23.01.2025 - 10:24 | Son Güncellenme:
Süt, yoğurt, peynir, tereyağ, dondurma, süt tozu, işlenmiş gıdalar, sucuk, sosis, patates cipsi, çikolata, pasta, krema, bisküvi, kurabiye gibi gıdaların hepsinde süt ve süt ürünleri bulunur. Dolayısıyla tüm bu gıdalar tüketildiğinde laktoz intoleransı ortaya çıkabiliyor.
Laktoz intoleransı, süt ve süt ürünlerindeki laktoz adlı şekeri sindirmek için gerekli olan laktaz enziminin eksikliği ya da yetersiz üretimi sonucunda ortaya çıkabilir. Sindirilemeyen laktoz, bağırsaklarda gaz, şişkinlik, ishal ve karın ağrısı gibi belirtilere yol açabilir.
10 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı margarin, 3. 5 su bardağı su, isteğe bağlı 1 su bardağı fıstık koyabilirsiniz.
İlk adımda karıştırma kabına unu ve suyu alıp hiç topak kalmayana kadar karıştırın. Ardından şekeri ekleyin ve tencerenin içine yarım su bardağı su alıp kaynatmaya başlayın.
Daha sonra karışımı kaynayan suyla birleştirin ve sürekli karıştırarak bu işlemi sürdürün. Çok çabuk katılaşacağından sürekli karıştırmanız gerekecektir.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve margarinle vanilyayı ekleyin. Daha sonra mikserle çırpmaya başlayın. Fıstıkları da ekleyin ve ıslatılmış borcama muhallebiyi boşaltın. Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.