Son dakika manyetik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan manyetik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan manyetik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.066 manyetik haberi bulunmuştur.
Dev bir mıknatısın içindeyiz! İnsanlar manyetik alanı algılar mı?Doğadaki pek çok canlı, dünyamızın etrafını saran manyetik alanı hissedebiliyor. Örneğin göç eden kuşlar, bu manyetik alanı yön bulmak için kullanıyor. Peki ya biz insanlar, tıpkı kuşlar gibi manyetik alanı algılayabilir miyiz? Bilim dünyasında bu soruya yanıt arayan pek çok çalışma yapılmış durumda. Bazı araştırmalar, insan beyninin de bu manyetik alanlara tepkiler verebileceğini öne sürse de net bir kanıta varmak mümkün değil. Böyle bir yeteneğimiz mevcut dahi olsa, çevremizdeki nesneleri hissetmek, algılamak kadar kolay fark edilen bir duyusal deneyim olmadığı kesin.
Dünyanın koruyucu kalkanı! Manyetik alan olmasaydı ne olurdu?Dünyamız, gökyüzüne baktığımızda biz fark etmesek bile bizi sürekli koruyan görünmez bir kalkana sahip. Bu kalkan, gezegenimizin etrafını sararak bizi güneşten gelen zararlı radyasyon ve parçacıklardan koruyan manyetik bir alan. Peki eğer bu güçlü koruma olmasaydı ne olurdu?
Kuzey ışıkları Türkiye'den de görüldü!Kastamonu'nun Cide ilçesinde, gece saatlerinde kuzey ışıkları gözlemlendi. Kuzey ışıklarını gören vatandaşlar cep telefonları ile görüntüledi.
Tartışmada son nokta: Kıtalar yeniden birleşir mi? Dünya haritasını tarihe gömebilirDünya’nın yüzeyini oluşturan kıtalar gözle görülmeyen biz hızla ama sürekli bir hareket halinde. 250 milyon yıl sonra bu hareketlerin dünya yüzeyini radikal bir biçimde değiştirebileceği ve yeni bir süper kıta oluşturabileceği yönünde tartışmalar devam ediyor. Yaklaşık 300 milyon yıl önce Pangea adı verilen tek bir süper kıta, yeryüzündeki tüm kara parçalarını birleştirmişti. Peki, kıtaların bu hareketliliği gelecekte benzer bir sonucu doğurabilir mi? Prof. Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı, Milliyet.com.tr için yanıtladı.
Kedisi göğsünü tırmalayınca 2 kez hayatı kurtuldu! Nefes ve ter kokusu bile yetiyorNormal zamanda kendini sevdirmeyen, pek de insan canlısı olmayan kedisi son dönemde yanına çok yanaşır oldu. Kucağına gelip hep aynı bölgeye yatıyor, indirmek istediğinde de göğsünü tırmalıyordu. Bu durumdan şüphelenen genç kadın soluğu doktorda aldı. İşte tam 2 kere sahibine haber veren Missy ve yaşananların ardındaki bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler.
Yüzlerce cihaz ölüme çağırdıİsrail, Hizbullah’ın cep telefonundaki güvenlik riskleri nedeniyle kullandığı çağrı cihazlarını hedef aldı. Aynı anda gelen mesajlarla patlayan cihazlar çok sayıda can kaybına yol açtı, binlerce kişi yaralandı.
PiriReis'ten tüm dünyaya kritik mesaj! 'Türk donanmasının yüzde 90'ı her an hazır'Askeri anlamda pek çok atılımla başarılı şekilde adından söz ettiren savunma sanayii, Türk Silahlı Kuvetleri envanterine yeni araçlar kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde PiriReis Denizaltısı, 3 bin tonluk kapalı havuz ve yeni Aksaz Tersanesi’nin göreve başlamasıyla Türk donanması gelecekten bir ipucu ve komşularına güçlü donanmanın varlığına dair işaret verdi. Kozan Selçuk Erkan, "Her an yüzde 90’ı hazır" dediği Türk donanmasının yeni üyelerini Milliyet.com.tr’ye anlattı.
