Son dakika nanoteknoloji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nanoteknoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nanoteknoloji haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 465 nanoteknoloji haberi bulunmuştur.
Gelecek 10 yıldaki global iş fırsatlarıGenç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), genç iş dünyasının yakın geleceğe yönelik öngörülerini ortaya konmak amacıyla üyeleri arasında bir ‘vizyon anketi’ düzenledi.
5G için çalışmalar hızlandırıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 2026'da 5G'ye geçileceğini açıklamasının ardından gelecek yıl yapılması planlanan ihale için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından çalışmalar hızlandırıldı.
Büyük başarı! Koruma altındaki 14 öğrenciden TÜBİTAK sınavını kazandıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Çocuk Evi ve Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan 14 öğrenci, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu tarafından düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Öğrenci Seçme Sınavı'nı kazanarak; 11 farklı alanda eğitim görmeye hak kazandı.
Uzayda ikinci görev 8 Haziran’daİlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay görevinin ardından, Türkiye’nin ikinci uzay görevi “yörünge altı araştırma uçuşu” olacak. Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in uçuşu, 8 Haziran’da ABD’deki Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2024 Sayısal Meslekler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sayısal (MF) Bölümleri ve Meslekleri Nelerdir?Üniversite hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tercih ettiği alanlardan birisi de sayısaldır. Matematik fen ağırlıklıdır. Ortaöğretiminde MF bölümünü seçen öğrenciler hangi mesleği seçecekleri konusunda kararsız kalırlar. Sayısal mesleklerin sayısı oldukça fazladır. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık sayısal bölümleri vardır. Tıp, mühendislik, veterinerlik, eczacılık gibi meslekler sayısal bölümlerde yer alır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sayısal bölümleri ve meslekleri nelerdir? 2024 sayısal meslekler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bölücü örgütün bu alçak eylemlerini ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirmesini, milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz milli savunma sistemleri sayesinde, büyük ölçüde imkansızlaştırdık. Terörü vatan toprağından kazıdık attık. Fakat biz her alanda sadece bugünü değil, milletimizin yarınını da düşünüyoruz. Bu anlayışla, terörü sadece ülke sınırlarımız içinden söküp atmakla kalmıyor, Güney sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devleti, oluşturulmaya çalışılan terör koridoru haritalarını da yırtıp atıyoruz" dedi.
Danaya gen dopingi! Hem et hem süt üretimi artacakAB mevzuatı temel alınarak hazırlanan taslağa göre hayvan tedavilerinde gen tedavisi ve doku mühendisliği mevzuata girecek. Gen tedavisi, et ve süt üretimi performansını artırmak için de kullanılıyor.
İzmir'de teknoloji zirvesi! Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile TGB'lere ödülAr-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
Bakan Varank: Taş üstüne taş koyan kim varsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onların yol arkadaşıdırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Zaman zaman Ar-Ge ve inovasyondan bahsettiğimizde siyasi birtakım eleştiriler geliyor. Diyorlar ki; 'Siz sadece kendi belediyelerinizle, tırnak içinde söylüyorum 'Kendi yandaşlarınızla çalışıyorsunuz.' Emin olun; bu eleştirilerin tamamı haksız, gerçekle de alakası olmayan eleştiriler. Bu ülkede taş üstüne taş koyan kim varsa, bilsin ki; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onların yol arkadaşıdır" dedi.
MEB'den 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin; bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, sanat, hukuk ve politika gibi alanlarda akademik becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla konferans, panel, seminer, sempozyum, forum gibi bilimsel toplantılar düzenlemelerine imkan sağlayacak 'Liselerde Bilim Uygulamaları Programı'nı hayata geçirecek.
Biden'dan itiraf gibi açıklama! 'Eskiden bir numaraydık, şimdi 9'uncu sıradayız'ABD Başkanı Joe Biden, çip üretimi için daha önce ABD Kongresi tarafından onaylanan 280 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı imzaladı. Biden, "Eskiden dünyada araştırma ve geliştirmede bir numaraydık, şimdi 9'uncu sıradayız. Çin ise şimdi 2'inci sırada" ifadelerini kullandı. Öte yandan Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımını onaylayan belgeleri imzaladı.
İş dünyası için bir CEO fabrikası gibi çalışıyorlarİş dünyasının en başarılı yöneticileri de bir zamanlar öğrenciydi ve üniversite tercihi yaptılar. Peki, hangi üniversiteleri tercih ettiler? Hangi üniversiteler iş dünyası için bir C level yönetici fabrikası gibi çalışıyor? Araştırma şirketi Data Expert, üniversitelerin iş dünyasına kazandırdığı başarılı yöneticileri ve onların üniversite tercihlerini araştırdı.
Tekillik (Singularity) Ne Demek? Singularity Teorisi Özellikleri Nelerdir?Tekillikler fizik kanunlarının işlemez bir hale geldiği, matematiğin delirmeye başladığı nadir yapılar arasında yer alır. Bu kavramlar, teknolojik ilerleme ile birlikte bilgiyi işleme ve hızlanan değişim becerimizde yaşanan artış sonucunda insanlığı kökten değiştirmesi beklenen bir bilimsel devrimin yaşanacağı fikrine de dayanır. Tekillik (Singularity) ne demek sizler için derledik.
‘Tam bağımsızlık için teknolojik bağımsızlık’Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Milli teknoloji hamlesiyle yatıp, milli teknoloji hamlesiyle kalkıyoruz. Buna yönelik çok ciddi adımlar atıyoruz” dedi.
Bakan Varank: 'Deneyap projesi' gençlere bilimi sevdirmek üzere kuruluSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Deneyap projesi; Türkiye'de gençlere, öğrencilere bilimi, teknolojiyi sevdirmek, özellikle bu alanlardaki gençlerin iştiyakını azaltmak ve onlara geleceğin teknolojileri hakkında eğitim vermek üzere kurgulanmış bir projemiz" dedi.
Başarısını ödüllerle taçlandırdıHedefe yönelik akıllı ilaç ve hastalıkların erken teşhisini sağlayacak tanı kitlerinin geliştirilmesi alanında çalışmalara imza atan Doç. Dr. Tuna BAGEP ve TÜBA-GEBİP ödüllerinin sahibi oldu.
Nanoteknoloji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.