Son dakika lokum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lokum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lokum haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.409 lokum haberi bulunmuştur.
Sibel Can ilk kez açıkladı! Saplantılı hayranından polis kurtardı'Çakmak Çakmak', 'Kış Masalı', 'Emret Öleyim', 'Hayat', 'Padişah' gibi şarkıları dillere pelesenk olan sevilen şarkıcı Sibel Can, İbrahim Selim'in programına konuk oldu. Ünlü isim, geçmişte saplantılı bir hayranından polis sayesinde kurtulduğunu anlattı.
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
Düğün çok takısı yok! Altın fiyatı uçtu, düğün sahipleri tedirgin‘Güvenli liman’ altın artan taleple ons fiyatında 3 bin 150 dolar seviyesine tırmandı. Altın yatırımcısı memnun ama kuyumcularda ‘düğün telaşı’ pek yok. Düğün için çıkan fatura da aldı başını gidiyor.
Kalem gibi yaprak sarmanın püf noktası! İncecik oluyor, asla dağılmıyorSarma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. İncecik sarılmış, lokum gibi pişmiş ve tane tane duran bir yaprak sarma yapmak ise ustalık gerektiriyor. Ancak bazı püf noktalarını bilerek siz de tam kıvamında, kalem gibi sarma yapabilirsiniz. İşte yaprak sarmanın dağılmadan ve lezzetini kaybetmeden yapılmasını sağlayan doğal yöntemler!
Bayram için dışarıdan lokum almaya son! Evde en kolay tarif, tadı lezizBayramda misafirlerinize ikram etmek için aldığınız lokumlar, bir süre sonra bayatlamaya başlayabilir. Doğal ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isterseniz, marketlerden aldığınız lokumlardan daha iyi iş çıkarabilirsiniz. İşte yaklaşan Ramazan Bayram’ı için lezzetli ve ev yapımı lokum tarifi.
Yaprak sarmasını eşit pişiren tüyo! Asla dağılmıyor ve lokum gibi oluyorYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, pişirme sırasında sarmaların dağılmasından veya sert kalmasından şikâyet ediyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek lokum gibi, eşit pişmiş ve asla dağılmayan yaprak sarmaları hazırlamak mümkün. İşte lezzet garantili doğal yöntemler!
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yokTürk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biri olan barbunya, özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi barbunya pişirirken yaşanan bazı sıkıntılardan şikâyet eder. Bu püf noktalar sayesinde hazırladığınız barbunya lokum gibi yumuşacık olacak, kabuklanma derdiniz ortadan kalkacak.
Evde de yapılır, tereyağ varsa tamam! Lokuma dönüyor, 40 yıllık ciğerci tarifiEğer siz de dışı çıtır, içi yumuşacık, lokum gibi bir ciğer yemek istiyorsanız birbirinden lezzetli tariflerle nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik her biri evde kolayca yapabileceğiniz yemekler. İşte iftar sofralarını şenlendiren lezzetler.
Ramazan'da mideyi şişirmeyen irmik helvası! Şerbeti anında çekiyor, lokum gibiRamazan ayında iftardan sonra tatlı yemek isteyenler için hem hafif hem de lezzetli bir irmik tatlısı tarifiyle geldik! Bu tatlı, mideyi şişirmez, şerbetini anında çeker ve kıvamı tam anlamıyla lokum gibi olur. İşte püf noktalarıyla birlikte irmik tatlısı tarifi.
Yaprak sarması pişirirken bu hataya düşmeyin! Lokum gibi yaprak sarması için tencere dibine koyunYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi sarmayı pişirirken bazı hatalar yapıyor ve sonuç olarak sert, dağılmış ya da istediği kıvamda olmayan bir yemekle karşılaşıyor. Eğer lokum gibi, ağızda dağılan bir yaprak sarması yapmak istiyorsanız, tencerenin dibine koyacağınız malzeme büyük bir fark yaratabilir. İşte yaprak sarması pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları!
Düdüklüye gerek duymayacaksınız! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyinEt yemekleri, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Ancak çoğu zaman etin pişmesi uzun sürer ve istenilen yumuşaklık elde edilemez. Oysa bazı basit yöntemlerle, tencerenizde lokum gibi etler hazırlamanız mümkün! İşte eti daha hızlı ve lezzetli pişirmenin yolları!
Çadırlar dolu restoranlar boşRamazanda ücretsiz iftar verilen çadırlara ilgi büyük. Bir porsiyonun 200 TL’ye mal olduğu çadır iftarına bazı kişiler artık aileleriyle gidiyor. Ancak restoranlarda durum farklı, 1 kişinin iftarı 500 ile 6 bin TL arasında.
Ramazan'ın ilk gününde akın ettiler: En az 15 bin kişi buraya geliyorRamazan ayının ilk günü iftara saatler kala Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nde yoğunluk oluştu. Meryem Coşkun, "Her sene geliyorum. Allah'tan istiyoruz ama Oruç Baba’nın Hikmeti’ne inanıyorum. Birçok duam da gerçekleşti" dedi.
