Son dakika obsesif kompulsif bozukluk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan obsesif kompulsif bozukluk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan obsesif kompulsif bozukluk haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 149 obsesif kompulsif bozukluk haberi bulunmuştur.
‘Türkçe uyarlamadan çok memnun kaldım’Ünlü Fransız oyun yazarı Laurent Buffie, “Toc toc”un Türkçe sinema uyarlaması “Takıntılar”ın Türkiye galası için Antalya’daydı. Kendisiyle oyununu ve filmi konuştuk.
Hayatının yüzde 95'ini hatırlıyor, anne karnı da dahil! 'Takıntı' değil, tedavisi yokHafızanızın derinlerinde yer alan en eski hangi anınızı hatırlıyorsunuz? 3 yaşındayken ailenizin size aldığı oyuncak ya da ilkokula başladığınız günler... En fazla ne kadar geçmişe gidebilirsiniz? 34 yaşındaki Rebecca Sharrock anne karnındayken yaşadıklarını bile hatırlıyor. Üstelik tıp da hafızasının bu gücünü onayladı.
Özgecan Usta'nın ölümünde yeni rapor: 2,3 saniyede yere düştüZonguldak'ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta'nın (28) terastan ayrılan ölümüyle ilgili sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın (36), 'taksirle ölüme neden olma ve kişiyi hürriyetten bırakma' suçlarından Tutuksuz yargılandığı davada bilirkişi raporu ortaya çıktı
Giderek yaygınlaşıyor! Obsesif kompulsif bozukluk ile baş edebilmenin 7 etkili yoluEllerinizin sürekli mikrop içinde olduğunu düşünüyor ve bunu önlemek için kendinizi engelleyemez şekilde sürekli yıkıyorsunuz. Sık sık sevdiklerinizi kaybedeceğiniz korkusuna kapılıyor ve bunu kendinizce engellemek için bazı anlamsız hareketler yapıyorsunuz. Bu davranışlardan kurtulmak için çoğunlukla psikolojik tedavi almak gerektiğini ancak kişinin bazı kurallara dikkat ederek ve gayret göstererek bu bozukluğun üstesinden gelmesinin de mümkün olabileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Oğuzhan Gürdoğan, Obsesif Kompulsif Bozukluk ile baş edebilmenin 7 etkili yolunu anlattı.
Mükemmeliyetçilik, belirsizlik korkusu! Takıntılı kişilerin 5 ortak özelliğiObsesif özelliklerin her bireyde farklı şekilde ortaya çıkabileceğini ve bu özelliklerden bazılarını gösteren herkesin Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) gibi klinik bir bozukluğa sahip olmayacağını aktaranKlinik Psikolog Hazal Akşahin, obsesif kompulsif bozukluğun günlük yaşama önemli ölçüde müdahale eden şiddetli takıntılar ve zorlamalarla karakterize bir ruh sağlığı durumu olduğunu söyledi. Klinik Psikolog Hazal Akşahin, obsesif kişilerin çeşitli özellikler ve davranışlar sergileyebileceğini ancak genellikle takıntılıkla ilişkilendirilen beş ortak özelliklerinin bulunduğunu açıkladı.
Ölülere küfür etti, çıplak ayin için sauna yaptırdı! Bunu görenler bir daha eskisi gibi olamadıTanrı ile arasında doğrudan bir bağ olduğunu iddia eden, kiliseye sauna yaptırarak çıplak ayinler dahi düzenleyen papazın iğrençliklerini, yaşanan bir intihar ortaya çıkardı. Art arda gönderilen 13 şikayet mektuba rağmen kimsenin dikkate almadığı 19 yıllık korkunç olaylar silsilesi ise tüyleri diken diken edecek türden.
‘Yıllardır OKB ile mücadele ediyorum’İngiliz futbolunun ünlü ismi David Beckham, “Obsesif kompulsif bozukluk” (OKB) nedeniyle eşyaları düz hatlar halinde tuttuğunu ve gece ailesi uyuduktan sonra ortalığı temizleyip düzenlediğini söyledi.
