Son dakika nadide haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nadide gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nadide haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.081 nadide haberi bulunmuştur.
Adalet Bakanı Tunç: Hukuk fakültelerinde müfredat değişikliğine yönelik çalışma yapılmalıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Belgede hukuk dili konusuna da ayrıca yer verdik. Bu kapsamda, hukuk fakültelerinde hukuk Türkçesi, metodoloji, argümantasyon, hukuk antropolojisi gibi dersleri zorunlu kılacak müfredat değişikliği yapılması, hukuk dilinde berraklık ve anlaşılırlığı artırmak için hukuk fakültelerinde sınavların, test olması yerine, yazılı sınav uygulamasının tercih edilmesine yönelik çalışmalar yapılması lazım" dedi.
Bakan Tunç: Dil, bir milletin hem aynası hem de hafızasıdırAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Dil, bir milletin hem aynası hem de hafızasıdır. Kelimelerin içindeki tarih, onların zaman içindeki yolculuğuna şahitlik eden birer belge niteliğindedir” ifadelerini kullandı.
Tarihin canlandığı müze10 yıl önce açılan Hisart Canlı Tarih Müzesi, müzeciliğe bambaşka bir anlayış getirdi. Yüzlerce manken ve nadide eserlerden oluşan müze, ziyaretçilere ufuk açıcı bir deneyim yaşatıyor.
Ören yeri ve müzelerde 2024Değerli Milliyet Arkeoloji Okurları; SICPA Türkiye olarak 2018 yılından beri Türkiye’deki birçok müze ve ören yerinin gişe işletmesini devralmış bulunuyoruz. Bu süre içerisinde 130 milyon ziyaretçiye hizmet sunduk. Bu sayı, yıl bazında yaklaşık 19 milyon ziyaretçiye tekabül ediyor. 2024 yılı ise ziyaretçi sayılarında adeta patlamanın yaşandığı bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl içerisinde şirketimize bağlı 84 müze ve ören yerini ziyaret eden, yerli ve yabancı ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.
Sagopa Kajmer ile yaptığı düetle gündemde! Kamuran Akkor'un günler önceki sözleri hatırlandıTürkiye'nin sevilen rap sanatçılarının başında gelen Sagopa Kajmer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla usta sanatçı Kamuran Akkor ile düet yapacaklarını açıklamıştı. Sagopa Kajmer ile Kamuran Akkor,'un düeti yayınlandı. Kamuran Akkor'un günler önceki söylediği söz yeniden gündeme oturdu.
Emine Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı’nın eşi ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk-Macar Kültür Yılı Kapanış Etkinliği dolayısıyla Türkiye'de bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok'un eşi Zsuzsanna Nagy ile bir araya geldi.
Bir fincanıyla iç ısıtan lezzete yasak geldi! Avrupa'da alarm: 'Laboratuvarda üreteceğiz'Özellikle soğuk kış günlerinde içtiğimiz bir fincan salep hepimizin içini ısıtır, keyifli anlarımıza eşlik eder. Anadolu'dan Orta Doğu’ya, Balkanlardan Osmanlı mutfağına kadar uzanan bu sıcacık içecek, bir zamanlar saray sofralarının yıldızıydı. Fakat bugün, doğanın nadide bir parçasını tehdit eden bir sırra ev sahipliği yapıyor.
Dijital Telif Yasası'nda sona doğru! 'Bu gidişe bir dur denmesi gerektiği açıktır'Anadolu Ajansı (AA) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "II. Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Sempozyumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Dijital Telif Yasasıyla ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Kapadokya’nın hristiyanlık mirası: Sığınak, merkez ve okulHristiyan manastır düzenine ilham veren ilk örneklerin yer aldığı Kapadokya’da bölgenin güçlü dini figürleri de Hristiyanlığın teolojik ve doktrinsel temelini şekillendiren tartışmalara yön verdi.
