Son dakika Piramitler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Piramitler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Piramitler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 130 piramitler haberi bulunmuştur.
Kendini temizleyen cam üretildiAlmanya’daki Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü’nde kendini temizleyen cam üretildi. Polimer bazlı “mikro-fotonik çok fonksiyonlu metamateryal” (PMMM) adlı malzemenin saç telinin 10’da biri kadar ince silikon piramitlerden oluştuğu belirtildi. Bu küçük piramitler yüzeye düşen suyun damlacıklar oluşturarak kendini temizlemesini sağlıyor.
Yasmin Erbil, Mısır'a gitti! Tatil pozlarına beğeni yağdıSurvivor yarışmacısı Yiğit Poyraz'la aşk yaşayan Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil, annesiyle tatile çıktı. Mısır'a giden Erbil, karelerini Instagram hesabından yayınladı.
Mağaradan çıkan günlük bilinenleri altüst etti! 'Piramitleri köleler değil, işçiler yaptı'Uzaylılar, Masonlar ve unutulmuş bir teknoloji kullanan gizemli medeniyet... Mısır Piramitleri, kimler tarafından inşa edildiğine dair komplo teorileriyle çevrili bir tarihe sahipti. Ancak 4 bin 500 yıl önce bir işçinin tuttuğu günlük, piramitler hakkında tüm bilinenleri altüst etti. Peki, bu parşömenlerde neler anlatılıyordu?
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
10. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024Matematik dersi her öğrencinin aldığı derslerden bir tanesidir. Özellikle 1. sınıftan başlayan matematik dersleri üniversiteye kadar devam eder. Liseye giriş sınavı LGS, üniversite giriş sınavları TYT-AYT sınavlarında öğrencilerin karşısına çıkar. Matematik ders konuları sınıf derecesine göre değişir. Ders konuları MEB tarafından düzenlenen müfredata göre ayarlanmaktadır. 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere matematik konuları 11 tanedir. 2023-2024 1. dönem ve 2. dönem 10. sınıf matematik dersi müfredatını öğrenmek istiyorsanız “10. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimize göz alabilirsiniz.
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya KonularıAYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
TYT Konuları 2024: TYT Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Tarih Konuları ve DağılımıTYT, üniversite giriş sınavı olan YKS’nin ilk oturumdur. Her yıl binlerce öğrenci üniversiteye girmek için bu sınava tabi tutulur. 2. oturum AYT ve 3. YDT sınavlarına hak kazanmak isteyen öğrencilerin bu sınava girmesi zorunludur. Aksi taktirde diğer oturum sınavlarına giremezler. Lisan eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe yer almaktadır. ÖSYM tarafından uygulanan TYT’de toplamda 120 soru bulunur ve sınava giren öğrencilerin toplam süresi ise 135 dakikadır. 2024 yılında TYT konuları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
‘Büyük Sfenks’i tabiat ana yapmışBilim insanları, Mısır’daki “Büyük Sfenks” heykelinin genel hatlarının, 4.500 yıl önce çöl rüzgârlarının devasa kayanın etrafında hareket ederek onu aşındırmasıyla şekillendiğini ortaya çıkardı.
Hepsi piramit yaptı, Japonlarınki suya gömüldü! 'Kayıp kıta Mu' tartışmasında son noktaMısır, Meksika ve Japonya gibi farklı medeniyetlerin ortak yanı, asırlar önce aynı tip yapıları inşa etmelerinden geçiyor. Japonların yaptıkları ise bugün metrelerce derinlikte, okyanusun dibinde açığa çıkmayı bekliyor. Binlerce sırra gebe piramitler henüz tam anlamıyla çözülememişken, Japonlarınkinin altında ise kayıp kıta 'Mu'ya dair bir gizem yatıyor.
LGS Matematik Konuları 2023: LGS Matematik Konuları ve Soru DağılımıLGS sınavı ilkokuldan liseye geçiş döneminde öğrencilerin girdiği sınavdır. Bu sınavda aldıkları puan türüne göre liselere yerleşen öğrencilerin aklına takılan sorulardan birisi de LGS konularıdır. MEB tarafından her yıl düzenlenen LGS’de öğrencilerin sorumlu olduğu bazı konu ve dersler bulunur. Bunlardan bir tanesi de Matematik alanıdır. Sınava hazırlık sürecindeki öğrenciler 2023 LGS matematik konuları hakkında araştırma içerisine girer. LGS matematik konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
YKS’de konu dağılımları değiştiYKS’de bu yıl 12. sınıfın ikinci dönem konularından soru çıkmayacak. Uzmanlara göre bu karar Türkçe testinde sınavın genel işleyişi açısından önemli bir değişime neden olmayacak. Fizik’te mekanik konusu öne çıkarken Matematik’te Logaritma, Diziler, Trigonometri konularından daha fazla soru sorulması bekleniyor.
