Püf Noktaları

Püf Noktaları

Son dakika püf noktaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan püf noktaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan püf noktaları haber sayfamızda...

Püf Noktaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.190 püf noktaları haberi bulunmuştur.
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacak
45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacakKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı kaymak, krem gibi tadıyla gönüllere taht kuran bir yiyecektir. Balın, reçelin veya taze ekmeğin üzerine eklenen bu lezzet, yıllardır mutfaklarda özel bir yere sahip. Ancak her kaymağın hazırlanışı ve püf noktaları farklı olabilir. Peki, mükemmel bir kaymağın sırrı nedir?
25.04.2025Püf Noktası
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecek
Tuzu sona saklayıp lezzeti katlayın! Damak çatlatan piyaz tarifi, sofralar şenlenecekPiyaz, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olarak bilinir. Özellikle köfte, balık veya et yemeklerinin yanında sunulan bu lezzet, kuru fasulyenin başrolde olduğu bir şölene dönüşebilir. Ancak, mükemmel bir piyaz yapmak, sanıldığı kadar basit değil. İşte püf noktaları.
17.04.2025Püf Noktası
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracak
Limonu kesmeden yuvarlayın! 1 damlası ziyan olmuyor, içinden su fışkıracakLimonun suyunu tam verimle almak ve tazeliğini korumak için doğru kesme tekniklerini bilmek gerekir. Basit ama etkili birkaç püf noktasıyla limondan maksimum verimi alabilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte limonu kesmeden önce ve sonra yapmanız gerekenler!
16.04.2025Püf Noktası
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülü
Tam ölçü asla şekerlenmeyen çilek reçelinin sırrıymış! Cam gibi parlak çilek reçeli için 1 kaşık formülüEv yapımı reçel severlerin en büyük sorunlarından biri zamanla reçelin şekerlenmesi ya da matlaşmasıdır. Ancak usta ellerin yıllardır kullandığı bir tarif var ki, çilek reçelinin ne rengi solar ne de şekerlenir. Üstelik tam kıvamında, cam gibi parlak ve doğal aromasıyla damakları şenlendirir. Peki bu sırrın arkasında yatan püf noktaları neler? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz, rafine şeker yerine doğal yöntemlerle desteklenmiş, asla şekerlenmeyen çilek reçelinin formülü…
16.04.2025Bilgi Rehberi
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökün
Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökünİnsanın kendi yetiştirdiği domatesleri tüketmesi çok keyiflidir. Yetiştirmesi zahmetli olan domatesler için tam da ekim zamanı gelmişken 5 önemli püf noktayı paylaştık. Peki, domates fidesi nasıl ekilir? Merak edenler kaydırmaya devam etsin!
15.04.2025Püf Noktası
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyor
Kar gibi beyazlar için çamaşır makinesine ekleyin! Sakız gibi beyazlatıyorBeyaz çamaşırlar zamanla sararabilir, matlaşabilir ve ilk günkü ışıltısını kaybedebilir. Ancak kimyasal ürünlere başvurmadan da beyazları adeta sakız gibi parlatmak mümkün! Son dönemlerde ev hanımlarının sıkça kullandığı doğal yöntemler, hem sağlıklı hem de etkili sonuçlarıyla dikkat çekiyor.
14.04.2025Bilgi Rehberi
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyor
Mantarlarınız tertemiz ve bembeyaz olacak! Bu yöntemle soymaya bile gerek kalmıyorMutfakta pratiklik arayanların en çok zorlandığı ürünlerden biri mantar olabilir. Hem hızlı kararan yapısı hem de temizlenmesiyle uğraştırması, mantarı hazırlarken çoğu kişinin gözünü korkutabiliyor. Ancak artık bu zahmeti ortadan kaldıran, tamamen doğal ve kolay bir yöntem var: Mantarları soymaya bile gerek kalmadan tertemiz hale getiren bu basit püf noktasıyla tanışmaya hazır olun!
14.04.2025Bilgi Rehberi
Sprey yok, öldürme yok! Arılar kokusuna katlanamıyor, balkonda yakın
Sprey yok, öldürme yok! Arılar kokusuna katlanamıyor, balkonda yakınBahar geldi, balkonlar şenlendi ama arılar rahat vermiyor. Arı dostu ama insan konforunu da düşünen çözüm: Kahve yakmak. Ne spreye ne öldürmeye gerek yok. Arıları doğal yollarla uzaklaştırmanın püf noktaları burada.
14.04.2025Püf Noktası
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuş
Herkes aynı hatayı yapıyor! Çileği en doğru yıkama yöntemi buymuşYaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan çilek, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla sofraların vazgeçilmezi. Ancak pek çok kişi, çileği yıkarken farkında olmadan büyük bir hata yapıyor. Çileğin doğru yıkanma yöntemi ise uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. İşte evde pratik ve doğal yollarla çileği en hijyenik şekilde temizlemenin püf noktaları...
