Son dakika migren haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan migren gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan migren haber sayfamızda...
Yakmasanız da zehir saçıyor! Kokulu mumlar migren ve solunum yolu hastalıkları riskini artırıyorEvlerde hoş bir atmosfer yaratmak için zaman zaman kokulu mumlar kullanılıyor uzmanlara göre o mumlar bir hayli zararlı. Kokulu mumlar yakmasanız bile zehir saçıyor. Sinir sisteminden, solunum yollarına kadar ciddi zararlar verebiliyor. Kanal D Haber uzmanlara kokulu mumların zararlarını sordu. İşte detaylar...
Tek tek ölçtü, 'ölü su' içiyormuşuz! '5 yıldır şişemle geziyorum, 3-6-7 yazanı almayın'Oksijenden sonra insan yaşamında önemli yere sahip olan su, dünya üzerindeki en mucizevi madde. Peki vücudumuzun ayakta kalabilmesi için en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan suyu içerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Plastik şişelerin suyun ruhuna zarar verdiğini ancak hepimizin hayatında olduğunu söyleyen Diyetisyen Ersin Özdemir, su alırken de içerken de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
Ameliyatsız 2.75'lik gözlüklerinden kurtuldu! Otu kitapta gördü, önce kendinde denediYakın-uzak gözle ilgili kusurları gideriyor, sinüzit, baş ağrısı, migren ve karaciğer yağlanmasına iyi geliyor. Bu saydıklarımızın hepsi halk arasında ‘gözlük kırdıran otu’ olarak da bilinen ‘kırlangıç otu’ sayesinde gerçekleşiyor. Kırlangıç otunu okuduğu bir kitap sayesinde keşfeden Cengiz Eser, ot sayesinde 2.75'lik gözlüklerinden kurtulduğunu iddia ediyor. Peki ama ameliyat olmadan göz bozukluklarını gidermek mümkün mü? Göz Hastalıkları Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın'a sorduk.
Migreninizin nedeni boyun ağrınız olabilir! ‘İki durum arasında karmaşık bir ilişki var’Boyun kaslarının veya boyundaki sinirlerin gerilmesi ya da sıkışması sonucu ağrı oluştuğunu bu ağrının da migreni tetikleyebileceğine dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, boyun ağrısı ve migren arasındaki ilişkiyi değindi ve birbirlerini nasıl tetiklediklerini açıkladı.
Ambalajı, kokusu için krem almayınSosyal medyada yayınladığı bilgilendirici videoları çok fazla izlenen, acil hekimi Dr. Tuba Güleç, sürekli ürün linki paylaşan ve vatandaşları sağlığına mal olacak kadar bilinçsiz bir tüketime sürükleyen fenomenlerin hazırladığı bir videoya tepki gösterdi.
İlk belirtisi çınlama ve ağrı! Çocuklarının sesine tahammülü yok: 'Hayatımı mahvetti'Birkaç yıl öncesine kadar hosteslik yapıyordu. Ancak yine uçuşu olduğu günlerden birinde tuhaflık hissetti. Çınlama ve ağrıyla gelen hastalığına 'hiperakuzi' dediler. Tüm sosyal hayatı biten genç kadın kendini eve kapattı. Çocuklarının kahkasına bile tahammülü olmayan Karen Cook, yaşamına yazışarak ya da fısıltıyla devam ediyor.
Baş ağrısını bıçak gibi kesen yöntem! Bir bardak suya damlatınBaş ağrısı hemen hemen herkesin yaşadığı rahatsızlık veren ağrı çeşitlerinden biridir. Çeşitlerine göre farklılık gösteren baş ağrısından kurtulmak için evde deneyebileceğiniz pek çok yöntem mevcut. Özellikle bu yöntem baş ağrısını bıçak gibi kesiyor.