David Beckham: Geceleri herkes uyuduğunda temizlik yapıyorum!Başarılı kariyeri ve mutlu evliliğiyle tüm dünyanın yakından tanıdığı isimlerden biri olan eski futbolcu David Beckham, futbol sonrası hayatına odaklanacak olan belgeselinde Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ile mücadelesini anlattı. Daha önce de bu konuyla ilgili konuşmuş olan ünlü ismin açıklamaları dikkat çekti.
'Bezliyken mutsuz' dedi, 8 haftalık kızını tuvalete alıştırdı! 2 uzman tüm yönleriyle anlattıÇocuklarının daha mutlu ve sağlıklı yetişebilmesini isteyen genç anne-baba bez kullanmayı reddetti ve 8 haftalık kızlarını tuvalete alıştırdı. Şimdi 5 aylık olan minik bebek annesinin iddiasına göre tuvaletinin geldiğini anlatabiliyor! Uzmanların ise bu konuda önemli tavsiyeleri var.
Otaku Ne Demek, Türkçesi Nedir? Otaku Kime Denir?Japonca bir terim olan otaku, son yıllarda, sadece Uzak Doğu'da değil, Amerika ve Avrupa ülkelerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Animelere karşı ilgi duyan ve bunu bir yaşam felsefesi haline getiren kişilere Otaku denir. Bu kelimenin ikinci anlamı hayrandır. Otaku ne demek, Türkçesi nedir? Otaku kime denir sizler için derledik.
Sayısı her geçen gün artıyor! Herkesin tuvalette böyle olduğunu sanan bile varDışarıda tuvalete giremeyen insan sayısının salgınla birlikte arttığına vurgu yapan uzmanlar, 'utangaç mesane sendromu'na karşı uyardı. ABD'de yaklaşık 20 milyon kişinin bu durumdan etkilendiğinin tahmin edildiğini söyleyen uzmanlar, gerekli önlemler alınmadığı takdirde böbrek hastalıklarına yol açan bu sinsi hastalığın belirtilerini sıraladı. Prof. Dr. Tufan Tarcan, "Bazı hastalar, yaşadıkları rahatsızlığın normal olduğunu, herkesin böyle olduğunu zannedebiliyor" diyerek tehlikeye dikkat çekti.
Kompulsif Ne Demek? Kompulsiyon Ne Anlama Gelir?Kişinin iradesi ile kontrol edemediği davranışlarda bulunma eğilimi komposif olarak bilinir. Genelde obsesif kompulsif bozukluk üzerinden birinden bir yapıya sahiptir. Peki, Kompulsif ne demek? Kompulsiyon ne anlama gelir ayrıntıları ile derledik.
Dünyada bir ilk! Şizofreni tedavisinden sigarayı bırakmaya pek çok alanda varSon teknolojiyle birlikte sağlık alanında da büyük gelişmeler yaşanıyor. Sanal gerçeklik (VR) ile pek çok hastalığı tedavi etmek artık mümkün hale geliyor. Şizofreniden Alzheimer'a, VR teknolojisiyle yapılan tedaviler her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzmanlar ise gelecekte çok daha iyi sonuçların alınabileceğinden ve tedavi alanlarının genişleyeceğinden umutlu.
Koronavirüs etkisi! Türkiye anksiyete ve depresyonda Avrupa birincisi olduTürkiye, Kovid-19 kaynaklı depresyon ve anksiyete vakalarının artışında Avrupa'da ilk sırada yer alan ülke oldu. Özellikle son dönemlerde büyük rağbet gören psikoloji temalı diziler ile toplum ruh sağlığı arasındaki ilişkiyi değerlendiren uzmanlar, çarpıcı tespitlerde bulundu.
