25.05.2024 - 14:48 | Son Güncellenme:
İbn-i Sina'nın reçeteleri doğal yöntemlere sıklıkla başvurduğumuz bugünlerde birçok kişinin ilgisini çekiyor.
Geçmişten beri insan sağlığına katkılarıyla günümüze ışık tutan İbn-i Sina, yemeklerde kullanılan kuyruk yağının faydalarına da kitabında yer verdi.
Kuyruk yağını diz ağrıları için dize sarmayı tavsiye eden İbn-i Sina kuyruk yağını kemik düzelten yağı olarak adlandırarak eritilip dizlere sürüldüğünde olumlu etkiler gösterdiğini belirtti.
Yemeklerde genellikle lezzet katması için kullanılan kuyruk yağı içerisinde potasyum, kalsiyum, demir ve yüksek miktarda Omega-3 yağ asitleri barındırıyor.
İbn-i Sina özellikle diz ve eklem ağrısı çekenler için kuyruk yağını reçete etti.
Kas ve kemik gelişimine faydaları olan yağı yiyecek olarak tüketmenin yanı sıra harici kullanımları da oldukça etkili.
Kuyruk yağı eritilip ağrılı bölgeye sürüldükten sonra bandajla sarılıp bir kasılmaları ve kas ağrılarını ortadan kaldırmakla birlikte kas ve kemik gelişimini de destekliyor.
Yapılan araştırmalar da kuyruk yağının kas ve kemik gelişimini desteklediğini ortaya koymuştur.
Hastalıkları önleyen ve vücuttaki enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan kuyruk yağını etli yemeklerle tüketebilirsiniz.
Aynı zamanda kuyruk yağını dize sarmak asırlar önce İbn-i Sina'nın hastalarına uyguladığı yöntemlerden biri. Ağrıyan dize bandajla sarıp beklettikten sonra ağrıları ortadan kaldıran bu yöntem kas ve kemik gelişimi için de yüzde 100 etkili.