Vertigo iş gücü kaybına yol açıyorYoğun teknoloji kullanımı ve uzun çalışma saatleri gibi etkenlerle tetiklenebilen vertigo iş yaşamında olumsuz sonuçlar doğuruyor. Araştırmalara göre vertigosu olan kişilerin yüzde 63’ten fazlası bazı günler çalışamıyor, yüzde 6’sı işlerinden ayrılıyor.
7 yaşa düştü! Az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor!Baş ağrılarının çocukluk yaş grubunda yaşam boyu görülme sıklığının 25-93 arasında değişmekte olduğunu ifade eden uzmanlar, ergenlik döneminde kızların daha çok baş ağrısı çektiğini söylüyor. Çocuklarda en sık görülen akut tekrarlayıcı baş ağrısının migren olduğunu dile getiren Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, “Migren görülme sıklığı 7 yaşa kadar yüzde 2,5 iken, 10 yaşından sonra yüzde 5’lere çıkıyor” dedi.
En yaygın ve zor ağrılar arasında! Derya Uludüz: 'Tedavisi için ilaca gerek yok'Şiddetli baş ağrıları, günlük hayatı büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Birçok farklı tetikleyici nedeniyle kronikleşmeye başlayan migren problemi günümüzün en yaygın rahatsızlıkları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Derya Uludüz, baş ağrısıyla ortaya çıkan ve kronikleşmeye başlayan migren rahatsızlığı hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı.
Baş, boyun, karın ağrısı! ‘Rahatsızlıklarımızın birçoğu psikosomatik’Ülkemizde pek çok kişi baş ağrısı, boyun ve omuz ağrısı, karın ağrısı, migren veya kilo problemi yaşıyor. Birçok kişi yaşadığı bu problemleri oturuş problemlerine, yoğun iş temposuna, düzensiz yemekten kaynaklandığı düşünüyor. “Elbette bu durumlar bu problemlere yol açmaktadır. Fakat hastalığın bir sonuç olduğunu göz ardı etmemek gerekir” diyen Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk, “Rahatsızlıklarımız birçoğu psikosomatiktir” dedi.
150 çeşit baş ağrısı tespit edildi! Her baş ağrısına aynı yöntem uygulanmazKısa bir zaman önce yapılan bir araştırmaya göre stres ve sinir ağrısından kas gerginliğine ve hormonal değişikliklere kadar 150'den fazla farklı baş ağrısı türü olduğu ortaya çıktı. Her bir baş ağrısının nedeni farklı olduğundan tedavisi de farklı olmalıdır. Peki baş ağrısı tiplerini nasıl ayırt edeceğiz ve yapmamız gerekenler neler?
Migren, bağırsak ile ilişkiliYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, nörobilim merkezi NÖROM Müdürü Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen’in önderliğinde migren hastalığında ilk kez beyinle bağırsak etkileşiminin ortaya konulduğunu belirtti.
A’dan Z’ye migren hakkında her şeyDünya nüfusunun yüzde 14’ünün migren hastası olduğu biliniyor. Her 5 kişiden biri baş ağrıları ve bu ağrılara eşlik eden sıkıntılarla mücadele ediyor. Toplumumuzda özellikle 30-50 yaş arasındaki kişileri etkileyen migren ile ilgili bilinmesi gerekenleri konuştuk...
Vücudu magnezyuma doyuruyor! Tam bir şifa deposu… Bugüne kadar hep gözümüzün önündeymişMagnezyum, vücudumuz için önemli bir mineraldir ve bir dizi sağlık faydası sunar. Kas ve sinir fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olurken, kemik sağlığını korumaya da katkıda bulunur. Doğada bulunan bazı besinler adeta magnezyum deposudur. Tam bir şifa deposu olan o besin…
Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyorHava durumuna göre insanların ağrı çektiği iddiası, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağdığında romatizma ağrıları artabiliyor, ortopedik ağrılar ve migren soğukta, rüzgârda ortaya çıkabiliyor.
Migren ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.