700 yıllık organik pazarBursa’daki Osmanlı köyü Cumalıkızık’ta yaşayan köy kadınları, yaz aylarında gelen turistlere ev yapımı reçel, turşu, erişte, mantı, gözleme ve meyve gibi ürünler satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor...
Domatese dikkat!Enerji krizindeki Avrupa, domatesi daha uygun fiyatla tüketmek için Türkiye’ye yöneliyor. Avrupa’daki seraların enerjisini fosil yakıt yerine yenilenebilir kaynaklardan sağlaması, sürdürülebilir üretimin önünü açar.
Domates konservesinde 'ölümcül bakteri' tehlikesiGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Steril edilmeyen kavanoz ve gıdayla ikinci kez kullanılan kapaktan veya yeterli kaynatma yapılmadan hazırlanan domates konservesinde oluşabilecek clostridium botulinum bakterisi insan sağlığını olumsuz etkileyebilir, ölümle sonuçlanabilir" dedi.
Pratik 5 yaz yemeği tarifiSıcak havalarda mutfakta işinizi kolaylaştıracak nefis ve pratik 5 yaz yemeği tarifini sizinle paylaştık. İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak 5 pratik yaz yemeği...
PKK'nın 6 gözlü mağarası...Güvenlik güçleri, Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen 6 gözlü mağara ile 3 depoya operasyon düzenledi. PKK’lı teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı bölgeye yönelik operasyonda ele geçirilenler duyuruldu.
PKK'nın 6 gözlü mağarası...Güvenlik güçleri, Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen 6 gözlü mağara ile 3 depoya operasyon düzenledi. PKK’lı teröristlerin geçiş noktası olarak kullandığı bölgeye yönelik operasyonda ele geçirilenler duyuruldu.
Ev yapımı konservelerde ölüm riskiProf. Dr. Pazır: "Özellikle kırsal kesimden şehre göç etmiş birçok aile, tasarruf amacıyla sebze konservesi yapıyor. Açık kazanlarda saatlerce kaynatılıyor. Taze fasulye, börülce, patlıcan gibi sebzelerde çok risk var" - "Oldukça riskli olan, sporları yüksek ısıya dayanıklı, besin zehirlenmelerine yol açan 'clostridium botulinum', evlerde yapılan konservelerde öldürücü etki yapabiliyor" - "Düşük çaplı tasarruf için büyük risk alınmamalı"