Son dakika lokum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lokum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lokum haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.375 lokum haberi bulunmuştur.
Kabak tatlısına lezzet katan aşçılık tüyosu! 1 gece önceden böyle bekletinKabak tatlısı, özellikle kış aylarının sevilen tatlılarından biri olarak sofralarda yerini alır. Fakat kabak tatlısını tam kıvamında, lokum gibi yapmak için birkaç önemli püf noktasını bilmek gerekiyor. İşin sırrı, kabağı bir gece önceden şekerde bekletmekte saklı. İşte kabak tatlınızı mükemmel hale getirecek aşçılık tüyoları!
Lokum gibi kestanenin püf noktası! Çizik attıktan sonra mutlaka böyle bekletinKışın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, doğru yöntemlerle pişirildiğinde lokum gibi bir kıvama ulaşır. Ancak, kestanelerin kabuklarının kolay soyulması ve yumuşacık bir doku elde edilmesi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kestanelerinizi mükemmel bir kıvama getirecek detaylar!
Her şey Eminönü'de başlamış! İngiliz turist dünyaya duyurdu: 'Kokusu akıldan gitmiyor'Osmanlı ve Türk kültürünün bir parçası oldu, romanlarda ve yazılarda yer aldı. Su, şeker ve nişastanın bir araya gelerek yazdığı tarih ise Osmanlı ordusuna kadar uzanıyor. İşte Türkiye'den dünyaya yayılma serüveni Eminönü'de başlayan, akıldan çıkmayan kokusuyla devlete bağlılığın da simgesi haline dönüşen bu lezzetin ardındaki tarihi gerçek.
Afyonlu ustadan lokum gibi kabak tatlısı tarifi! 1 gece yatırın, tadı damakta yayılıyorBalkabakları tezgâhlarda yerini almaya başladı. Oldukça hafif bir tatlı olan balkabağı diyet yapanlar tarafından da tercih ediliyor. Diğer tatlılara kıyasla besin değeri de yüksek olan kabak tatlısını hazırlamak son derece kolay. Peki bu tatlının püf noktası ne?
Kırmızı etin lokum gibi olmasını sağlayan tüyo! 1 bardak eklemeniz yetiyorKırmızı etin pişirilmesi, lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için özen ve dikkat gerektirir. Etin yumuşacık, lokum kıvamında olması her zaman kolay olmayabilir. Ancak, sadece 1 bardak ekleyerek kırmızı eti pamuk gibi yumuşatmanın sırrını açıklıyoruz. İşte, kırmızı etin lokum gibi olması için bilmeniz gereken püf noktaları!
Bakan Göktaş: Hep birlikte kültürümüzü yaşatmak için çalışacağızAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün ülkemizin dört bir yanında kadın kooperatifleriyle kadınların ürünlerini geliştirmeleri ve pazarlamaları için danışmanlık hizmetleri ve eğitimler sunuyoruz." dedi.
Diri kalan fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapan yöntem! Suda bekletmek yerine bunu deneyinFasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, fasulyeyi tam kıvamında pişirmek bazen zorlu bir süreç olabilir. Suda bekletilse bile bazı fasulyeler pişerken diri kalır ve yumuşacık bir lezzete ulaşmaz. Peki, fasulyeyi lokum gibi yumuşacık yapmanın kolay ve etkili bir yöntemi var mı? İşte suda bekletmeye gerek kalmadan fasulyeleri mükemmel kıvamda pişirmenin sırrı!
Kendisi minicik, tadı lokum gibi! Böyle pişirilirse C vitamini için takviyeye gerek yokKuşburnu, yüksek C vitamini içeriği ve sağlık açısından sayısız faydasıyla bilinir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak için kuşburnu marmelatı sıkça tercih edilir. Ancak kuşburnu marmelatı yapmanın bazı incelikleri var, doğru yöntemlerle hazırlanması ise lezzetini ve besin değerini artırır. İşte kuşburnu marmelatı yapmanın püf noktaları.