Bach’ın aryalarını Darago’nun sesinden dinliyoruzÜnlü şef ve klavsenist Christophe Rousset yönetimindeki Avrupa’nın en önemli barok topluluklarından Les Talens Lyriques ile opera dünyasının nadide seslerinden kontrtenor Zoltan Darago, Johann Sebastian Bach’ın eserlerinden oluşan bir repertuvarı İstanbul’da seslendirecek.
Olimpos safranı turizme iyi gelecekSeyahat trendlerinde doğa ile bütünleşen destinasyonlar öne çıkıyor. Artık benzersiz, nadide bir bitki de turizmin bir parçası.
Yapımı 99 yıl sürdü! Tam 116 odası varAğrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan, Osmanlı Devleti'nin doğudaki en önemli eserleri arasında yer alan ve yapımı 99 yıl süren eşsiz mimari yapısıyla 235 yıldır ayakta kalarak eser hem turistleri cezbediyor hem de tarihe ışık tutuyor.
En sevdiğimiz şarkı: CumhuriyetCumhuriyetimizin sadece 27 günde bestelenen ilk Türk operası “Özsoy”u merkezine alarak bir ülkenin sanatla nasıl yükseldiğini anlatan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminin yıldızları Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay ve Melis Sezen’le Cumhuriyet’in ilk yıllarını ve dönem sinemasını konuştuk
Yer: İznik! Yeraltındaki ihtişam gün yüzüne çıkıyor: Bu sadece bir başlangıçBizans ve Osmanlı İmparatorluklarının önemli kenti İznik’te İznik Bazilikası Kazı Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılacak arkeolojik kazılar neticesinde UNESCO sürecinin yeniden canlandırılması hedeflenirken İznik Bazilikal Kilisesi ziyarete açılacak.
Akıl hastalarının tedavisi için kullanılıyordu! Şifa veren ses yeniden duyulduSivas’ın Divriği ilçesindeki Selçuklu dönemi yapılarından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda o dönem akıl hastalarının tedavisi için kullanılan hastane bölümü ilgi görüyor. İçerisinde özel tasarlanmış havuz ve mimaride kullanılan ses akustiği tasarımın birleşmesiyle hastalara şifa veren su sesi, yeniden duyulmaya başladı.
Akıl hastalarının tedavisi için kullanılıyordu! Şifa veren ses yeniden duyulduSivas’ın Divriği ilçesindeki Selçuklu dönemi yapılarından Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda o dönem akıl hastalarının tedavisi için kullanılan hastane bölümü ilgi görüyor. İçerisinde özel tasarlanmış havuz ve mimaride kullanılan ses akustiği tasarımın birleşmesiyle hastalara şifa veren su sesi, yeniden duyulmaya başladı.
Bakan Mehmet Nuri Ersoy: 22 bin eseri başkanlığımızın arşivine kazandırdıkRami Kütüphanesinde Osmanlı tarihine dair en önemli eserlerden biri olan Gelibolulu Âlî Efendi'nin Künhü'l Ahbâr kitabı tanıtıldı. Yazma Eserler Kurumu tarafından yapılan yeni baskıyı tanıtan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bu kitabı okumadan Osmanlının en ihtişamlı asrını tam olarak anlamak, yorumlamak çok zor olacaktır. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kurulduğu günden beri yapılan çalışmalarla 22 bin eser, müzayedelerden ya da şahıslardan satın alınarak başkanlığımızın arşivine kazandırılmıştır" dedi.
Bakan Ersoy: Benzersiz ve paha biçilmez bir mirasKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yazma eserlerin önemine ilişkin "Ülkemiz topraklarında ve gönül coğrafyamızın her köşesinde, çağları aşan dehalarıyla nice alimler bilgilerini bu eserlerin sayfalarına emanet etmiş. Böylesi benzersiz ve paha biçilmez bir miras bu." dedi.
10 bin yıllık Sefertepe süsleriŞanlıurfa’da yürütülen “Taş Tepeler Projesi” kapsamında Sefertepe’de biri leopar, diğeri akbaba ve insan figürlü, yaklaşık 10 bin yıl öncesine tarihlenen iki süs eşyası bulundu.
Nadide ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.