İbn-i Sina'dan gelen mucize! Kuyruk yağıyla karıştırın, eklem iltihabını söküp atacakÜlkemizde birçok yemeğin içinde kullanılan ve faydalarıyla ön plana çıkan kuyruk yağının eski tarih kitaplarında da önemi büyük. İbn-i Sina'nın tavsiyelerinden biri olan kuyruk yağı ile vazelin kreminin cilde, eklemlere olan etkisini duyunca çok şaşıracaksınız.
Kebap tüketimi bu ili 'kalbinden' vurdu! 1 yılda 6 bin kişi...Şanlıurfa'da kebap ve yağlı yemeklerin yoğun tüketilmesi nedeniyle diğer illere oranla kalp hastalıklarına yakalanma oranı oldukça yüksek. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bedri Caner Kaya "Ciğer, kebap ve yağlı yemekler kolesterol yükünü artırıyor. Bu nedenle son yıllarda özellikle 40 yaş altında damar tıkanıkları hastalıkları çok görülmeye başlandı. Yılda ortalama 6 bin kişiye anjiyo, 4 bin kişinin ise damarına stent uygulaması yapıyoruz" açıklamasında bulunarak tehlikeye dikkat çekti
Canan Karatay yine ezber bozduAdana Valiliği bünyesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında düzenlenen 1. Adana Sağlık Festivali başladı. Festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bol kuyruk yağıyla yapılan Adana kebabının, gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini söyledi.
Canan Karatay'dan bayram önerisi! Kuyruk yağını...İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kırmızı etin, yağıyla beraber tüketildiğinde faydalı olduğunu belirterek, "İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz." dedi.