Palamut pişirmenin püf noktası bakın neymiş! İçi lokum gibi oluyor, ağızda dağılıyorPalamut, lezzetli ve çok besleyici balık türlerinden sadece biridir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu besin, doğru tekniklerle hazırlanmadığı zaman tadında değişiklikler gözlemlenebilir. Palamutu evde pişirmek için pratik balıkçı tüyosunu deneyebilirsiniz. İşte lokum gibi palamut hazırlamanın yolu.
Bozulduysa bile israf olmuyor! Birkaç saat dinlendirin, eti lokum gibi yapıyorBozuk süt, insan vücuduna zararlı olduğu için atmak zorunda kaldığımız bir gıdadır. Ancak atmaya kıyamayanlar için farklı kullanım şekillerini derledik. Bozuk sütü israf etmek istemiyorsanız bu yöntemleri tercih edebilirsiniz. İşte detaylar.
Böyle pişirince asla dağılmıyor, kabuk da atmıyor! Aşçıların sırrı un ve sütteymişNohut Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hele yanına pilav da eklenince tadından geçilmiyor. Ancak nohudun haşlanırken kabuklarını atması lezzetine halel getirebilir. Peki nohut haşlarken kabuklarının soyulmaması için neler yapılmalıdır? İşte lokum gibi lezzetli nohut yemeğinin püf noktaları.
Kabuklanmayan lokum gibi nohut pişirme tekniği! Haşlarken suyuna 1 kaşık eklemek yeterliNohut, hem besleyici hem de lezzetli bir bakliyat olarak sofralarımızda sıkça yer bulur. Ancak, nohut pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, nohutların kabuk atması ve istenilen yumuşaklığa ulaşamamasıdır. Bu durumu engellemek için basit ama etkili bir yöntem var. İşte kabuk atmayan lokum gibi nohut pişirme tekniği!
Sucuk kuruyorsa çözümü çok basit! Kızartırken tavaya mutlaka ekleyinSucuk, kahvaltı sofralarının ve birçok yemeğin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, bazen pişirirken sucuğun kuruduğunu ve sertleştiğini fark edebiliriz. İşte bu sorunu ortadan kaldıracak basit bir çözüm var. Sucuğu pişirirken tavaya ekleyeceğiniz bir malzeme ile lokum gibi yumuşacık bir sucuk elde edebilirsiniz!
MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödülEn başarılı dijital reklamların ödüllendirildiği MIXX Awards Europe 2024’te Türkiye üçü altın toplamda 12 ödülün sahibi oldu.
Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeli! Ciğer kurumuyor lokum gibi oluyorTürk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak ciğerin kuru olmasını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları bulunmaktadır. Bu püf noktalarına dikkat ederek ciğer kavurmanızı daha hale getirebilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeliymiş...
Erdoğan'dan 18 yıl sonra CHP'ye kritik ziyaret! Diyalogda ikinci adımCumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel’e dün iade-i ziyarette bulundu. Erdoğan 18 yıl önce Deniz Baykal’ın Genel Başkanlığı döneminde CHP Genel Merkezi’nde ağırlanmıştı. 12. katta gerçekleşen görüşme için Erdoğan’a özel bir oda tahisis edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Özel, Erdoğan’a makam aracına kadar eşlik ederek uğurladı.
Kurumayan sucuğun sırrı! Sucuk kızartırken tavaya mutlaka ekleyinTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sucuk, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilir. Ancak sucuk kızartırken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, sucuğun kurumasıdır. İşte kurumayan sucuk yapmanın sırları ve tavaya eklemeniz gereken püf noktaları...
Kuru fasulye kabuklanıyorsa mutlaka böyle ıslatın! Kabuklanmayı önlüyor ve dağılmıyorTürk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında kuru fasulyeyi pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Eğer kabuklanıyor ve dağılıyorsa su ile ıslatma yerine bu yöntemi denemenizde fayda var. Kuru fasulyenin kabuklanmasını önlüyor ve dağıtmıyor. İşte kuru fasulye pişirmenin püf noktası…
Emine Erdoğan: Anadolu mutfağı, bir miras, bir yaşam biçimidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
Lokum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.