Midesi ekşiyen süte koşuyor, meğer gerçek başkaymış! Bilinmeyen 'zencefil' detayıMide ekşimesi, özellikle ağır yemekler sonrasında birçok kişinin yakındığı bir rahatsızlık. Asitli yiyecekler, stres ve düzensiz beslenme gibi faktörler bu sorunu tetiklerken, birçok insan sütü bu rahatsızlığın doğal bir ilacı olarak görüyor. Süt, yüzyıllardır halk arasında mide asidini dengeleyici bir besin olarak anılsa da gerçekten bu kadar etkili mi? İşte cevabı.
Asırlardır yapılıyor: Mide yakmayan, gaz yapmayan tek yağ! Omega-3 deposu çıktıSüt ürünlerinin en önemlisi olan ghee yağı, yereyağının sade yağa dönüştürülmesiyle elde edilir. Sütteki katı maddeler eritilerek sadeleştirilir. Birçok kişi, evlerinde bu çeşidi kullanmaya devam ediyor. Ghee yağının yaygın özelliklerinden biri de, birlikte tüketilen besinlerin mide problemlerine karşı koruyucu olmasıdır. İşte detayları.