Patlıcanın kendisi kadar sapı da çok faydalı çıktı!Sofralarımızın sevilen sebzeleri arasında yer alan ve ıspanaktan sonra en fazla demir içeren sebze olan patlıcanı soyarken sapını atıyor musunuz? Peki en az patlıcan kadar patlıcan sapının da birçok derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Solunum yolu hastalıklarından insülin direncine pek çok faydası bulunun patlıcan sapı ile ilgili bilinmesi gerekenleri, Dr.Fevzi Özgönül sıraladı ve bunun yanında patlıcan sapı ile hazırlanan bir tarif de paylaştı
Deri hastalıklarına 'patlıcanlı' çözümİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Bitki Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinde, patlıcanın içinde bulunan "glikoalkaloid"den deri hastalıklarında kullanılacak ilaç geliştirildi.
Patlıcanın faydaları nelerdir?Patlıcanın faydalarını, güçlü kemikler oluşturma, osteoporozu önleme , anemi semptomlarını azaltma gibi birçok faydasını sıralayabiliriz. Patlıcanın sağlığımıza faydaları açısından geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Patlıcanın faydalarından yararlanmak için hem yemeklerinize ekleyerek hem de közlenmiş olarak tüketerek yararlanabilirsiniz. Patlıcanın faydalarını sizler için sınıflandırdık. Çiğ patlıcanın faydaları, közlenmiş patlıcanın faydaları nelerdir sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız, detaylar haberimizde…
Patlıcanın bilinmeyen faydalarıİster kızartma ister fırında patlıcan her zaman en lezzetli yan yiyeceklerden biri. Peki patlıcanın faydaları da olduğunu biliyor muydunuz? İşte patlıcanın bilinmeyen faydaları:
Akşam yemeğinde patlıcan yemeniz için 4 nedenPatlıcan sağlığımız için oldukça faydalı bir besin. Patlıcanın %92’si sudan oluştuğu için özellikle ramazan ayında iftar ve sahurda tüketildiğinde su ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaya yardımcı olur.
Diyet yapmak isteyenlere patlıcan!Kalori değeri düşük olan patlıcan bol miktarda A, C ve B vitamini içerir. Diyet yapanlar patlıcanı gönül rahatlığıyla tüketebilir.