Ay ile ilgili tartışmaya son noktayı koydu! 4 çeşit depreme alet dayanmadıAy'ın iç çekirdeğiyle ilgili yıllardır süregelen bir tartışma var. Her şey dünyadaki gibi katı mı, yoksa sıvı mı? Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir çalışma bitmeyen soru işaretlerine son noktayı koydu. Ay'ın iç çekirdeğinin yapısıyla, Ay'da gerçekleşen depremler arasındaki ilişkiyi gündeme getiren tartışmayı Prof. Dr. Ethem Derman "En şiddetlisi sığ depremlerdir" diyerek, Milliyet.com.tr'ye açıkladı.
Hem yağışlı hem de fırtınalı gezegen: Jüpiter! Görünmeyen toz halkası varGüneş Sistemi’nin devasa oyuncusu Jüpiter, göz kamaştıran büyüklüğü, görkemli halkaları ve etkileyici manyetik alanı ile hem astronomi meraklıları hem de bilim insanları için eşsiz bir keşif alanı sunuyor. Güneşe yakınlık bakımından beşinci sıradaki bu gezegenin sırlarını keşfetmek, onu daha yakından tanımak ister misini? O halde hazır olun, güneş sisteminde bir yolculuğa çıkıyoruz.
Demansla savaşta yapay zekâ silahıBunama (demans) riskini en erken dönemde tahmin eden yazılım araçları geliştirmek amacıyla 1.6 milyon beyin taramasını analiz etmek üzere yapay zekâ kullanılacak.
7.4'lük depremden 30 gün önce görüldü! 'Kıyamet balığı' son işareti nerede verdi?Depremin işaret vermesi ya da önceden tahmin edilmesi yıllardır araştırma konusu. Bazı sarsıntılardan önce 'öncü'ler yaşanıyorsa da, bu depremler daha büyüğü olmadan öncü olarak nitelendirilemediğinden pek de doğru tahminler sağlamıyor. Bazı canlılar ise 2 bin 500 yıldan fazla süredir adıyla bile felaketi işaret ediyor. Japonların korkulu rüyası 'kıyamet balığı' gibi!
Bakır çubuklarla suyun izini sürüyorYozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Sarı köyde yaşayan 42 yaşındaki İlyas Çakan, bakır çubuk yöntemiyle su kaynakları buluyor. Çakan bu yöntemle şu ana kadar 2 bin vatandaşa ait tarla ve bahçenin suya kavuşmasına yardımcı olduğunu söyledi.
'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak,' dediler! 2 yıl sonra gözlerini açtı: Taş gibiyim16 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu kafa travması geçiren Zeki Can Akhun yaklaşık 2 yıllık komanın ardından yürümeye ve konuşmaya başladı. "Tamamen yatağa bağımlıydı, makineye bağlıydı. Bize, 'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak" dediler diyen baba, "Oğlumla geçiremediğimiz 2,5 yılı dolu dolu birlikte geçirmek istiyorum. Bir karavan alıp dolu dolu gezmek istiyoruz." dedi.
'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak' dediler! 2 yıl sonra gözlerini açtı: Taş gibiyim16 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu kafa travması geçiren Zeki Can Akhun yaklaşık 2 yıllık komanın ardından yürümeye ve konuşmaya başladı. "Tamamen yatağa bağımlıydı, makineye bağlıydı. Bize, 'Artık bitkisel hayatta, böyle yaşayacak" dediler diyen baba, "Oğlumla geçiremediğimiz 2,5 yılı dolu dolu birlikte geçirmek istiyorum. Bir karavan alıp dolu dolu gezmek istiyoruz." dedi.
Geleceğin ulaşım teknolojileri Hyperloop Geliştirme Yarışması başladıTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması final süreci TÜBİTAK Gebze Kampüsü’nde başladı.
Kuş dostu camdan çevreci kaykaya...“Ekolojik dengeyi koruyan kuş dostu camlarımız üzerindeki özel desenler sayesinde binalar arasında uçan kuşlar tarafından fark ediliyor. YUDA Cam Kaykay ise fire olan malzemenin değerli ürünler için nasıl hammadde olabileceğini gösteriyor.”
Genç Güneş'e benzeyen yıldız, dönüşüyle bilim insanlarını şaşırttıDünya, Güney ve diğer gezegenlerden farklı olarak yıldızın ekvator ve kutuplarındaki dönüş hızı aynı değil. Yakınlardaki yıldızı ekvatordaki dönüşü 24 gün sürerken, kutuplardaki dönüş yavaşlayıp 30 günü buluyor.
Manyetik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.