En şiddetli depremde bile nasıl ayakta kaldı? 4 bin 500 yıllık piramit detayı 'pes' dedirtiyorMısır’ın başkenti Kahire yakınlarındaki Gize'de yer alan Mısır Piramitleri dünyanın 7 harikasından biri sayılıyor. Geçtiğimiz günlerde piramitlerin en büyüğü olan Keops Piramidi’nin (Kral Khufu Piramidi) içindeki gizli bir geçidin keşfi de gözleri tekrar buraya çevirdi. İşte Büyük Piramit'e dair çoğu kişinin bilmediği detaylar ve şaşırtan o teoriler...
Modern tıbbın şifresi bu papirüste saklı! 'Kadavra inceleyebildikleri için geliştiler'İnsanlık tarihinin en büyük uygarlıklarından biri olarak kabul edilen Antik Mısır, yıllardır çözülemeyen gizemiyle birçok kişinin merakını cezbetti. Gündeme gelen her ne kadar piramitler olsa da Mısırlıların modern tıbba yönelik çalışmaları da oldukça dikkat çekici. Peki nasıl oldu da birbirinden önemli sırlara çok erken bir tarihte bu denli başarıyla erişildi? Papirüs kayıtlarına yansıyıp günümüze kadar ulaşan o bilgileri uzmanına sorduk.
‘Bürokrasinin tetiği Göbeklitepe’de çekildi’Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Göbeklitepe Kültürü’nün önemini özetlerken, “Kentleşme, devletleşme, bürokrasi, ticaretin yanı sıra endüstri devrimine kadar olan her şeyin tetiği Göbeklitepe’de çekildi” ifadelerini kullandı.
Mavi Çukur'un laneti! Dehşeti kameraya kaydettiKızıldeniz'de bulunan ve güzelliğiyle büyüleyen "Mavi Çukur" (Blue Hole) olarak bilinen dalış noktası, her yıl yüzlerce turisti ağırlıyor. Çukurun etrafında bulunan mezar taşları ve ardında yatan hikaye ve ortaya çıkan bir kamera kaydı ise oldukça ürkütücü.
Nüfus Piramitleri Ve Özellikleri Nelerdir? Kısaca Konu AnlatımıNüfus piramitleri, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Nüfus piramitleri nelerdir öğrenebilir ve özellikleriyle ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Nüfus piramitleri ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Piramidin sırrını 'uzaydan gelen parçacıklar' çözecek!Arkeologlar Keops Piramidi'nin gizemini ortaya çıkarmak için çalışıyor. Uzmanlar piramidin saklı kalmış kısımlarını 'uzaydan gelen parçacıklar'la çözmeye çalışacak. Bu büyük projenin fikri bile şimdiden büyük ilgi gördü.
Bakan Ersoy açıkladı: Ankara Millet Bahçesi'ne Türk Tarihi Müzesi!Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Millet Bahçesi'nde yer alan Atatürk Kültür Merkezi binasının aslına uygun şekilde onarılacağını belirterek, "Bir bölümünde Türklerin Anadolu'ya gelişi, bu toprakları yurt edinişi, köklü devlet geleneği çerçevesinde kültür ve sanat başta olmak üzere Anadolu'ya kattığı değerlerin günümüze kadarki sürecini anlatacak Türk Tarih Müzesi kurulması planlanmaktadır." dedi.
YKS 2022 tarihi ne zaman? YKS: TYT - AYT - YDT 2022 konuları neler?2021-2022 Eğitim - öğretim yılı başladı. Sınav yılına giren öğrenciler YKS 2022 tarihi hakkında bilgi almak istiyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da uygulanacak olan üniversite sınavı YKS oturumları TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak, konuları neler? ÖSYM, YKS 2022 tarihini belirledi mi?
Bakan Ersoy bu yılın turizm hedefini açıkladıKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CnnTürk'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Bakan Ersoy, bu yılki turizm hedeflerini revize ettiklerini belirterek, "Hedefleri 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklenti olarak düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor, inşallah hedeflere ulaşacağız. Ama gönlümdeki hedefi sorarsanız 30 milyon turist, 23 milyar dolar gelir." dedi.
Korkunç piramitler diyarı TeotihuacanMeksika dünyanın en gizemli ve bir o kadar da görkemli antik kentlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Teotihuacan, ne zaman kurulduğu ve niçin terk edildiği tam olarak bilinmeyen, gizemlerle dolu tarihi bir kent. 1987'den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Teotihuacan, tarihte korkunç ayinlere de ev sahipliği yapmıştı. Günümüzde Meksika'nın başkenti Meksiko'ya gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer olan Teotihuacan'a daha yakından bakalım.
Piramitler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.