14.04.2025Bilgi Rehberi
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosu
Sebzeyi böyle pişiren farkı anlıyor! Ünlü şeflerin sır gibi sakladığı sap tüyosuÇoğumuz, sebzeleri hazırlarken veya pişirirken farkında olmadan onların potansiyelini tam anlamıyla kullanamayabiliyoruz. Michelin yıldızlı bir restoranın ünlü şefi Callum Graham, sebzeleri pişirmenin inceliklerini paylaşarak birçok kişiyi aydınlattı. Bakın Jersey’deki Bohemia restoranının baş aşçısı hangi tüyoları veriyor.
12.04.2025Püf Noktası
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymış
Bamyadan soğutan bu hataya son veren teknik! Salyalanmayan bamyanın püf noktasıymışBamya, yaz aylarının en faydalı sebzelerinden biri olarak sofralarda yerini alıyor. Ancak birçok kişi, bamyanın pişirme sırasında bıraktığı yoğun salya nedeniyle bu lezzetli sebzeden uzak durabiliyor. Oysa bamya doğru yöntemlerle hazırlandığında ne salya bırakıyor ne de damakta kötü bir his. İşte bamyanın sünmemesi için mutlaka uygulamanız gereken doğal püf noktaları…
12.04.2025Bilgi Rehberi
Saksıda bir sürü çilek veriyor! Yedikten sonra dökmeyin, suyuna her gün ekleyin
Saksıda bir sürü çilek veriyor! Yedikten sonra dökmeyin, suyuna her gün ekleyinİlkbaharda tezgâhta yerini alan meyvelerden biri olan çilek, için ekim vakti de geldi. Saksıda çilek ekmek ve büyütmek o kadar da zor değil. 3 adımda çilek ekmek mümkün. Ancak bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Peki 3 adımda saksıda çilek ekmenin püf noktaları ne?
11.04.2025Püf Noktası
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyor
Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı buymuş meğer! Asla yağ çekmiyorKahvaltı sofralarının, çay saatlerinin ve aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı sigara böreği, çıtır çıtır haliyle herkesin favorisi. Ancak birçok kişi bu böreği kızartırken aşırı yağ çektiğinden şikayetçi oluyor. Oysa ki ustaların kullandığı bazı doğal yöntemlerle, sigara böreği hem çıtır çıtır oluyor hem de neredeyse hiç yağ çekmiyor.
10.04.2025Bilgi Rehberi
Dağınık yatak odası tarih oluyor! Düzen takıntıları için birebir, sonuç harika
Dağınık yatak odası tarih oluyor! Düzen takıntıları için birebir, sonuç harikaYatak odanız her zaman için bir dinlenme ve rahatlama yeridir. Ancak sizi sürekli strese sokuyorsa, bunun sorumlusu gereksiz dağınıklıklar olabilir. Yatak odanızı daha düzenli tutmak için alışkanlıklarınızı değiştirmek göz korkutucu görünebilir ancak düşündüğünüzden daha kolaydır. İşte yatak odanızı düzenli tutmanıza yardımcı olacak üç basit değişiklik ve deneyebileceğiniz alışkanlıklar.
10.04.2025Püf Noktası
Yufka hamuruna bir kaşık atınca lastik gibi açılıyor! Yırtılmayan ve çarşaf gibi açılan yufkanın sırrı
Yufka hamuruna bir kaşık atınca lastik gibi açılıyor! Yırtılmayan ve çarşaf gibi açılan yufkanın sırrıEvde yufka açmak, özellikle incecik ve yırtılmadan çarşaf gibi açılan bir yufka elde etmek, birçok kişinin zorlandığı mutfak işlerinden biri. Ancak Anadolu mutfağından gelen doğal bir yöntem sayesinde bu artık çok daha kolay. Sadece bir kaşık ilave ederek hamurun elastikiyetini artırabilir ve kolayca açılmasını sağlayabilirsiniz. Peki, bu küçük dokunuş nedir? İşte yıllardır gizli kalan o sır ve uygulama şekli…
9.04.2025Bilgi Rehberi
Turşucular sırrını açıkladı! İşte kütür kütür asla erimeyen ev turşusunun sırrı
Turşucular sırrını açıkladı! İşte kütür kütür asla erimeyen ev turşusunun sırrıEv yapımı turşular sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ederken, kıvamı, lezzeti ve dayanıklılığıyla dikkat çeken “kütür kütür” turşuların sırrı nihayet turşucular tarafından açıklandı. Özellikle salatalık ve lahana turşularında zamanla yumuşama ve erime sorunları yaşayanlar için bu ipuçları altın değerinde!
