Nohut pişirirken salçayla birlikte ekleyeceğiniz kuyruk yağı daha lezzetli olmasına sebep olurken zengin bir aroma katar. Pişerken ekleyeceğiniz kuyruk yağını salça ile birlikte eklemeye özellikle dikkat edin böylece nohut yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Kuyruk yağı aynı zamanda sindirimi destekler bu da yemeğinizin hem daha lezzetli hem daha sağlıklı olmasını sağlar. Kuyruk yağıyla birlikte besin değeri yüksek bir yemek tüketmiş olacaksınız. Ayrıca nohut pişirirken dikkat etmeniz gereken tek nokta kuyruk yağı değil. Nohutları ıslatmak önce en az 8 saat suda bekletmeniz gerekir. Bu yöntem nohutun daha kolay pişmesine yardımcı olur. Nohutların kolayca haşlanması için attığınız tuza dikkat etmenizde fayda var. Çünkü tuz nohutların pişme süresini uzatabilir. Ayrıca nohutla pişerken üzerinde köpük oluşur. O köpükleri düzenli olarak almanız nohutların daha lezzetli olmasını sağlar. Nohutlarınızın daha yumuşak bir şekilde pişmesini istiyorsanız düşük ateşte yavaşça pişirebilirsiniz. Nohutların pişme işlemini tamamladıktan sonra suyunu süzüp soğuk suyla yıkamak nohutun daha iyi bir kıvam yakalamasını sağlayabilir.