Ekşi mayalı ekmek buzluğa atılır mı? Dilim dilim ayırıp havasını almak şartİster fırından almış olun isterseniz kendiniz pişirmiş olun. Oldukça lezzetli olan ekşi mayalı ekmeği taze tutmak için elinizden geleni yapacaksınız. Ancak bazen ekmeğin tamamını tüketmek zor olduğundan çöpe de gitsin istemiyorsanız buzluğa atmak isteyebilirsiniz. Peki ekşi mayalı ekmek buzluğa atılır mı?
Küflenmiş ekmek içten içe bitiriyor! Sağlam kısmı kesip atmak çözüm değilmişKüflenmiş bir ekmeğin küflü kısmını atıp geri kalan kısmını yiyebilmek gibi yaygın bir inanış vardır. Ancak küf bir kere o ekmeğe bulaşmıştır ve küfü gözle göremiyor olmak zararsız olduğu anlamına gelmez. Uzmanlar küflenmiş ekmeğin geri kalanının yenmeyeceğine dair ise uyardı.
Ekmeklerin küflenmesini engelleyen tüyo! Bir tane koymak yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezi hiç şüphesiz ekmek. Sabah akşam her öğünde tüketilen ekmeğin yanlış muhafaza edilmesi küf sorununu beraberinde getiriyor. Ekmeklerin küflenmesini bu yöntemle engelleyebilirsiniz.
Meğer çözümü buymuş! Ekmeğiniz küfleniyorsa bu yöntemi deneyin… Küflenmesini anında önlüyorGünümüzde, birçok kültürün sofralarında bulunan ekmek sadece lezzetiyle değil aynı zamanda uzun süre dayanabilirliği ve israf edilmemesi gereken yiyecektir. Ancak, ekmeklerin tazeliğini ve lezzetini koruyabilmesi için doğru bir şekilde muhafaza edilmesi önemlidir. Aldığınız ekmekler çok çabuk küfleniyorsa bu yöntemi deneyin.
Küfü attıktan sonra geriye kalan yenir mi? Yanlışlıkla yaparsanız bakın ne oluyorMutfağımızda zaman zaman birtakım yiyeceklerin küflendiğine şahit olmuşuzdur. Hatta kimi zaman bilerek kimi zaman da bilmeyerek küflü gıdalar tüketmiş bile olabiliriz. Peki, yiyeceklerin üzerini kaplayan küf tabakasını yediğimizde vücudumuzda neler olur? Küflü tarafı atıp geriye kalan kısmı yemek doğru mu? Açıklıyoruz!
Çöpten çıkan ekmekleri pasta yapımında kullanıyorlarÇöpten topladıkları ekmekleri ufalayarak un haline getirip yapımında kullanılıyorlar.Sokaktan toplanan ekmekleri kurutup pastanelere satıldığı ihbarını alan Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri bir imalathaneye baskın düzenledi. Esenyurt Belediye zabıtaları bir sanayi sitesine operasyon düzenledi. Elde edilen görüntüler üzerine harekete geçen zabıta ekiplerinin düzenlediği baskına katılan 24 ekibi yaşanan gıda terörünü deşifre etti.Sıradan bir depo gibi görünen imalathanenin içerisine giren ekipler kendilerini tam bir ekmek çöplüğünde buldu. Geri dönüşüm merkezi haline getirilmiş imalathanenin sahibi ise ortalarda yok. Çünkü o kişi ekmeklerin dönüştürüldüğü bu depoya neredeyse hiç uğramıyor. Para ödememek için yabancı işçileri çalıştırıyor. Onlarda neden burada çalıştıklarını bile bilmiyorlar. Çöpten toplanan ekmekler ilk olarak dev fırınlarda kurutuluyor ve daha sonra makinelerde ufalanarak un haline getiriliyor. Çuvallara konulanlar ise pastanelere unlu mamul yapılmak üzere gönderiliyor. Esenyurt Zabıta ekibindeki bir yetkili, ekmeklerin ufalanarak galeta unu kıvamına getirildiğini ve bunların çıtır tavuk denilen gıda maddelerini üreten firmalar tarafından da kullanıldığını, kuş yemi olarak kuşlara verildiğini ve kasapların da kıyma içerisine koyarak kullandıklarını söyledi. Ekipler, yabancı uyruklu işçileri imalathaneden çıkardıktan sonra geri dönüşüm merkezi haline getirilen imalathaneyle ilgili tutanak tuttu. Ardından da kapısını mühürledi.