8.04.2025Bilgi Rehberi
Önce kavur, sonra beklet! Acukayı hep yanlış yaptık, komşular tarif isteyecek
Önce kavur, sonra beklet! Acukayı hep yanlış yaptık, komşular tarif isteyecekAcıka; kahvaltılık sos olarak özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sevilen, biber salçası, ceviz ve çeşitli baharatlarla yapılan bir lezzettir. Ancak püf noktasını bilmeyenler için acıka yapmak hayli zor olabilir. Özellikle de malzemelerin miktarını ayarlarken! Peki enfes acıka yapmak için dikkat edilmesi gerekenler neler?
8.04.2025Püf Noktası
Bembeyaz leke tutmayan kapıların sırrı! Kapılarınız ışıl ışıl olacak
Bembeyaz leke tutmayan kapıların sırrı! Kapılarınız ışıl ışıl olacakEv dekorasyonunda estetik kadar temizlik de büyük önem taşıyor. Özellikle beyaz kapılar, ferah bir görünüm sunsa da zamanla toz, el izi ve çeşitli lekelerle kirlenebiliyor. Ancak bu lekelerin önüne geçmek ve kapılarınızı ilk günkü gibi beyaz ve ışıltılı tutmak sandığınız kadar zor değil. İşte doğal yöntemlerle kapılarınızı leke tutmaz hale getirmenin püf noktaları!
7.04.2025Bilgi Rehberi
Yapay zekâ ile obezite tarihe mi karışıyor?
Yapay zekâ ile obezite tarihe mi karışıyor?Bugünlerde çoğunuz yapay zekâ ile kilo ver ya da yapay zekâ ile ideal beden ölçüne kavuş başlığı ile sunulan yapay zekâ diyet planlama programlarını görüyorsunuzdur. Peki, bu programlar etkili mi ve doğruluğu nedir?
5.04.2025Pazar
Makineden çizik çıkan bardakların sebebi! Böyle dizin, sertse icabına bakıyor
Makineden çizik çıkan bardakların sebebi! Böyle dizin, sertse icabına bakıyorBulaşık makinenizi çalıştırıyorsunuz, “Bardaklarım tertemiz olacak” diye umuyorsunuz, ama bir bakıyorsunuz ki bardaklar çizik içinde çıkıyor. Bulaşık makinesinde bardaklarınızın çizilmesini önlemek için birkaç noktaya dikkat ederseniz, hem makinenizi hem bardaklarınızı korumuş olursunuz. İşte püf noktaları.
5.04.2025Püf Noktası
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyor
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle kebapçıların menüsünde sıkça yer alan bu eşsiz tat, bazı püf noktaları sayesinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, ustaların gizli dokunuşlarıyla yapılan bulgur pilavı neden bu kadar farklı ve lezzetli oluyor? İşte kebapçıların sırrı ve evde uygulayabileceğiniz yöntemler…
3.04.2025Bilgi Rehberi
Asla dağılmayan mercimek köftesinin sırrı buymuş! Harcını böyle hazırlayın
Asla dağılmayan mercimek köftesinin sırrı buymuş! Harcını böyle hazırlayınMercimek köftesi, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, köftelerinin dağılmasından şikayetçi. Peki, tam kıvamında, asla dağılmayan mercimek köftesi yapmak için ne yapmalıyız? İşte püf noktaları!
3.04.2025Bilgi Rehberi
Yılların pilavcısı gizli sırrını verdi! Tane tane pirinç pilavı için 2-3 damla ekleyin
Yılların pilavcısı gizli sırrını verdi! Tane tane pirinç pilavı için 2-3 damla ekleyinPirinç pilavı, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralarımızı süsler. Ancak, birçok kişi pilavın lapa olmaması ve tane tane olması için doğru yöntemi bulmakta zorlanır. Yılların deneyimine sahip usta pilavcılar ise bu konuda basit ama etkili bir sır veriyor: Doğru sıvıyı eklemek! İşte tane tane pirinç pilavı yapmanın püf noktaları.
2.04.2025Bilgi Rehberi
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifi
Kaymaktan terayağ yapmak çok kolay! 200 grama 1 bardak yeter, işte tarifiHerhangi bir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal malzemelerle lezzetli bir tereyağı elde edebilirsiniz. Marketten alınan tereyağları yerine kendi yaptığınız, tazeliğine güvendiğiniz bir tereyağını tüketmek her zaman daha sağlıklıdır. İşte tereyağı yapmanın püf noktaları.
1.04.2025Püf Noktası
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyorKlasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!
28.03.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Püf Noktaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.