktaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.