Böyle pişirince asla dağılmıyor, kabuk da atmıyor! Aşçıların sırrı un ve sütteymişNohut Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele yanına pilav da eklenince tadından geçilmiyor. Ancak nohudun haşlanırken kabuklarını atması lezzetine halel getirebilir. Peki nohut haşlarken kabuklarının soyulmaması için neler yapılmalıdır? İşte lokum gibi lezzetli nohut yemeğinin püf noktaları.
Nohut kabuklanmasını engelliyor, pamuk gibi oluyor! Tencereye 1 kaşık ekleyinNohut yemekleri, hem lezzetli hem de besleyici olmasıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak nohutu pişirirken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri kabuklanma ve sertliktir. Peki, nohutu pamuk gibi yumuşacık yapmanın sırrını biliyor musunuz? Tencereye ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık bu malzeme ile nohudunuzu kabuklanmadan ve sertleşmeden pişirebilirsiniz. İşte bu mucizevi tüyoyu keşfedin...
Nohudu ıslattığınız su ile pişirmeyin!Türk sofralarının sevilen lezzeti nohudun faydaları saymakla bitmiyor. Ancak nohudu pişirmeden bir gece önce mutlaka ıslatın ve ıslattığınız suyu sakın yemeğinizde kullanmayın. Çünkü bu su, vitaminden çok zehirle dolu!