Son dakika lokum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lokum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lokum haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.382 lokum haberi bulunmuştur.
Bal kabağı seçerken mutlaka dikkat edin! Lokum gibi kabak tatlısı için böyle olması gerekiyorBal kabağı tatlısı, özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bu tatlının lokum gibi ağızda dağılan kıvamda olması, doğru bal kabağını seçmekle başlar. İşte bal kabağı seçerken dikkat edilmesi gereken tüm detaylar ve kabak tatlınızı mükemmel hale getirecek ipuçları!
"Avrupa'nın kalbinde" Dünya Türk Kahvesi Günü kutlandıTürkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilciliği tarafından Brüksel'de düzenlenen Dünya Türk Kahvesi Günü etkinliğinde, UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Türk kahvesi ikram edildi.
Lokum gibi et pişirmenin sırrı buymuş! Tencereye 1 bardak ekleyin yeterEt pişirirken lokum gibi, yumuşacık ve lezzetli sonuçlar almak isteyenler için doğal yöntemler gerçekten mucizevi olabilir. Etin sertleşmesi, çoğu zaman pişirme sırasında yanlış tekniklerin kullanılmasından kaynaklanır. Ancak doğal malzemelerle etin yumuşaması çok daha kolay ve sağlıklıdır. Peki, etinizi nasıl lokum gibi yapabilirsiniz? İşte tencerenize 1 bardak ekleyerek uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler!
Lokum kıvamında sote için 'tava' yöntemi! Haşlamaya dönmesin, sırasıyla pişirinSoteleme işlemi, doğru şekilde uygulandığı zaman sebze veya etlerin hem lezzetini hem de dokusunu yani o aradığımız kıvamı en iyi şekilde ortaya çıkarır. Aslında oldukça basit görünebilir; sebzeleri, etleri veya diğer malzemeleri tavada hızlıca pişirmek gibi. Ancak doğru hazırlık süreci, doğru yağ seçimi, doğru teknik veya yöntemin uygulaması gibi ayrıntılara dikkat edilmediği takdirde yanmış malzemelerden lezzetsiz yemeklere kadar çeşitli sorunlara yol açabilir. Peki, soteleme sırasında en sık yapılan hatalar neler?
Tavada en güzel kestane böyle yapılıyormuş! Ağızda lokum gibi dağılıyor, kabukları kendiliğinden ayrılıyorKestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru şekilde pişirildiğinde, tadı bir o kadar mükemmel olur. Kestanelerin tavada nasıl pişirileceği ve pişirme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu yazımızda, kestane pişirme konusunda bilmeniz gereken ipuçları ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bir şekilde tavada kestane pişirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
THY, Sidney'e seferlerine başladıTürk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur aktarmalı Avustralya'nın Sidney şehrine ilk uçuşunu icra etti.
Kabak tatlısına lezzet katan aşçılık tüyosu! 1 gece önceden böyle bekletinKabak tatlısı, özellikle kış aylarının sevilen tatlılarından biri olarak sofralarda yerini alır. Fakat kabak tatlısını tam kıvamında, lokum gibi yapmak için birkaç önemli püf noktasını bilmek gerekiyor. İşin sırrı, kabağı bir gece önceden şekerde bekletmekte saklı. İşte kabak tatlınızı mükemmel hale getirecek aşçılık tüyoları!
Lokum gibi kestanenin püf noktası! Çizik attıktan sonra mutlaka böyle bekletinKışın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde lokum gibi bir kıvama ulaşır. Ancak, kestanelerin kabuklarının kolay soyulması ve yumuşacık bir doku elde edilmesi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kestanelerinizi mükemmel bir kıvama getirecek detaylar!
Her şey Eminönü'de başlamış! İngiliz turist dünyaya duyurdu: 'Kokusu akıldan gitmiyor'Osmanlı ve Türk kültürünün bir parçası oldu, romanlarda ve yazılarda yer aldı. Su, şeker ve nişastanın bir araya gelerek yazdığı tarih ise Osmanlı ordusuna kadar uzanıyor. İşte Türkiye'den dünyaya yayılma serüveni Eminönü'de başlayan, akıldan çıkmayan kokusuyla devlete bağlılığın da simgesi haline dönüşen bu lezzetin ardındaki tarihi gerçek.
Afyonlu ustadan lokum gibi kabak tatlısı tarifi! 1 gece yatırın, tadı damakta yayılıyorBalkabakları tezgâhlarda yerini almaya başladı. Oldukça hafif bir tatlı olan balkabağı diyet yapanlar tarafından da tercih ediliyor. Diğer tatlılara kıyasla besin değeri de yüksek olan kabak tatlısını hazırlamak son derece kolay. Peki bu tatlının püf noktası ne?