Ramazan'ın ilk gününde akın ettiler: En az 15 bin kişi buraya geliyorRamazan ayının ilk günü iftara saatler kala Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'nde yoğunluk oluştu. Meryem Coşkun, "Her sene geliyorum. Allah'tan istiyoruz ama Oruç Baba’nın Hikmeti’ne inanıyorum. Birçok duam da gerçekleşti" dedi.
Erdoğan'dan TÜSİAD'a çok sert tepki: Gerçekleri konuşma zamanı geldiAK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ın çıkışına çok sert tepki gösterdi. "Açıklamaları haddini aştı" diyen Erdoğan, "Kuklalarla bizim işimiz olmaz. Bizim muhatabımız kuklacılardır. Yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz. İş adamı derneğiyseniz iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı.
Son dakika... Erdoğan'dan TÜSİAD'a çok sert tepki: Gerçekleri konuşma zamanı geldiAK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ın çıkışına çok sert tepki gösterdi. "Açıklamaları haddini aştı" diyen Erdoğan, "Kuklalarla bizim işimiz olmaz. Bizim muhatabımız kuklacılardır. Yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz. İş adamı derneğiyseniz iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı.
Lokum gibi kebap kestane pişirmenin püf noktası! Kabuğu kendiliğinden ayrılacakKış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde adeta lokum gibi yumuşacık olur ve kabuğu kolayca kendiliğinden ayrılır. Evde kestane pişirirken çoğu kişi sert kabuğunu soymakta zorlanır ya da içi tam olarak yumuşamaz. İşte kestanelerinizi mükemmel kıvamda pişirmenin püf noktaları!
Usta şeflerin et pişirmede gizli sırrı! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyinEt pişirmek, özellikle de yumuşacık ve sulu bir kıvam elde etmek, mutfakta ustalık gerektiren bir iştir. Profesyonel şefler, etin lezzetini ve dokusunu mükemmelleştirmek için bazı gizli yöntemler kullanır. Bu yöntemlerden biri de tencereye eklenen basit ama etkili bir malzeme ile ilgilidir. İşte, lokum gibi et pişirmenin sırrı!
Yumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon! Islatma suyuna ekleyinNohut, mutfakların vazgeçilmez bakliyatlarından biridir. Ancak birçok kişi nohutun pişerken sert kalmasından şikayetçidir. Geleneksel olarak, nohudu daha yumuşak yapmak için karbonat veya kimyon gibi yöntemler kullanılır. Oysa ki, işin sırrı bambaşka! İşte nohutları lokum gibi yumuşatmanın doğal ve sağlıklı yolu.
Tavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin püf noktası! Yumuşacık ve lokum gibi oluyorTavuk göğsü, mutfakta sağlıklı ve lezzetli tariflerin vazgeçilmez bir malzemesidir. Ancak, doğru teknikler kullanılmadığında kuruyabilir ve lezzetini kaybedebilir. Neyse ki, tavuk göğsünü yumuşacık ve lokum gibi pişirmenin bazı püf noktaları var. Bu yöntemlerle tavuk göğsünüz hem sulu hem de mükemmel bir dokuya sahip olacak. İşte tavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin en etkili yolları!
Radyo Frekansları 2025: Güncel İstanbul, Ankara ve İzmir Radyo Kanalları ListesiGünümüzde her ne kadar eskisi gibi sıklıkta kullanılmasa da radyo dinlemeyi sevenler hala var. Eski zamanlarda özellikle insanlara haber vermek, müzik dinleme amacıyla icat edilen radyo oldukça büyük öneme sahiptir. İnternetin yaygınlaşması ile online yayın yapan radyo kanalları sayısı artmıştır. Dinden spora kadar pek çok radyo kanalları vardır. Ancak radyo frekansları şehirlere veya bölgelere göre değişiklik gösterebilmektedir. TRT FM, Metro FM, TRT Spor FM, Virgin Radio FM istasyonları en çok araştırılanlar arasında yer alır. Eğer sizde İstanbul, Ankara ve İzmir radyo kanalları listesi merak ediyorsanız “Radyo Frekansları 2025” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1 Nisan şakaları 2025 | Arkadaşa, sevgiliye, eşe komik ve farklı 1 Nisan şakaları..1 Nisan Şaka Günü geldi ve birbirinden komik espriler araştırılıyor. Bugünde unutulmaz şakalar yapmak ve 1 Nisan gününü hafızalara kazımak için yaratıcı şaka fikirleri merak konusu. Her yıl 1 Nisan'da şakaların ardından 'Nisan 1' ifadesini duymamak mümkün değil. İşte, 2025 farklı ve en komik seçenekleri ile 1 Nisan şakaları...
Kahveyle birlikte ağızda dağılıyor! Katkı yok, 1 gecede pamuk pamuk lokumlar hazırKahvenin ve çayın yanında servis edilen lokumlar oldukça lezzetlidir. Marketlerden satın aldığınız lokumlar tüketilmedikçe tazeliğini kaybedebilir. Bu durumu önlemek için evinizde dilediğiniz porsiyonlarda taze lokumlar hazırlayabilirsiniz. İşte şeflerin lokum tarifi.
Lokum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.