Kurban etini en doğru ve sağlıklı şekilde pişirmek için 10 tüyoKurban Bayramı'nda önemli noktalardan biri de kurban etini doğru pişirmek. Doğru pişirerek tükettiğimiz etlerden en iyi şekilde faydalanabilir, sindirim sistemimizin güçlenmesi için önemli bir adım atabiliriz. Bu sayede bayramda hem formunuzu koruyabilir hem de küçülerek kilolardan kurtulabilirsiniz. Dr. Fevzi Özgönül, kurban etinin en güzel şekilde nasıl pişirilmesi gerektiğini madde madde açıkladı.
Kurban eti ne zaman ve nasıl tüketilmeli? İşte doğru zaman...Özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin taze kurban etini tüketmemeleri büyük önem taşıyor. Taze etin sindirimi zor olduğundan birkaç gün buzdolabında bekletilmesi şart. Etlerin bekletildikten sonra haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle hazırlanması gerektiği belirten Diyetisyen Özden Örkcü, önemli tavsiyelerde bulundu.
Kurban eti nasıl pişirilir? Kurban eti hangi koşullarda saklanır?Kurban eti nasıl pişirilir? sorusu araştırılıyor. 2017 yılı Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte kurban kesimleri de yapılmaya başladı. Vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinden biri ise kurban etinin nasıl saklanacağı ve nasıl pişirileceği oldu. İşte cevabı...
Kurban etinin tüketimi ve pişirme yöntemleriDiyetisyen Emel Unutmaz Duman, kurban etinin tüketimi ve pişirme yöntemleri konusunda dikkat edilmesi gereken altın kuralları anlattı.