Kırmızı etin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! 1 bardak eklemeniz yetiyorKırmızı etin pişirilmesi, lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için özen ve dikkat gerektirir. Etin yumuşacık, lokum kıvamında olması her zaman kolay olmayabilir. Ancak, sadece 1 bardak ekleyerek kırmızı eti pamuk gibi yumuşatmanın sırrını açıklıyoruz. İşte, kırmızı etin lokum gibi olması için bilmeniz gereken püf noktaları!
Bakan Göktaş: Hep birlikte kültürümüzü yaşatmak için çalışacağızAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün ülkemizin dört bir yanında kadın kooperatifleriyle kadınların ürünlerini geliştirmeleri ve pazarlamaları için danışmanlık hizmetleri ve eğitimler sunuyoruz." dedi.
Diri kalan fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapan yöntem! Suda bekletmek yerine bunu deneyinFasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, fasulyeyi tam kıvamında pişirmek bazen zorlu bir süreç olabilir. Suda bekletilse bile bazı fasulyeler pişerken diri kalır ve yumuşacık bir lezzete ulaşmaz. Peki, fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapmanın kolay ve etkili bir yöntemi var mı? İşte suda bekletmeye gerek kalmadan fasulyeleri mükemmel kıvamda pişirmenin sırrı!
Kendisi minicik, tadı lokum gibi! Böyle pişirilirse C vitamini için takviyeye gerek yokKuşburnu, yüksek C vitamini içeriği ve sağlık açısından sayısız faydasıyla bilinir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak için kuşburnu marmelatı sıkça tercih edilir. Ancak kuşburnu marmelatı yapmanın bazı incelikleri var, doğru yöntemlerle hazırlanması ise lezzetini ve besin değerini artırır. İşte kuşburnu marmelatı yapmanın püf noktaları.
Palamut pişirmenin püf noktası bakın neymiş! İçi lokum gibi oluyor, ağızda dağılıyorPalamut, lezzetli ve çok besleyici balık türlerinden sadece biridir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu besin, doğru tekniklerle hazırlanmadığı zaman tadında değişiklikler gözlemlenebilir. Palamutu evde pişirmek için pratik balıkçı tüyosunu deneyebilirsiniz. İşte lokum gibi palamut hazırlamanın yolu.
Bozulduysa bile israf olmuyor! Birkaç saat dinlendirin, eti lokum gibi yapıyorBozuk süt, insan vücuduna zararlı olduğu için atmak zorunda kaldığımız bir gıdadır. Ancak atmaya kıyamayanlar için farklı kullanım şekillerini derledik. Bozuk sütü israf etmek istemiyorsanız bu yöntemleri tercih edebilirsiniz. İşte detaylar.
Böyle pişirince asla dağılmıyor, kabuk da atmıyor! Aşçıların sırrı un ve sütteymişNohut Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele yanına pilav da eklenince tadından geçilmiyor. Ancak nohudun haşlanırken kabuklarını atması lezzetine halel getirebilir. Peki nohut haşlarken kabuklarının soyulmaması için neler yapılmalıdır? İşte lokum gibi lezzetli nohut yemeğinin püf noktaları.
Kabuklanmayan lokum gibi nohut pişirme tekniği! Haşlarken suyuna 1 kaşık eklemek yeterliNohut, hem besleyici hem de lezzetli bir bakliyat olarak sofralarımızda sıkça yer bulur. Ancak, nohut pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, nohutların kabuk atması ve istenilen yumuşaklığa ulaşamamasıdır. Bu durumu engellemek için basit ama etkili bir yöntem var. İşte kabuk atmayan lokum gibi nohut pişirme tekniği!
Sucuk kuruyorsa çözümü çok basit! Kızartırken tavaya mutlaka ekleyinSucuk, kahvaltı sofralarının ve birçok yemeğin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, bazen pişirirken sucuğun kuruduğunu ve sertleştiğini fark edebiliriz. İşte bu sorunu ortadan kaldıracak basit bir çözüm var. Sucuğu pişirirken tavaya ekleyeceğiniz bir malzeme ile lokum gibi yumuşacık bir sucuk elde edebilirsiniz!
MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödülEn başarılı dijital reklamların ödüllendirildiği MIXX Awards Europe 2024’te Türkiye üçü altın toplamda 12 ödülün sahibi oldu.
Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeli! Ciğer kurumuyor lokum gibi oluyorTürk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak ciğerin kuru olmasını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları bulunmaktadır. Bu püf noktalarına dikkat ederek ciğer kavurmanızı daha hale getirebilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeliymiş...
Lokum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.