11.02.2024 - 16:55 | Son Güncellenme:
Uygun şartlarda pastörize edilen sütler, sağlık için tehlike arz etmiyor. Bu nedenle bu ürünleri güvendiğiniz markalardan satın almaya özen göstermelisiniz. Pastörize süt alırken, son kullanma tarihine ve paketinin sağlamlığına dikkat ederseniz, güvenli şekilde tüketeceğiniz bir ürün satın almış olursunuz.
UHT süt, pastörize sütün aksine daha yüksek sıcaklıkta ve daha az sürede hazırlanıyor. Pastörize süt, UHT süte göre kalsiyum, mineral ve vitaminler bakımından daha zengin oluyor. UHT sütün raf ömrü ise pastörize süte göre daha fazla.
Tam yağlı, yarım yağlı ya da yağsız alternatifleri bulunan sütte, yağsız olan her ne kadar kalori ve yağ açısından diğerlerine göre daha hafif olsa da sütün içeriğinde bulunan ve yağda çözünen vitaminlerin emilimi için yağsızdan ziyade yarım yağlı tercih etmeniz daha sağlıklı olabiliyor. Bu şekilde tam yağlıya oranla daha az yağ, yağsıza oranla ise daha fazla vitamin alabilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre, yetişkin bireylerin yüzde 65'inin laktozu sindiremediği ortaya çıktı. Bu da süt ürünleri tüketmenin şişkinliğe, gaz ve ishale yol açtığı anlamına geliyor. Eğer siz de sık sık şişkinlik yaşıyorsanız, laktoz intoleransı yaşıyor olabilirsiniz.