Koronavirüsün neden olduğu psikolojik sorunlarKoronavirüs, dünyanın her yerinde pandemi yaratacak kadar bulaşıcı olan ve insan sağlığını tehdit eden tehlikeli bir virüs türüdür. Hastalığın ortaya çıktığı ilk günden itibaren koronavirüsün insanlara hem fizyolojik açıdan hem de psikolojik açıdan büyük zararlar verdiği bilinmektedir. Uzman Klinik Psikolog Burcu Yarapsanlı Zayim, koronavirüsün yetişkinlerde ve çocuklarda neden olduğu psikolojik sorunlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Antidepresan hakkında yanlış bilinen doğrularPandemi, ekonomik sorunlar, zorlu yaşam koşulları ve bunun gibi sebeplerle kişilerin psikolojik yakınmalarının ve antidepresan kullanımının hızlı bir artışa geçtiğini görmekteyiz. Peki, antidepresan hakkında yanlış bilinen doğrular neler? Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan konu hakkında bilgiler verdi.
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyorEstetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
Takıntılara karşı etkili 5 öneriHalk arasında ‘takıntı’ olarak adlandırılan Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), çocukluk çağından itibaren her yaşta görülebilen önemli bir psikiyatrik hastalık. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Nigar Aliyeva, pandemide takıntılara karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
Seslere hassasiyet hastalık habercisi olabilir! Çocukken başlıyorMizofoni hastalığı belirli seslere toleransın azalması sonucu ortaya çıkıyor. Öyle ki başka insanların yemekleri çiğneme, yutma, ağız şapırdatma ve derin nefes alma esnasında çıkardıkları seslerin yanı sıra klavyede yazı yazma ve parmakların masaya vurulması gibi takırtılı sesler de kişide rahatsızlık yaratabiliyor. Peki, nedeni bilinmeyen ve genelde çocukken başlayan mizofoni rahatsızlığı tedavi edilebilir mi? Psikiyatri Uzmanı Dr. Emrah Güleş açıkladı.
Takıntı ile başa çıkmanın yollarıTakıntı, bilimsel adıyla OKB (Obsesif–Kompulsif Bozukluk) ruhsal bir hastalıktır. Takıntılı düşünce ve davranışlar kişilerde günlük yaşamsal işlevleri yerine getirmeyi zorlaştırabilir. Psikolog Doç. Dr. Pervin Nedim Bal, takıntı ile başa çıkmanın yolları hakkında bilgi verdi.
Hata yapmaktan korkarken hiçbir şey yapmama hatasına düşmeyin!Bireyin karar verirken bazen hatalar yapabileceğini de belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Hatalar bizim içindir. Hatalarımız aslında büyümemizin, yaptığımız işin daha iyi olmasının bir parçasıdır. O yüzden hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hata yapmaktan korkan insanlar ne yaparlar biliyor musunuz? Hiçbir şey yapmama hatası yaparlar. O küçük hatayı yapmamaktan korkarken daha büyük bir hata yaparlar” dedi.
İşkolik nedir? İşkolik kime denir?Ömrümüzün önemli bir kısmını, günümüz dünyasında iş hayatı kaplamaktadır. İş yaşamında geçirdiğimiz zaman ise kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir. Ancak bazı insanlar var ki 'işkolik' kategorisine giriyor. Biz de işkoliğe Molatik olduk. İşkolik nedir? İşkolik kime denir?
Psikolojik Hastalıklar Nelerdir? Ruh Hastalıkları Neden Olur, Nasıl Geçer?İnsan yaşamını etkileyen ve tedavi edilmesi gereken psikolojik hastalıklar bulunur. Psikolojik rahatsızlıklar bir uzman yardımıyla tespit edilerek tedavisine başlanmalıdır. Bu hastalıkların tedavi edilmemesi daha çok ilerlemesine neden olabilir. Sizler için psikolojik hastalıklar nelerdir, ruh hastalıkları neden olur, ruh hastalıkları nasıl geçer sorularının cevaplarını derledik.
Obsesif Kompulsif Bozukluk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.