700 yıllık organik pazar
700 yıllık organik pazarBursa’daki Osmanlı köyü Cumalıkızık’ta yaşayan köy kadınları, yaz aylarında gelen turistlere ev yapımı reçel, turşu, erişte, mantı, gözleme ve meyve gibi ürünler satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor...
28.06.2011Ekonomi
Domatese dikkat!
Domatese dikkat!Enerji krizindeki Avrupa, domatesi daha uygun fiyatla tüketmek için Türkiye’ye yöneliyor. Avrupa’daki seraların enerjisini fosil yakıt yerine yenilenebilir kaynaklardan sağlaması, sürdürülebilir üretimin önünü açar.
4.10.2022Ekonomi
Domates konservesinde 'ölümcül bakteri' tehlikesi
Domates konservesinde 'ölümcül bakteri' tehlikesiGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Steril edilmeyen kavanoz ve gıdayla ikinci kez kullanılan kapaktan veya yeterli kaynatma yapılmadan hazırlanan domates konservesinde oluşabilecek clostridium botulinum bakterisi insan sağlığını olumsuz etkileyebilir, ölümle sonuçlanabilir" dedi.
30.08.2022Gündem
Pratik 5 yaz yemeği tarifi
Pratik 5 yaz yemeği tarifiSıcak havalarda mutfakta işinizi kolaylaştıracak nefis ve pratik 5 yaz yemeği tarifini sizinle paylaştık. İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak 5 pratik yaz yemeği...
6.07.2021Bilgi
PKK'nın 6 gözlü mağarası...
PKK'nın 6 gözlü mağarası...Güvenlik güçleri, Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen 6 gözlü mağara ile 3 depoya operasyon düzenledi. PKK’lı teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı bölgeye yönelik operasyonda ele geçirilenler duyuruldu.
28.01.2016Gündem
PKK'nın 6 gözlü mağarası...
PKK'nın 6 gözlü mağarası...Güvenlik güçleri, Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen 6 gözlü mağara ile 3 depoya operasyon düzenledi. PKK’lı teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı bölgeye yönelik operasyonda ele geçirilenler duyuruldu.
28.01.2016Gündem
Ev yapımı konservelerde ölüm riski
Ev yapımı konservelerde ölüm riskiProf. Dr. Pazır: "Özellikle kırsal kesimden şehre göç etmiş birçok aile, tasarruf amacıyla sebze konservesi yapıyor. Açık kazanlarda saatlerce kaynatılıyor. Taze fasulye, börülce, patlıcan gibi sebzelerde çok risk var" - "Oldukça riskli olan, sporları yüksek ısıya dayanıklı, besin zehirlenmelerine yol açan 'clostridium botulinum', evlerde yapılan konservelerde öldürücü etki yapabiliyor" - "Düşük çaplı tasarruf için büyük risk alınmamalı"
3.11.2014Gündem
ABD'liler hamsiyi çok sevdi!
ABD'liler hamsiyi çok sevdi!Bartın’da 65 çeşit konserve üreten fabrikanın hamsi konservesi, ABD’nin talep ettiği ürünlerin ilk sırasında yer alıyor.
22.12.2010Ekonomi
Mantar çeşitleri
Mantar çeşitleriMantar çeşitleri
14 günde zayıflamanın sırrı
14 günde zayıflamanın sırrı14 günde zayıflamanın sırrı
28.11.1998The Others

Benzer Haber Etiketleri